maneesitalli maneesi maneesi c:Heidi N. tallipiha

Päiväjärjestys

n. 6.45 - Aamukaurat sisälle ja ulos. Mahd. loimitus + suojitus sekä hevosten tarkastus.
Hevoset ulos.
n. 8.00 - Tallin siivous (karsina, ruokakupit). Yleinen siistiminen (käytävä, satulahuoneet, pyykit, hevosten varusteet)
n. 11.30 - Ruokatauko (Ruokaa tarjolla päärakennuksessa)
n. 13.00 - Päiväheinät ja -kaurat ulos.
n. 14.00 - Hevosten hoito, liikuttamiset ja pikkuhommat tallissa (mm. hevosten harjailua, pesua, kenkien kiinni lyömistä, ponien jahtausta, varsojen koulutusta)
Jos hevosta/ponia ei liikuteta niin se saa olla ulkona!
n. 18.00 - Kaikki sisälle otettavat haetaan viimeistään sisään. Liikuttelut yms. saavat jatkua.
n. 20.00 - Iltatalli. Hevosten laitto yöpuulle. Heinien antaminen.
n. 21.00

- Iltakaurat. Talli kiinni.

satulahuone(uusitalli) satulahuone ullakko

Talli ja tallialue

Mêl Seren sijaitsee maaseudun ja kaupunkialueen tuntumassa. Lähimpään kaupunkiin tallilta on matkaa 10 kilometriä, mutta onneksi kyläkauppa löytyy lähempääkin. Rakennukset ja tallialue ovat hyvin hoidettuja, siitä pitää tallinomistajan puolesta huolta tallimestari Sami, jonka käskyjä ei voi kuin totella.

ML:n pihalta löytyvät tallit, jotka ovat uusi-, vanha- ja maneesitalli. Karsinat ovat tilavia ja turvallisia hevosia ajatellen. Karsinoita tallissa on yhteensä 20. Vanhastatallista löytyy satulahuone, toimisto, pesupaikka ja rehuvarasto. Uudentallin satulahuoneesta taas ilmoitustaulu ja pesukone pyykinpesua varten. Maneesitallissa yksityisille on tilava varustehuone. Käytävillä on renkaita, joihin voi kiinnittää hevosen kahdelta puolelta.
Tallin vieressä on rakennus, jonka toisessa osassa pidetään heiniä, toisella puolella säilytetään puruja ja sieltä löytyy myös kärry, joka toimii lantalana. Pihamailta löytyy myös kolme tilavaa pihattoa.
Vanhantallin yläpuolelta löytyy vintti, jossa säilytetään heiniä. Vintille pääsee ulkoa parkkipaikan vierestä tai rehuvarastossa olevia tikkaita pitkin. Vintillä säilytetään vanhoja tavaroita ja heinää.
Toimistossa on toimistopöytä, sohvia, sohvapöytä, lehtiä, mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja pieni jääkaappi. Toimisto toimii siis kerhohuoneen tavoin vapaa-ajan viettopaikkana.

Pihatot ovat tilavia ja jokaiseen pihattoon voi majoittaa neljä tai viisi hevosta. Pihatoissa on alusina olkea ja sieltä löytyy heinähäkit ja automaattiset juoma-astiat. Pihatto on sopiva tuulensuoja hevosille jotka ulkoilevat ympärivuorokautisesti.

Mêl Serenin ja Serenin maastot ovat samat. Sieltä löytyy mm. maastoesterata ja kärryreittejä niille jotka tykkäävät ajamisesta.

Kenttiä ML:n viereiseltä tilalta Serenistä löytyy kaksi. Yksi iso estekenttä sekä koulukenttä. Molempien kenttien vierestä löytyy katsomot. Ja estekentän reunalta voit löytää tietenkin tolpat sekä puomit. Koulukentällä ovat kirjaimet jo valmiiksi paikoillaan ja aitoja (niitä valkoisia) säilytetään kentän reunalla. Serenillä ei ole maneesia, joten talvella on pantava paljon päälle. Ehkäpä joskus hankimme maneesin.
Kenttien vieressä on hiittirata eniten tarkoitettuna ravureille, mutta siinä saa ratsastaa vaatimuksina tietenkin se että pysyy keskellä, että käyttö on asiallista ja turvallista.

Serenin tallirakennuksen vieressä kyyhöttää kaksi aittaa. Toinen on kahden kerroksen aitta ja sinne voi majoittaa 12 henkilöä. Jos pidämme joskus leirejä jne.. voimme majoittaa ihmiset sinne. Pienempään aittaan sopii kaksi tai kolme ja se on enimmäkseen leiriavustajille tai parille ihmiselle, jos joku joskus haluaa jäädä tallille yöksi. (Valmennuksien pitäjät, yksityisten omistajat, hoitajat jne..)

Pohjapiirrustuksia

Mêl Serenin tallialueen pohjapiirros Mêl Serenin tallin pohjapiirros Mêl Serenin tallin pohjapiirros Serenin tallialue
Mêl Serenin maneesitallin pohjapiirros

Karsinajärjestys

Vanhatalli:
1. Hestia Carlee (yks.)
2. Nymphetamine PB
3. Thalassa Mer
4. Black Currant Solo
5. Maya LIN
6. ML Witchfire
Uusitalli:
7. Sacrament
8. Blackbird
9. -
10. ML Facilier
11. Scentless
12. Zane Solo

Maneesitalli:
13. Chanell Solo
14. ML Rapunzel
15. ML Witchlight
16. ML Nymfi
17. ML Dark Luminosity
18. Frozen Love
19. Classey
20. Sargas

Pihatto 1:
1. Akiras Seth
2. Akiras Grimmreaper
3. Reeve's Way
4. -
5. -

Pihatto 2:
1. Mischa
2. Ceinak Zhydar
3. Me Love You Love
4. Winterberry Solo
5. -

Pihatto 3:
1. ML Zamiro
2. -
3. -
4. -
5. -

Laitumella
1. -
2. -

Tallin poppoo

nica - Tallinomistaja
- nica on pirteä, tavoitteellinen, rauhallinen, omapäinen ja tarkka. Nainen rakastaa haasteita ja vaikeampia hevosia. nican silmäteriä ovat Mêl Serenissä asuvat Ani, Cina, Tuittu, Miisa ja Sepi.
Ikää nicalla on 23 vuotta. Naisella on mustat hiukset, hän on keskipitkä ja vihreäsilmäinen.
nica pitää useimmat Mêl Serenissä järjestettävät valmennukset ja kilpailee pääsääntöisesti tallin hevosilla.
Kuvasta kiitos Javalle!
nica
Suvi Suvi - Tallityttö
- Huolellinen, osaava, joskus hyvinkin ärsyttävä tyttö, jolle hevoset ovat kaikki kaikessa. Toimii tallilla tallityöntekijänä, ratsastaa hevosia, kilpailee niillä (etenkin Tahvolla ja Grimillä raveissa) sekä toimii yleensä nican kisahoitajana. Auttamattomasti hyvin herkkä ihastumaan tallilla silloin tällöin harjoitteleviin nuorukaisiin. Omistaa puolet Eepistä ja kilpailee tammalla.
Ruskeat pitkät hiukset, ruskeat silmät, pitkä ja hoikka. Ikää 18 vuotta.
Sami - Tallimestari
- Reipas, energinen, asiansa osaava ja melko puhelias. Voi vaikuttaa töykeältä joskus ja toisiaan Sami taas viljelee huumoriaan kaikille jotka suostuvat kuuntelemaan. Pärjää hevoselle kuin hevoselle, vaikka sattuukin inhoamaan Tahvoa yli kaiken. Poni on ainut hevonen koko tallissa, joka saa Samin hermoromahduksen partaalle. Osaa myös kengittää, mutta ratsastaa vain poikkeustapauksissa. Pitää kyllä tunteja/valmennuksia ja on erittäin vaativa opettaja.
Pitkä, tummat hiukset ja vihreät silmät. Ikää 26 vuotta.
Tyler Tyler - Tallipoika/Apulaistallimestari
- Englantilainen, ujo, osaava, älykäs ja rauhallinen. ML:ssä töissä. Ollut muutaman vuoden Suomessa, joten suomen kieli ei vielä ole täydellistä. Puhuu mieluummin englantia omalla, englantilaisella aksentillaan. Osaa käsitellä hevosia ja ratsastaa niitä. Lempihevosia ovat etenkin Maya ja Merlin. Tyler on myös apuna kisamatkoilla ja avustaa nuorten hevosten koulutuksessa.
Pitkä, vaaleat hiukset ja siniset silmät. Ikää 19 vuotta.
Reita - Tallipoika
- Hiljainen, äkäinen, ennakkoluuloinen, mutta tutustuttaessa erittäin mielenkiintoinen persoona. Erittäin taitava hevosten kanssa ja viihtyy niiden lisäksi kitaransa, sekä muiden soittimien kanssa. Toimenkuvaan tallilla kuuluu tallitöissä auttaminen, sekä hevosten liikutteleminen. Reita on hyvin kiintynyt Mayaan, jota tallipoika on kouluttanut ollessaan töissä Mêl Serenissä.
Ruskeasilmäinen, kroonisesta rusketuksesta kärsivä 19 vuotias nuorukainen.
Reita
Jesse Jesse
- Tallinomistajan serkku. Jesse on ollut töissä mm. Irlannissa Heathermoor Heights nimisellä tallilla. Siellä Jessellä oli mukanaan Vertti, jonka kanssa poika valmentautui ja kilpaili. Jesse kilpailee edelleen Vertin kanssa. Mêl Serenissä hän hoitaa ja ratsastaa tallin hevosia ja työskentelee tallilla siellä missä poikaa ikinä tarvitaankin.
Jesse käy myös Järnbyssä hoitamassa nican lupaavaa nuorikkoa Jacea
Jesse on pitkä, hänellä on vaaleanruskeat hiukset, joissa on blondeja raitoja. Ikää on 18 vuotta.
Petra - Tallityttö
- Tallin uusin tulokas. Omisti ennen ponin, mutta etsii nyt kouluhevosta ratsastettavaksi ja kilpailtavaksi.
Hyvä ratsastaja, hiljainen ja ujohko. Kun Petraan tutustuu, saa tytöstä huomattavasti ikäistään vanhemman kuvan. Petra ei enää hyppää, koska esteillä tapahtuneen ratsastusonnettomuuden takia tyttö ei ole uskaltautunut hyppäämään esteen estettä. Sen takia Petra on kunnostautunut kouluratsastajana.
Täyttää pian 17 vuotta, pituutta 165cm ja kevyt kuin höyhen. Petra on blondi (vain hiustenväriltään!) ja tytöllä on vihreät silmät.

Historiaa

Mêl Serenin taival alkoi 15.02.2006 kun aloin väkertämään jonkun näköistä pientä, kuuden hevosen tallia omille hevosilleni, jotka majailivat ympäri virtuaalimailmaa. 17.08.2006 Jensku tuli pitämään Mêl Sereniä kanssani ja Jenskun tultua avuksi Serenissä järjestettiinkin ensimmäisiä kisoja.

Syyskuussa 2007 tallin toinen omistaja Jensku (VRL-3969, SsRa) luopui tallin osaomistuksesta, joten talli on jälleen kokonaan minun. Hommaa on ollut ja hevosia on tullut lisää, mutta tallista löytyy myös monia eläkeläisiä, joista huolehtiminen on huomattavasti helpompaa. Tallin yksivuotissynttärit menivät nopeasti ohi, mutta kaksivuotissyntymäpäivät lähestyvät ja nehän ovat helmikuussa 2008.

Maaliskuussa 2008 päähäni pälkähti ajatus aloittaa uusi suomenhevostalli. Niinpä Mêl Seren jakautui Mêl Sereniksi ja Sereniksi. Mêl Seren pitää oman sivutilansa, mutta muuttaa tämän uuden suomenhevostalli Serenin naapuriin. Käytössämme ovat Serenin kentät, maastot, laitumet ja tarhat. ML:n oman tallin koko on nyt kuusi karsinaa. Pihalla on myöskin kolme kahden hevosen pihattoa.
Pikkuhiljaa talli kasvoi ja talliin rakennettiin lisäkarsinoita ja pihattoja. Uusitalli rakennettiin ja tallissa oli nyt yhteensä 12 karsinaa ja kolme neljän tai viiden hevosen pihattoa.

Mêl Seren muuttui vuoden 2010 alussa kokonaan Suomalaisia puoliverisiä kasvattavaksi talliksi. Muitakin rotuja tallista löytyi, mutta pääpaino oli estepainotteisissa, lyhytsukuisissa fwb-hevosissa. Piirretyt kuvat muuttuivat myös entistä enemmän tallin ominaisuudeksi ja lopulta tallista tulikin täysin piirroskuvilla toimiva talli.
Tallipihaan rakennettiin maneesi ja maneesin yhteyteen maneesitalli yksityisille hevosille. Karsinapaikkoja tuli lisää ja talliin pystyy majoittamaan 20 hevosta.
Vuoden 2012 jälkeen Mel Seren on viettänyt pienoista hiljaiseloa omistajan opiskelukiireiden vuoksi, mikä on näkynyt lähinnä kisojen ja kasvattien määrässä.

2006 2007 2008-2009 2009-2011