Home Asukkaat Tallista Toiminta Muuta

TERVETULOA ESTEVALMENNUKSEEN 4.11.06

Kaipaatko estetreeniä? Haluatko tietää heikot kohtasi esteillä? Haluatko kommenttia yhteistyöstänne tai hevosestasi? Jos vastasit kyllä, olet tervetullut Mêl Sereniin 4.11.06 valmentautumaan. Valmentajana toimii arpic. (arpic@netti.fi). Ryhmiä ei tässä valmennuksessa ole kuin yksi. Hyppäämme noin 90 cm korkuisia esteitä ja keskitymme helppoihin pystyihin ja oksereihin, ehkäpä trippeleitäkin voimme kokeilla. Valmennus toimii nimi listaan -tyylillä. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua. Valmentaja antaa pienet kommentit valmennuksen jälkeen. Valmennus alkaa kello 11 ja kestää puoli yhteen. Hevoset tulisi olla raviverrytelty ennen valmennuksen alkua. Otamme valmennukseen viisi osallistujaa.
Ilmoittautua voit hevostalli.netissä olevaan topikkiin tai maililla osoitteeseen arpic@netti.fi muodossa: ratsastaja - <*a href="hevosen http:// alkuinen osoite">Ratsun virallinen nimi<*br> (Tähdet pois!)

Osallistujat ja kommentit:
"Tunnin alussa teimme erilaisia pieniä kouluhomppia pohkeenväistön läpikäyden. Esteillä aloitimme varoen ja keskityimme tarkastelemaan lähestymistä ja hyppäämistä pystyillä. Suurin osa selvisi hyvin, mutta rikkeitä oli niin hevosissa kuin ratsastajissakin. Pystyjen jälkeen siirryimme oksereiden kautta trippeleille ja treenasimme niitä. Nämä pituusesteet sujuivat yleisesti paremmin kuin pystyesteet. Loppuverryttely tehtiin irrottavin liikkein ja taivutuksin. Tervetuloa uudestaankin"

Kommentit:
fictiovys - Nadya SP: Alussa teillä oli joitakin vaikeuksia löytää yhteinen sävel, mutta kun se sitten löytyi, tamma liikkui hyvin ja jalkojaan kantaen eteen. Sinun täytyy heti alussa kantaa itsensä ja saada läpi kummatkin pohkeet ja myöskin pidätteet, jotta homma toimisi ja ratsu pysyisi kuuliaisena. Yritä löytää sopiva tahti pitämällä hevonen pohkeen ja ohjan välissä ja huolehtimalla itse vauhdista ja suunnasta. Älä anna periksi. Jos haluat rauhallista ja rentoa ravia, jossa hevonen kuitenkin nostelee jalkojaan, ratsasta itse tiukasti kohti päämäärää. Ei pidä vain antaa ratsun mennä. Esteillä voit tehdä muutaman reilummankin pidätteen puolipidätteiden lomassa. Älä tyydy kovaan vauhtiin, vaan ole itse hallittu ja rauhallinen. Tamma hyppää siististi ja kantaa itsensä hyvin, mutta omaa tahtoa löytyy vähän turhan paljon. Sinun ei tarvitse myödätä ihan noin paljon pienillä esteillä. Trippeleillä ja oksereilla tamma käytti hyvin takaosaansa. Hevosella on hyvä tekniikka ja sinä osasit myödätä hyvin.

Nasu - Simbelmyné:
Alkuverryttelyyn olisin toivonut enemmän pontta. Ori liikkui tasaisen varmasti eteenpäin, mutta tuntui hieman liiankin rauhalliselta. Jotain sähäkkyyttä tarvitaan jopa verryttelyyn. Tee paljon temponlisäyksiä ja ota arkailematta raippa tai kannukset avuksi. Näin saat vähän enemmän sähäkkyyttä ja reaktiokykyä! Tee välillä hullujakin ratkaisua, laukkapätkä kesken rauhallisen ravityöskentelyn saattaa tehdä joillekin hevosille terää. Pidä ohjat tasaisella tuntumalla, jousta kädestä. Pystyesteillä Sami jäi vähän katsomaan esteitä, sinun täytyy ratsastaa jämäkästi eteen ja olla varma asiastasi. Orilla on hyvä ponnistus ja hyppy, vaikkakin voisi hiukan vetää etujalkojaan ylemmäs eikä jättää roikkumaan puolitiehen. Trippeleillä vauhtia oli hiukan liian vähän, mutta selvisi suurimman osan puhtaasti ja käytti selkäänsä. Ei mikään tavallinen hyppyrotu, se huomiaan ottaen hyvä suoritus teiltä. Vähän ponnekkaampi meno vain.

Natu - Aimus:
Teidän yhteistyönne toimi hyvin ja kumpikin osapuoli tyytyi suoritukseen. Perushyvää ratsastusta ja perushyvä ratsu. Sinun kannattaa ottaa aina ratsun kuumetessa muutama napakka pidäte, ettet jää vain vetämään. Muista saattaa asiat loppuun asti kun potentaalia löytyy, esim kulman voi ratsastaa huolellisen sijasta erittäin tarkasti, voltin normin sijasta pyöreäksi ja tasaiseksi. Laukannoston noston sijasta erittäin tarkaksi ja selvästi. Niin sinäkin löydät uusia haasteita. Hevonen liikkui hyvässä temmossa ja sillä on hyvä poljenta. Aimus taipui hyvin näkyvästi ja hienosti. Älä anna taivutuksen jäädä päälle, vaan suorista hieman liioitellusti ratsusi. Pystyesteillä meno ei ollut niin hallittua kuin olisin toivonut, mutta myötäsit hyvin hypyssä ja olit hevosta häiritsemättä mukana. Ori hyppää melko kaukaa, mutta koska olet jo mukautunut siihen, se ei haittaa. Laukkapuomit ja jumppasarjat saattaisivat auttaa lähestymisharjoittelua. Oksereilla ja trippeleillä ratsu venyi hyvin, mutta isoilla pituusesteillä Aimuksen pitää venyttää todella, jos se jatkossa ponnistaa noin kaukaa.

Siiri K. - Wadelman Epeli:
Meno oli kyllä hurjan näköistä ja paikoittain vaarallistakin. Pidempi verryttely, tunninkin mittainen, saattaisi auttaa, mutta reipastempoisella puolen tunnin verryttelyllä ei hevonen ihan ollut hallinnassa. Enemmän napakoita pidäteittä ja selvät rajat. Verryttelyssäkin hevonen sai säikkymisen ja kiihdyttelyn aiheita. Sinun täytyy olla todella reaktiokykyinen pitääksesi Epun kurissa. Lisää määrätietoista harjoittelua! Hätiköinnin makua oli liian kanssa, suorita liikkeet loppuun tai suorita kahteen kertaan, kunnes se keskittyy. Älä anna kiihdytellä! Esteillä todella selvät rajat - estettä ei hypätä jos liian lujaa mennään. Pysäytä kerran esteen eteen ja peruuta. Ratsasta laukassa esteelle ja jos vauhti yltyy, pysäytä ja peruuta. Hyppää, kun ori menee rauhallisemmin. Eppu kuitenkin hyppää hyvin ja tekee hienon suorituksen - mutta pidä huoli että sinä määräät. Oksereilla ja trippeleillä vauhtia alussa pois, sitten päästö ja hyppy - ja hevonen taas hallintaan. Myötäät hyvin, voit ehkä ottaa vähän tiukemmin hyppyä kiinni. Olet ajan tasalla ja tiedät, milloin ponnistus lähtee. Hyvä niin.

Nadézhda - Anya:
Tässä meillä oikein järkeenkäypä parivaljakko. Hevosesi on oikea virheenpaljastin eikä ole suinkaan armollinen ratsastajalleen. Sinä olet hevosellesi juuri oikea ratsastaja, mukaudut siihen ja toimit niin kuin hevosen luonto pyytää. Muilla saattaisi olla vaikeuksia. Verryttelyissä meno oli hallittua ja tasaista, herkkää liikettä. Voit kuitenkin välillä sanoa hevosellesi että nyt me laukkaamme vaikka pohkeesi ei olisikaan siinä samassa kohdassa missä ennen. Ei sen siitä pitäisi kuolla. Voi olla, että joskus Anya joutuu ratsastajalle, joka ei mukaudu sen määräysten mukaan vaan Anyan pitää mukautua ratsastajaan. Silloin harjoitus olisi hyvästä. Pystyillä tamma hyppää hyvin eikä kiihdytellyt turhia. Reipasta menoa. Nouse hyppyyn vähän aiemmin, ettet jää jälkeen. Oksereilla ja pystyillä Anya venyi kiitettävästi, pidä vain parempi hallinta ja istu aavistuksen suoremmassa. Ratsu ponnistaa räjähtävästi ja sillä on selvästi kapasteettia esteille.

Leiskan: nica, Otsikkon kuvat: nica