Chippewa's Balanced

RIP 26.03.2007 - 17.04.2011
YLA2 / 124p        ERJ-II / 110p


:: Arvonimet: -
:: Virallinen nimi: Chippewa's Balanced
:: Kutsumanimi: Ance
:: Skp: Tamma
:: Rotu: Trakehner
:: Rekisterinumero: VH-25585
:: Synt: 26.03.2007
:: Säkäkorkeus: 163cm
:: Väri: Tummanrautias

:: Omistaja: nica / Mêl Seren
:: Kasvattaja: Chippewa Falls
:: Ex-omistaja: Zwickau gestuet

:: Koulutus:
:: KO: Helppo A
:: RE: 120cm
:: ME: 110cm
:: IRT: 140cm

:: Painotus: Esteet
:: Voittosumma: 0ve
:: Muuta: Lopetettu 17.04.2011 vanhuuden tuomien vaivojen takia. Ancella oli ikää 24 vuotta.

 
Kuva: Mitja K.
Huom! Kuvat aukeavat oikeaan kokoonsa klikkaamalla!

Ikääntyminen

26.03.07 - syntynyt
26.05.07 - 1v.
26.07.07 - 2v.
26.09.07 - 3v.
26.11.07 - 4v.
26.01.08 - 5v.
26.03.08 - 6v.
26.05.08 - 7v.
26.07.08 - 8v.
26.09.08 - 9v.
26.11.08 - 10v.
26.01.09 - 11v.
26.11.08 - 10v.
26.01.09 - 11v.
26.07.09 - 14v.
26.09.09 - 15v.
26.11.09 - 16v.
26.01.10 - 17v.
26.03.10 - 18v.
26.05.10 - 19v.
26.07.10 - 20v.
26.09.10 - 21v.
26.11.10 - 22v.
26.01.11 - 23v.
26.03.11 - 24v.
26.05.11 - 25v.
26.07.11 - 26v.
26.09.11 - 27v.

Luonne

Yleisesti: Chippewa's Ballanced, tuttavallisemmin vain Anceksi kutsuttu neito on todella mielenkiintoinen pakkaus. Jo parin kuukauden ikäisenä Ance kuitenkin menetti emänsä, ja se jäi täysin ihmisten hoiviin. Siispä neito viihtyykin nykyään huomattavasti paremmin ihmisten kuin hevosten seurassa. Vähitellen Ance on kuitenkin alkanut viihtymään myös lajitovereidensa seurassa, vaikkei yksin olokaan tosin tuota hankaluuksia. Niinkuin edellä jo sanottiinkin, Ancehan viihtyy siis loistavasti ihmisten lähellä. Se kunnioittaa ihmisiä paremmin kuin hevoset yleensä, eikä yritä koskaan tietentahtoen vahingoittaa taikka sitten niskuroida ketään kohtaan.

Hoidettaessa: Ance on täysin rauhallinen hoidettaessa eikä hermoile turhia, vaikka ympäristössä tapahtuisi sitten mitä tahansa. Tamma on kuitenkin myös hyvin perillä siitä, että komeat oriit tarkkailevat sitä jatkuvasti, joten onhan se pakko pitää huolta siitä, ettei neitoa pidetä täysin junttina. Ance on ehkä turhankin tarkka siitä, ettei kukaan harjaa sitä vähänkään turhan kovalla harjalla, taikka kohtele sitä muutenvaan liian rajusti. Eli jos siis päiväjärjestykseesi kuuluu Ancen hoitaminen, kannattaa pitää huolta siitä, ettei ole ollenkaan vihaisella päällä, sillä muuten Ancekin alkaa kiukuttelemaan. Tamma ei ehkä näytä sitä tavallisella 'tammamaisella' tavalla, mutta oma tapansa kullakin. Kavioiden puhdistus alkaa myös tietyssä kohtaa nyppimään, joten kannattaa hoitaa toimenpide nopeasti. Varustamisessa saa olla myöskin tarkkana siitä, ettei kuolaimet ole liian kylmät, tai ettei satulahuopa ole vinossa.

Ratsastaessa ja kisattaessa: Ance käyttäytyy kentällä yleensä mallikkaasti. Koulua vääntäessä se kuuntelee ratsastajaa mielellään. Esteillä Ance tykkää vähän kaahailla, mutta kun se saa pari kertaa purkaa virtaansa hyppäämällä isomman esteen, se jaksaa sitten keskittyä pienemmilläkin esteillä ja tekniikkaharjoituksissa.
Ancella kisataan lähinnä esteillä, jossa sen todelliset lahjat pääsevätkin hyvin esille. Neito suorittaa vaativiakin ratoja niin vaikuttavan näköisesti, että voisi kuvitella sen melkeimpä syntyneen esteen yllä. Ancen luonteenpiirteet sopivat myöskin täydellisesti esteille. Tamma kuuntelee ratsastajaa ja toimii todella pienillä avuilla, samaan aikaan se vielä on sekä nopea että ketterä. Koulussakin Ance varmasti menestyisi, mutta vahvimmillaan se on silti esteillä. Maastossa Ance on rauhallinen - sitä voisi kutsua melkeimpä pomminvarmaksi. Myöskin kestäväksi tämä tamma on todettu, joten kenttäratsastuskaan ei olisi hullumpi lajivalinta. Maastoesteet eivät tuota minkäänlaisia vaikeuksia.

Huomioitavaa
Tarhaan jännesuojat etusiin ja ratsastaessa taakse ja eteen hivutussuojat. Esteillä martingaali ja meksikoilaiseen turparemmiin pehmuste.

Luonteesta kiitokset Mokalle

Varustekaappi

Hoitotarvikkeet: text text

Loimet, satulahuovat ja pehmusteet: text text

Päitset ja riimunnarut: text text

Satulat ja suitset: text text

Suojat ja pintelit: text text

Sukutaulu

isä Uberweisung FU
trakh, rt, 163cm
ii Statiös Nacht
trakh, rt, 165cm, EVM
iii Golden Apple, EVM
iie Leverbloempje, EVM
ie Stina FE
trakh, rn, 162cm, EVM
iei Ferrario Falos, EVM
iee Stellamia, EVM
emä Lipittäjä
trakh, 163cm, trn
ei Eloquent Fortune
trakh, 167cm, rn, EVM
eii Fortune, EVM
eie Galdora, EVM
ee Lohdutuksen Tuuli
trakh, 164cm, m, EVM
eei Von Daniel, EVM
eee Eliisa, EVM

Ancen isä, rautias esteratsu Überweisung FU on kilpaillut useissa kilpailuissa, välillä myös menestyen. Hyväluontoinen ori on jättänyt hevosrekisterin mukaan jälkeensä vain kaksi jälkeläistä.
Isänisä Statiös Nacht keräsi mainetta ja kunniaa estekentillä. Ori periytti tasaista luonnettaan ja hyppylahjojaan niille muutamille jälkeläisille, joita se ehti saada ennen lopetukseen johtanutta pahaa ähkyä.
Golden Apple kilpaili menestyksekkäästi esteillä korkeammissa luokissa. Kuuden vuoden kilpauran jälkeen ori siirtyi varhaiselle eläkkeelle jalkavaivojen vuoksi. Leverbloempje oli yksi Golden Applen omistajien siitostammoista, ja vietti elämänsä lähinnä harrasteratsuna.
Ruunikko tamma Stina FE kilpaili matalammissa esteluokissa nuorten ratsuna. Tamma opetti monia ratsastajia, ja alkoi vasta myöhemmin kilpailla korkeammissa luokissa. Stina FE ehti jättää jälkeensä vain kolme jälkeläistä.
Ferrario Falos aloitti lupaavan uran esteradoilla, ja ehtikin kilpailla viisi menestyksekästä vuotta. Tarhassa tapahtunut loukkaantuminen kuitenkin pakotti orin eläkkeelle. Stellamia vietti elämänsä opettaen nuoria ratsastamaan. Tamma oli erityisen suosittu estetunneilla, ja kapasiteettiä olisi varmasti löytynyt kilpailemiseen saakka.

Tummanruunikko tamma Lipittäjä kilpaili enimmäkseen koulussa, keräten muutamia sijoituksia. Kisauralle tuli kuitenkin loppu Lipittäjän loukattua jalkansa tarhassa, ja tamma pääsi viettämään rauhallisempaa elämää tarhaillen ja muutaman varsan saaden.
Ruunikko Eloquent Fortune teki pitkän ja tasaisen menestyksekkään uran kisakentillä. Ori jätti jälkeensä useita jälkeläisiä, periyttäen poikkeuksellisesti rauhallisempaa luonnetta, sillä ori itse oli hyvinkin temperamenttinen.
Ori Fortuna ja tamma Galdora asustivat samalla tilalla. Fortuna kierteli satunnaisesti kilpakenttiä menestyen aina silloin tällöin. Enimmäkseen ori oli kuitenkin harrasteratsuna, vaikka kapasiteettia toki olisi löytynyt ahkerampaa kilpailemista varten. Galdora kärsi valitettavan usein selkävaivoista, joten se suoritti lähinnä seurahevosen virkaa, saaden muutaman jälkeläisen siinä sivussa.
Ancen emänemä Lohdutuksen Tuuli oli musta tamma, joka asusteli ratsastuskoululla. Tamma kuitenkin kilpaili muutenkin kuin tallikisoissa, ja menestyikin kohtalaisesti. Lohdutuksen Tuulesta ei montaa jälkeläistä jäänyt, mutta tamma periytti hyvää luonnettaan niillekin muutamalle.
Von Daniel kilpaili aktiivisesti, matkustaen jopa ulkomaille kilpailemaan. Ori teki menestyksekkään uran, ja oli jalostukseen haluttua tavaraa. Ori jouduttiin kuitenkin ruunaamaan sairauden vuoksi. Eliisa vietti elämänsä tarhaillen. Tamma perusratsukoulutettiin, mutta sillä ei juurikaan ratsastettu sen jälkeen. Tamma toimi seurahevosena ja siitostammana.

Jälkeläiset

Synt. Nimi/skp Isä Missä/Omistaja
24.12.09 ML Liona Nica/t Taylor Cl Nigweth/Nae
24.12.09 ML Tiara Mind/t Taylor Cl Rymyrinne/Norpatar (VRL-09562)
15.07.08 ML Luciana/t Deathmaker O Caronia/Cherie (VRL-8879)
07.11.09 ML Allison/t Lucifer SND Lebenyard/Vernolia VRL-10083
27.12.09 ML Monsieur Depardieu/o Lucifer SND Frostbitten's/Hakarasara
10.04.10 ML Chaos/t Codebreaker Leya Mêl Seren/nica

Palkinnot, saavutukset, arvostelut

24.10.2009 - Esteratsastusjaos - Lokakuun varsinainen laatuarvostelutilaisuus - 110p. / ERJ II
26.08.2009 - Yleislaatuarvostelu, elokuun tilaisuus - 70p. / YLA3

YLA, heinäkuun tilaisuus - 30.7.2010
Tuomarit: Katja ja Kisshu
27 + 38 + 24 + 35 = 124p / YLA2

Päiväkirja

5.10.09 - bill:n viimeinen estevalkka oli tänään. Voi vitsi kun oli hyvää treeniä sekä ratsulle, että ratsastajallekkin. Ance teki parhaansa ja vaikka välillä sattuikin kaikkea en aijo ollenkaan syyttää siitä Ancea, sillä enemmänkin virheisiin vaikutin minä tohelolla ratsastamisellani. Illalla tammuskainen saikin sitten oikein paljon kuivia leipiä ja ainakin Reeve kerkesi näyttämään hapanta naamaa minulle, kun Ance sai tuplasti enemmän leipiä, mutta kyllähän sitä hienosta työskentelystä pitää vähän palkita. Hemmotteluksi ja lahjomiseksihan tätä ei lasketa missään nimessä! :D

6.10.09 - Tänään meillä oli Ancen kanssa tarkoituksena käydä pienellä maastolenkillä, jotta tamma vähän jaloittelisi eilisen valmennuksen jälkeen. Tyler tuli mukaan Reevellä, sillä herra kaipasi liikuntaa ja kävelylenkki oli ihan hyvää vaihtelua välillä. Ance ainakin nautti maastolenkistä, tamma on niin ihanan varma, ettei se säiky mitään yllättäviä rasahduksia toisin kuin osa muista hevosistani. Ehkäpä neiti on sitten tulossa vanhaksi kun ikääkin alkaa olla kuutisentoista vuotta. Intoa Ancesta kuitenkin löytyy vielä vaikka muille jakaa, ainakin kun sattuu kävelemään maastoesteiden ohitse. No pakkohan siinä oli sitten hypätä yksi maastoeste, kun Ance ei ottanu rauhoittuakseen. Tallille päästiin kuitenkin ilman mitään hässäköitä, mistä olen tyytyväinen. Olisin voinut arvella, että Reeve olisi pistänyt asiat ranttaliksi ja Ance villiintynyt heti sen jälkeen, mutta ilmeisesti Tyler sai pidettyä Reeven todella hyvin kurissa. Ance pääsi lenkin jälkeen vielä hetkeksi ulos loimi päällä, sillä muuten tammalla olisi pitkä yö seisoa sisällä tallissa.

12.10.09 - Viikonlopun lepsuilun ja loimailun jälkeen meillä oli vuorossa taas kunnon estetreenit. Tai kunnon ja kunnon, tammahan on jo jollain tapaa kisaeläkkeellä, mutta silti sen kanssa saatetaan jotain luokkia kierrellä. Etenkin Ance saa nyt sitten luvan opettaa nuorempia esteratsastajan alkuja, sillä se toimii mainiosti opetusratsunakin ja onkin varsinainen kisakonkari.
Estetreenejan aluksi verkkasimme ihan tavallisesti ja hyppäsimme pikku pystyä. Siitä lähdimme sitten tekemään rataa pikkuhiljaa ja lopuksi menimme sitten ihan koko radan. Ance toimi mainiosti, enkä oikeasti ole löytänyt siitä mitään moittimista pitkään aikaan. Miellyttävä tamma, täytyy myöntää.
Loppuverkat lähdimme tekemään maastoon ja kiersimme ravi- ja käyntilenkkinä maastoradalla noin puolisen tuntia. Kengittäjä oli tulossa illemmalla kengittämään Ancen, joten tamma sai jäädä sisään odottelemaan. Ulkona oli muutenkin vähän painostava ilma ja vesisade saattaisi alkaa milloin tahansa.

13.10.09 - Hemmetin kengittäjä kun vasta seuraavana päivänä tuli tallille. Ance oli ensimmäisiä kengitettäviä, sillä kenkä oli jo kilkannut eilis iltana. Tamma antoi kengittää itsensä hyvin, eikä se laittanut pahempi kohtauksia pystyyn , toisin kuin pari muuta tallin hevosta..
Sen jälkeen Ance pääsi vielä pihalle ja lenkille lähdettiin vasta muutaman tunnin päästä. Laittelin Ancen kuntoon ja lähdimme maastoon. Maastoesteet vetivät Ancea selvästi puoleensa, joten pitihän siinä sitten muutama este hypätä. Tamma oli aivan innoissaan. Onneksi Ancella on niin mukava hypätä maastoesteitä, kun se ei kyttää eikä säiky mitään olematonta.. vaikka tosin ollaanhan me hypätty melkein kaikki ML:n maastoesteradalta löytyvät esteet jossain vaiheessa.
Illalla Ance sai jäädä sisälle, sillä se oli hikinen ja ulkona oli viileä ilma. Heitin sille vähän heinää karsinaan, jotta tamma ei kokisi nälkäkuolemaa :).

14.10.09 - Nyt on eilen saatiin uudet kengät jalkaan niin uskaltauduttiin sitten keskiviikkona lähtemään pitempään maastoon. Mukaan tulivat Suvi Lukaksella ja Reita Mayalla. Leppoinen lenkkihän se oli, sillä aikaa lenkki veisi varmasti toista tuntia. Olihan matkaakin n. 20 kilometrin verran jos ei enemmänkin. Kyllähän sitä sitten laukkailtiin ja ravailtiinkin. Ainakin Lukas näytti innostuvan laukkapätkällä ja suvilla meni tovi hidastellessa sitä takaisin käyntiin. Ance käyttäytyi hyvin ja kulki jonon viimeisenä kiihtymättä missään vaiheessa liikaa.
Lenkin jälkeen oli vuorossa kunnon harjaus ja sitten Ance sai jäädä jo sisään loimi päällään.

15.10.09 - Kun nyt kelit eivät ole vielä aivan kamalan kylmiä ajattelin pestä Ancen. Ensin tosin Suvi meni sillä koulua kentällä ja seurailin tyytyväisenä aidalta. Ance liikkui hyvin ja Suvi osasi ratsastaa sitä oikein. Hienoa katseltavaa. Tein ratsukolle pienen esteen kentälle, jonka he sitten hyppäsivät muutaman kerran. Kun Suvi lopetti otin Ancen ja vein sen talliin pesulle.
Pesu oli perusteellinen hevosshampoosta asti. Ance nautti lämpimästä vedestä. Heitin tammalle lopulta loimen selkään ja vein sen sitten karsinaan, jossa sitä odottivatkin jo iltaheinät. Illalla oli minun vuoroni ruokkia hevoset ja tarkastin sitten vielä, että kaikki hevosilla oli tarpeeksi heinää. Ancelle piti laittaa vähän lisää, sillä tamma oli mussuttanut puolet heinistään.

03.03.10 - Ancesta rupeaa kyllä selvästi huomaamaan, että tamma ei ole enää mikään hyvin nuori. Aamulla ulos viedessä huomaa, että alkaa olla vähän jäykkää kävely, kun tamma on seisonut yön karsinassa. Pitää yrittää saada hieroja hieromaan Ance, niin voisi tammallakin olla vähän parempi olla. Nyt kuitenkin kaksi loimea pihalle, jotta pysyy vähän lämpimänä. Taitaa vain nyt olla niin, että esteradat pitää jättää taakse ja antaa Ancen jatkaa elämäänsä seurahevosena. Toki piristyksenä voi käydä jokusen pikkuluokan hyppäämässä, mutta eiköhän me sanota estekentille ihan piakkoin heihei. Tamma on tehnyt niin hyvää työtä, että olen siihen todella tyytyväinen. Ehkä eläke rupeaakin olemaan pikkuhiljaa hyvin ansaittu juttu.

11.04.10 - Ance sai eilen illalla upean tammavarsan! Talli oli jo tyhjennetty ja valot laitettu pois, sekä työntekijät lähetetty kotiin. Kävin sitten puolenyön aikaan tarkastamassa Ancen, sillä varsominen oli todella lähellä. Sielläpä se pikkuvarsa olikin karsinassa ihmettelemässä juomakuppia. En häirinnyt kaksikkoa enempää yöllä, mutta aamulla kävin kyllä jo silittelemässä varsaa. Ance oli ensin sitä mieltä, että varsan luokse ei tarvinnut mennä, mutta kyllä se sitten hetken päästä antoi mennä tammavarsan luokse. Varsa sai nimekseen ML Chaos, mikä oli varsin osuva karsinan ulkonäköön nähden. Chaos oli ilmeisesti spurttaillut ympäri karsinaa ja purut oli saatu kasoiksi seinille. Kaaos oli siis aika osuva nimi. Kutsumanimi oli vielä auki, mutta Sami ehdotteli jotain niinkin mielikuvituksellista kuin Rääpäle, Räkänokka tai Älykääpiö. En kelpuuttanut niitä (tietenkään), joten Sami mutisi jotain varsasta ja siitä, että se tulisi kuitenkin olemaa täysi tuittupää. Aivan! Tuittu! Niimpä tammavarsa sai kutsumanimekseen Tuittu.

16.04.10 - Vaikka päivä oli aika kiireinen, en silti pystynyt jättämään Ancea vaille kunnon harjausta. Mamma oli saanut jäädä karsinaan kuuden päivän ikäisen tammavarsansa kanssa. Ance näytti niin ylpeältä pienokaisestaan ja oli syytäkin, Tuituksi nimetty pikkuvarsa oli upean näköinen. Jollain tavalla se muistutti suunnattomasti emäänsä ja toisaalta, niissä ei ollut paljoa samaa. Luonteeltaan tammat olivat jo nyt täysin erilaisia.
Harjasin Ancen karsinassa ja Tuittu härhäsi minua kokoajan. Sain komentaa sitä sivummalle joka kolmas sekunti. Sami kävi kuittailemassa varsasta minulle karsinan oven yli, mutta hiljeni, kun sanoin tallimestarin auttavan minua kouluttamaan sen. Sainpahan Saminkin hiljaiseksi.
Puhdistin vielä Ancen kaviot ja kokeilin nostella kavioita Tuitultakin, mikä päättyi lopulta siihen, että tamma makasi kyljellään karsinassa. Se oli vain heittäytynyt nurin, kun ei ollut saanut kaviotaan irti otteestani. Alku vaikutti lupaavalta. Taputin vielä Ancea ja jätin Tuitun makoilemaan yksinään. Huonosta käytöksestä se ei saisi huomiota. Sitten lähdin pitämään Reeveä kiinni, kun Sami yrittäisi laittaa sille tippuneen kengän takaisin.

10.05.10 - Tänään Ance pääsi maastoilemaan. Tuittukin oli saatu pois Ancen luota ja tamma otti sen suhteellisen rauhallisesti. Tuittu oli se villitsijä tässä tilanteessa. (Tuittu on vieroitettu <-- kts. tamman ikääntyminen). Lähdimme maastoon ja suunnistimme kohti peltotietä. Sinne oli matkaa puolisen tuntia, mikä taittui kevyesti ravaillen ja kävellen. Peltotiellä pääsimme vähän laukkailemaankin, sillä se oli tarkastettu niin monta kertaa isojen kivien ja monttujen varalta, että tie oli kyllä ihan turvallinen laukkaamiseen.
Ance nautti saadessaan juosta. Kentällä työskentely oli aina niin kurinalaista ja maastossa pääsi vähän irroittelemaan. Kuka hevonen ei nauttisi moisesta? Menimme pitkän peltotien päästä päähän ja lähdimme sitten ravilla kohti tallia. Ravasimme hetken, jotta Ance saisi vähän loppuverryttelyjä ja hidastin sitten käyntiin. Loppukäynnit saisivat vanhemmalla tammalle ollakin hieman pidemmät ja sitäpaitsi minä nautin enemmän kävelemisestä. Siinä kerkesi jopa katsella vähän kauniita kesämaisemia.
Tallilla hoidin Ancen kuntoon. Laitoin linimenttiä selkään ja jalkoihin ja heitin tammalle hetkeksi loimen selkään. Puolen tunnin päästä otin loimen pois ja vein Ancen ulos, nauttimaan kauniista kesäpäivästä.

Valmennukset

02.07.09 Ryhmäestevalmennus - "Saavuitte kentälle aika vauhdilla ja hämmästelin miten Ance oikein steppaili ja pyrähteli allasi. Muistelin, että olit kehunut Ancea rauhalliseksi tammaksi. Alkutunnin esitys oli kyllä kaikkea muuta. Katselin kentän laidalta kun verryttelitte. Siinä Ance alkoi jo rentoutumaan ja hellitti suustaan eikä vöyhöttänyt enää. 10min ravailun jälkeen jaoin teidät pääty-ympyröille. Laitoin kolme puomia ympyrälle, joihin teidän tuli laskea oikea etäisyys ja suoriutua puomista ilman kolahdusta sekä ravissa että laukassa. Alkuun kuului kaikilta kolahduksia, mutta lopulta hevoset nostelivat jalkojaan hienosti ja varoivat puomeja tosissaan. Rakensin kentän keskelle kaksi estettä korkeudeltaan 80cm. Ne olisi tarkotus tulla kahdeksikossa ja vaihtaa laukka tietenkin esteen päällä. Olitte vuorossa seuraavana. Laukannosto oli puhdas ja täsmällinen. Teitte ensin pääty-ympyrän ja sitten tulitte aikamoista vauhtia esteelle. Ance suoriutui esteestä leikiten laukanvaihtoakaan se ei malttanut kuunnella. Jatkoitte päätyyn ja teitte sinnekkin ympyrän. Hienoa hevosen haltuunottoa hypyn jälkeen. Sitten käänsit suoran linjan esteelle ja Ance pidensi askeltaan ja vaihtoi laukan, jotta pääsisitte niukin naukin yli. Hyppy lähti ainakin 2 metriä liian kaukaa. Seuraavalla kerralla painotin sanaa iisisti, ei mitään kiirettä. Johtava ohja ettei hevonen mene mutkalle ja se näkee tulevan esteen koko ajan. Nostit laukan vasta kulmasta ja Ance tuli hyvää tahtia esteelle. Hyppy lähti hienosti. Teit taas pääty-ympyrän ja tällä kertaa lähestyminen toiselle esteelle tuli hienosti. Sitten nostin estettä 100cm korkeuteen. Kokeilimme vielä laukannoston juuri ennen estettä. Ance suoriutui upeasti, vaikka vauhtia olikin minimaalisesti. Se veti esteen jälkeen päänsä alas ja heitti pienet pukit. Toiselle esteelle se tuli jälleen vauhdilla, mutta hypyssä ei ollut mitään ongelmia. Pidit hyvin rauhalliset kädet ja istuit penkissä loppuun asti niin Ance ei päässyt ryöstäytymään. Laitoin lopuksi vielä 2 muuta estettä pitkien sivujen keskelle ja hyppäsimme 100-120cm rataa. Ensin toinen pitkän sivun este. Tulitte vauhdilla jälleen, koska Ancella oli tilaa kiihdyttää. Sitten kulmasta kaarto ensimmäisille "kahdeksikko-esteille". Olin ylpeä suorituksestanne, koska nyt Ance odotti hienosti lupaa pidentää askeltaan ja hyppäsi mahtavasti. Kaarre viimeiselle esteelle ja sen jälkeen nopea kiihdytys "maaliin". Loppuverkassa Ance puhalsi ja puuskutti intoa täynnä. Sen ryntäät valuivat hikeä. Kiitin teitä osallistumisesta ja kehuin suoritustanne. Maltti on valttia, mutta kyllä kunnon kisahevosen tuleekin mennä lujaa." - Amaury

10.08.09 Yksityisestevalmennus - "Alku oli lupaava. Ance liikkui koko ajan omilla jaloillaan ja oli moitteettomasti avuilla. Alkukäyntien ja -ravien jälkeen otimme yhdessä vähän laukkaa ympyrällä puomejen yli. Tamma nosteli hyvin jalkojaan eivätkä puomit pahemmin kolisseet. Sitten tulimme verryttelyesteeksi pienempää pystyä ja pikkuokseria yksittäisinä, jonka jälkeen oli hengähdystauko niin hevoselle kuin ratsastajallekkin.
Aloittelimme sitten pienen tauon jälkeen tehtävillä joita teetin teillä aina jumpasta pitkiin lähestymisiin asti. Hioimme kaiken täsmälliseksi ja katsoimme, että kaikki askeleet sattuivat hyvin paikoilleen. Kaikki sujui hyvin ja täytyy myöntää, että Ance on yksi täsmällisimmistä tammoista minkä olen nähnyt! Se taisi korjata monta ratsastajan omaa virhettäkin."
- suvi

14.08.09 Yksityisestevalmennus - "Toinen kerta kun tulin valmentamaan Ancea esteillä. Odotin ihan innolla, että olisiko tamma yhtä nätisti kuin viime kerralla, vai oliko viime kerta ollut vain hyvä päivä, jolloin kaikki oli onnistunut täsmällisesti. En kuitenkaan saanut pettyä, kun näin nican verryttelemässä Ancea kentällä. Seurasin verryttelyjä kentän laidalta ja sen jälkeen menin kentälle selittämään mistä voisimme aloitella. Kokosin kentälle ensin yhden pystyn ja ratsukko tuli sitä muutaman kerran vaihtaen aina esteen päällä laukan. Sen jälkeen kokosin pitkälle sivulle innarin ja tein pari muutakin 'kontrolli' ja jumppaharjoitusta ja lähdimme sitten tekemään niitä ensin yksittäin ja sitten aivan lopuksi pienenä ratana. Hienoa työskentelyä koko tunnin ajan. Ance toimi hyvin ratsastajan avuilla ja ilmeisesti neiti syttyy vähän isommilla esteillä. Annoin teidän sitten lopuksi tulla muutaman kerran vähän korkeampaa n. 110cm korkeaa pystyä. Kerran kolahti, mutta puomi ei kuitenkaan tippunut. Lopettelimme puhtaaseen hyppyyn ja teitte loppuverryttelyt valvovan silmäni alla." - suvi

14.09.09 Yksityisestevalmennus - "Alkutunnista mentiin vähän koulua, jotta saatiin Ance vetreäksi ja liikkumaan nätisti. Sitten lähdettiin hyppäämään verryttelyesteitä, joita tultiin molempiin suuntiin muutamia kertoja. Sen jälkeen voitiin aloittaa sitten ihan kunnon treenit. Lähdimme ensin tulemaan yksinkertaisia sarjoja, joita sitten aina muuttelin ja pidensin ja lyhensin. Tarkoituksena oli kontrolloida laukkaa ja se tehtävä onnistui mainiosti. Ance antoi mukavasti lyhentää ja pidentää laukkaansa ja toimi hyvin tehtävillä. Seuraavana oli sitten hieman erikoisesteitä, joiden jankkaamiseen menikin sitten lopputunti. Menimme kaikenlaisia erikoisesteitä aina muurista pressuihin ja muihin pelotuksiin. Ance on aika rohkea, vaikka se välillä saattaakin sanoa, että en kyllä mene tuosta yli.. ratsastaja kun pyytää sitä eteenpäin niin tamma kyllä näyttää hyppäävän ihan mistä vain. Hyvää työtä!" - suvi

22.09.09 Yksityisestevalmennus - "Tänään olisi tarkoitus hypätä vähän rataa ja uusintarataa, eli oltaisiin hieman kisatunnelmissa. Lähdimme perusverkan jälkeen tulemaan verryttelyesteitä jota sitten nostin aina välillä. Sitten oli pieni tauko ja selitin radan, mutta tarkoituksena oli tulla rataa ensin pienissä osissa. Aloitimme muutamilla esteillä ja lisäsin tehtäviin aina jotain. Tunti sujui hyvin ja nostin esteitä, jotta voisitte lopuksi tulla 110cm radan. Selitin sielä uusinnan ja nica opetteli sen, ennen kuin lähti ratsastamaan Ancella perusrataa. Perusrata oli mainio, vaikka yksi kolahdus tulikin se oli Ancen huolimattomuutta ja tamma ei antanut kohlahduksia tulla enää ollenkaan. Kun olitte päässeet peprusradan maaliin lähditte merkistäni uusintaan. Ancella on nokkeluutta ja vauhtia, sekä uskomaton ponnistus! Selvititte leikiten uusinnan ja se näytti sulavalinjaiselta ja hyvältä suoritukselta. Kaarteissa otit sekunteja pois ja pitkillä teillä ratsastit eteen. Kyllä noilla taidoilla passaa mennä voittamaan kisoja!" - suvi

3.10.09 Yksityisestevalmennus - "Ance oli tänään hieman veltolla tuulella eikä toiminut alussa niin hyvin kuin olisin toivonut. Siirryimme kuitenkin harjoittelemaan lähestymistä pienillä ristikoilla, jotka saitte ylittää ensin ravissa ja sitten laukassa. Välillä tamma oli hieman vinossa, mutta pääasiallisesti sait kuitenkin korjattua menon niin, että osuitte juuri keskelle estettä. Nostin melko pian korkeuden noin 30 sentistä 60:een senttiin. Ance alkoi kuunnella apujasi paremmin mitä pidemmälle edistyttiin. Se laukkasi melko hyvässä temmossa, mutta välillä askel ei sopinutkaan pikkusarjalle ja tamma hämmentyi. nostin estekorkeuden asteittain 90-100-110 sentiin. Kun estekorkeus kasvoi, tamma alkoi ottaa esteet paremmin tosissaan ja hyppäsi mainiosti. Kun saat Ancen kuuntelemaan apujasi paremmin kaikenkokoisilla esteillä, suorituksetkin paranevat. Hyppytyylissä ei ollut hevosella eikä ratsastajalla moitteen sanaa." - bill

4.10.09 Yksityisestevalmennus - "Edellisellä kerralla olin nähnyt jumputellevan tamman, mutta tänään Ance vaikutti ymmärtävän mistä oli kyse ja käyttäytyi heti alussa mainiosti. Ratsastit tammaa tarpeeksi tarmokkaasti etkä antanut sen löysäillä ilman lupaa. Tänään aiheenamme olivat uusintaradan tiukat kaarteet ja hankalat tiet. Aiemmin tamma oli vaikuttanut olevan melko tarkka ponnistuspaikkojen suhteen, mutta tänään se osoitti olevansa oikea raketti. Aloitimme noin 70 sentin kokoisilla esteillä, jotka sujuivat Ancelta kuin vettä vain. Seuraavaksi estekorkeus nostettiin 90:een senttiin. Olitte hieman liian itsevarmoja ja se kostautui: annoit tamman laukata nopeassa tempossa, mutta se päättikin, etteivät askeleet sovi esteelle ja kielsi niin, että putosit kaulalle. Kehotin teitä tekemään saman harjoituksen uudelleen, mutta rauhallisemmin - ja heti alkoi lyyti kirjoittaa! Lopuksi kokeilimme rataa, estekorkeutena 100-110 senttimetriä. Suoriuduitte tehtävästä kuin vanhat konkarit ikään. Todella hyvä!" - bill

5.10.09 Yksityisestevalmennus - "Koska tiesin jo edellisten valmennuskertojen perusteella, että teiltä sujuivat perus- ja uusintaradat perusesteiden kanssa, päätin että tänään on vuoro kokeilla erikoisesteitä. Kentällä oli tavallisten pystyjen ja oksereiden lisäksi vesieste, muuri, viuhkaeste, laine-este ja trippeli. Ance ei ollut huomaavinaan muka kammottavia erikoisesteitä, vaan työskenteli allasi lähes täydellisesti. Sait tamman toimimaan kokonaisvaltaisesti eikä verryttelyradallakaan ollut innareissa mitään motkottamista. Jatkoimme viuhka- ja aaltoesteiden kanssa. Ance ei ollut tietääkseenkään, että ne näyttivät hieman erikoisemmilta, vaan hyppäsi puhtaasti ja rohkeasti molemmat esteet. Seuraavaksi vuorossa oli muuri. Tulitte hieman liian kovaa esteelle, mutta Ance pelasti tilanteen hienosti. Seuraavilla kerroilla meno oli hallittua ja erinomaisen näköistä. Jatkoimme pituusesteillä eli trippelillä ja vesiesteellä. Kun sait Ancen keskittymään, se hyppäsi hyvin ja venytti itseään hienosti esteen yli. Muista pitää käsi ja istunta hiljaa, jotta tamma pystyy vieläkin parempiin suorituksiin. Hienoa työtä!" - bill

13.10.09 Yksityisestevalmennus - "Ilmeisesti Ancella oli tänään vähän kenkkupäivä, sillä sen näki jo verrytellessänne. Tamma protestoi pohjetta eikä halunnut edes kulkea oikein päin. Päätin siis, että tänään mentäisiin vain perusasioita, eikä mitään kovin vaativaa. Ance tuskin halusi tai jaksoi keskittyä, kun sillä oli kenkkupäivä. Aloittelimme verryttelyllä kahdeksikolla, missä piti vaihtaa aina laukkaa. Se sujui ihan kohtuullisen hyvin, vaikka Ance vähän halusikin rynnätä esteelle. nica sai Ancen kuitenkin pidettyä rauhassa loppuun asti ja esteistä selvittiin kunnialla. Sama juttu jatkui kun lähdimme hyppäämään yksittäisiä esteitä. Ance otti vauhtia ja nica yritti hidastaa sitä. Lopulta koko homma pysähtyi siihen, että ratsastaja tuli kaulan yli esteen sekaan Ancen kiellettyä okserille. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja nica nousi heti takaisin Ancen selkään. Treenit jatkuivat, mutta työskentely oli koko ajan samanlaista kuin aikaisemminkin. Helpotin tehtäviä vielä vähän ja menimme vain muutaman hypyn ennen kuin sanoin, että tänään ei kannattaisi jauhaa asioita yhtään enempää. nica myönsi ajatelleensa samaa. Loppuverryttelyt nica lähti tekemään maastoon, kunhan olimme sopineet milloin tulen seuraavan kerran, jos Ancekin olisi paremmalla mielellä." - suvi

Sijoitukset


Päivämäärä - paikka - laji/jaos - Luokka - Tulos

ERJ:n sijoituksia koossa 75 kpl
ERJ:n kisastartteja yhteensä - kpl (+ porrastetut)

18.09.07 - Mel Seren - Esteet/ERJ - 50-60cm - 5/30
29.09.07 - KaRa - Esteet/ERJ - 110cm - 4/22
5.12.07 - Allu Express - Esteet/ERJ - 90cm - 1/35
13.01.08 - Ciabacka - Esteet/ERJ - 100-120cm - 1/38
25.01.08 - Ferraro - Esteet/ERJ - 120cm - 3/30
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 80cm - 5/94
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 80cm - 4/99
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 100cm - 1/50
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 80-90cm - 1/30
06.06.08 - Kutsu - Este/ERJ - 120cm - 4/30
22.06.08 - Kutsu - Este/ERJ - 120cm - 3/96
29.06.08 - Kutsu - Este/ERJ - 100cm - 3/25
20.08.08 - Itikkajärvi - Esteet/ERJ - 100cm - 5/51
30.08.08 - Kutsu - Este/ERJ - 100cm - 1/30
31.08.08 - Kutsu - Este/ERJ - 90cm - 3/25
31.08.08 - Kutsu - Este/ERJ - 100cm - 4/25
31.08.08 - Kutsu - Este/ERJ - 90cm - 4/25
14.01.09 - Kutsu - Este/ERJ - 120cm - 5/52
19.01.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 4/60
20.01.09 - Kutsu - Este/ERJ - 120cm - 7/60
31.01.09 - Kutsu - Este/ERJ - 120cm - 8/69
02.02.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 6/60
11.02.09 - Airlea Sporthorses - Estee/ERJ - 110cm - 1/30
18.03.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 3/40
18.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 1/40
20.03.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 1/40
21.03.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 3/40
23.05.09 - Valkeneva - Este/ERJ - 100cm - 4/23
31.05.09 - Hiprakka - Este/ERJ - 70cm - 4/34
01.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 120cm - 6/50
02.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 110cm - 4/50
03.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 120cm - 6/50
05.06.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 2/40
06.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 2/34
08.06.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 1/32
09.06.09 - ML - Este/ERJ - 90cm - 5/34
11.06.09 - ML - Este/ERJ - 80cm - 3/40
20.07.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110-120cm - 5/30
18.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 100cm - 5/100
23.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 6/40
25.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 1/40
27.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 6/41
28.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 4/30
28.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 120cm - 5/30
28.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 80cm - 1/21
30.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 120cm - 3/30
06.09.09 - Kutsu - Este/ERJ - 100cm - 6/40
18.08.09 - Cicera - Este/ERJ - 100cm - 5/100
23.08.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 6/40
25.08.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 1/40
27.08.09 - Weybridge - Este/ERJ - 110cm - 6/41
06.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 100cm - 6/40
19.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 120cm - 3/60
09.11.09 - Bailee - Este/ERJ - 120cm - 5/30
14.09.10 - Cornir Sporthorses - Este/ERJ - 100cm - 5/40
17.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 120cm - 1/72
24.09.10 - Aavetytön yksityiset - Este/ERJ - 120cm - 3/40
27.09.10 - Aavetytön yksityiset - Este/ERJ - 120cm - 4/40
15.09.10 - Vivaldio - Este/ERJ - 110cm - 7/50
22.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 120cm - 3/30
06.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 60-80cm - 5/50
21.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 90cm - 1/55
23.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 80cm - 5/50
17.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 120cm - 1/40
10.02.11 - Divine d'Arc - Este/ERJ - 110cm - 4/50
10.02.11 - Divine d'Arc - Este/ERJ - 120cm - 4/50
25.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 110cm - 5/50
21.04.11 - Scamall Ponies - Este/ERJ - 100cm - 7/53
22.04.11 - Cerdarlen virtuaalitalli - Este/ERJ - 110cm - 2/40
24.04.11 - Toivoton - Este/ERJ - 110cm - 10/100
24.04.11 - Toivoton - Este/ERJ - 110cm - 7/100
25.04.11 - Toivoton - Este/ERJ - 110cm - 1/100
25.04.11 - Toivoton - Este/ERJ - 110cm - 2/100
26.04.11 - Ride Club Gringsed - Este/ERJ - 120cm - 7/50
04.05.11 - Hex Stallions - Este/ERJ - 110cm - 2/79

14.10.07 - Mêl Seren - Esteet/VILLIT - 80cm - 2/14

22.04.08 - Charmeur Dressage - Koulu/KRJ - Helppo A - 3/39 78.278%
24.04.08 - Tammihaka - Koulu/KRJ - Helppo A - 1/58
24.04.08 - Charmeur Dressage - Koulu/KRJ - Helppo A - 5/40 76.957%
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo A - 3/101 85.184%
29.06.09 - Neverland - Koulu/KRJ - Helppo C - 4/100
24.04.11 - Dark Side Trakehners - Koulu/KRJ - Helppo B - 5/100

Kaikki kisat


04.08.09 - Kutsu - Este/ERJ - 110-120cm - HYL
28.09.07 - Adele Welsh Esteet/ERJ - 90cm - 122/225
28.09.07 - Adele Welsh Esteet/ERJ - 100cm - 36/237
28.09.07 - Adele Welsh Esteet/ERJ - 110cm - 167/216
29.09.07 - KaRa - Esteet/ERJ - 120cm - 23/25
5.12.07 - Allu Express - Esteet/ERJ - 120cm - 6/33
20.12.07 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 60cm - 34/40
20.12.07 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 100cm - 33/41
13.01.08 - Mitjan Virtuaalihevoset - Esteet/ERJ - 110cm - 100/115
13.01.08 - Mitjan Virtuaalihevoset - Esteet/ERJ - 120cm - 66/97
15.01.08 - Teatro - Esteet/ERJ - 90cm - 65/130
15.01.08 - Teatro - Esteet/ERJ - 100cm - 39/130
15.01.08 - Teatro - Esteet/ERJ - 120cm - 59/106
27.01.08 - Stud Caruso - Esteet/ERJ - 90-100cm - 19/303
27.01.08 - Stud Caruso - Esteet/ERJ - 100-120cm - 142/316
27.01.08 - Stud Caruso - Esteet/ERJ - 120-130cm - 36/235
28.01.08 - Kiaisas - Esteet/ERJ - 90-100cm - 188/232
28.01.08 - Kiaisas - Esteet/ERJ - 110-120cm - 55/287
31.01.08 - Ann's Stables - Esteet/ERJ - 100cm - 80/128
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 80cm - 49/94
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 100cm - 83/139
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 120cm - 32/111
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 100cm - 47/139
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 120cm - 104/111
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 80cm - 54/94
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 100cm - 45/139
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 120cm - 47/111
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 80cm - 33/94
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 100cm - 84/139
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 120cm - 76/111
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 80cm - 38/94
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 100cm - 109/139
22.04.08 - VVR - Esteet/ERJ - 120cm - 85/111
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 60cm - 34/67
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 80cm - 21/99
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 100cm - 57/123
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 120cm - 71/95
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 60cm - 39/67
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 100cm - 113/123
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 120cm - 85/95
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 60cm - 24/67
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 80cm - 54/99
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 100cm - 118/123
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 120cm - 19/95
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 60cm - 20/67
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 80cm - 26/98
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 100cm - 77/122
26.04.08 - Karmiini - Esteet/ERJ - 120cm - 20/95
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 80-90cm - 39/47
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 100cm - 18/29
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 120cm - 9/45
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 80-90cm - HYL
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 120cm - 21/33
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 100cm - 46/49
03.05.08 - Mêl Seren - Esteet/ERJ - 120cm - HYL
06.06.08 - Kutsu - Esteet/ERJ - 50cm - 32/40
07.06.08 - Kutsu - Esteet/ERJ - 120cm - 34/50
09.06.08 - Kutsu - Esteet/ERJ - 110cm - 14/40
01.02.09 - Holdgate Farm - Este/ERJ - 120cm - 90/100
11.02.09 - Airlea Sporthorses - Estee/ERJ - 120cm - 19/30
16.03.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 38/40
16.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 19/40
17.03.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 19/40
17.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 9/40
19.03.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 15/40
19.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 9/40
20.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 21/40
21.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 18/40
22.03.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 22/41
22.03.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 16/40
23.05.09 - Valkeneva - Este/ERJ - 80cm - 10/28
24.05.09 - Reeyah - Este/ERJ - 80cm - 11/50
24.05.09 - Reeyah - Este/ERJ - 100cm - 50/50
24.05.09 - Reeyah - Este/ERJ - 120cm - 41/50
30.05.09 - Secret of Star - Este/ERJ - 100-110cm - 12/42
30.05.09 - Secret of Star - Este/ERJ - 110-120cm - 16/40
30.05.09 - Tuuliharja - Este/ERJ - 110cm - 90/100
30.05.09 - Tuuliharja - Este/ERJ - 120cm - 85/94
31.05.09 - Hiprakka - Este/ERJ - 80cm - 16/43
01.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 60cm - 21/50
01.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 70cm - 39/50
01.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 80cm - 20/50
01.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 90cm - 15/50
01.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 100cm - 14/50
01.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 110cm - 34/50
01.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 110cm - 26/30
01.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 120cm - 18/30
02.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 110cm - 28/30
02.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 120cm - 13/30
02.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 60cm - 27/50
02.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 70cm - 27/50
02.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 80cm - 20/50
02.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 90cm - 27/50
02.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 100cm - 13/50
02.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 120cm - 50/50
03.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 60cm - 15/50
03.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 70cm - 10/50
03.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 80cm - 12/50
03.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 90cm - 9/50
03.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 100cm - 22/50
03.06.09 - Kielletty - Este/ERJ - 110cm - 22/50
03.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 110cm - 26/30
03.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 120cm - 12/30
04.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 110cm - 22/30
04.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 120cm - 6/30
05.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 110cm - 15/30
05.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 120cm - 21/30
06.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 110cm - 7/30
06.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 120cm - 19/30
07.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 110cm - 7/30
07.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 120cm - 13/30
16.06.09 - Rusola - Este/ERJ - 110cm - 16/50
05.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 16/40
05.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 15/40
06.06.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 31/33
06.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 12/31
07.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 28/30
07.06.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 8/29
07.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 6/27
08.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 8/34
08.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 29/30
09.06.09 - ML - Este/ERJ - 80cm - 7/40
09.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 27/33
09.06.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 8/27
09.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 23/25
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 80cm - 19/40
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 90cm - 8/37
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 25/33
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 9/27
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 23/25
11.06.09 - ML - Este/ERJ - 90cm - 25/37
11.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 21/33
11.06.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 11/27
11.06.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 25/25
07.07.09 - Bluff 91 - Este/ERJ - 110cm - 26/60
07.07.09 - Bluff 91 - Este/ERJ - 120cm - 39/44
18.08.09 - Cicera - Este/ERJ - 100cm - 39/100
18.08.09 - Cicera - Este/ERJ - 110cm - 60/100
18.08.09 - Cicera - Este/ERJ - 110cm - 76/100
18.08.09 - Cicera - Este/ERJ - 120cm - 34/100
22.08.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 29/40
22.08.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 23/40
23.08.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 22/40
24.08.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 9/40
24.08.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 40/40
25.08.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 30/40
26.08.09 - Weybridge - Este/ERJ - 80cm - 7/38
26.08.09 - Weybridge - Este/ERJ - 110cm - 23/41
27.08.09 - Weybridge - Este/ERJ - 80cm - 31/40
04.09.09 - Routakoura - Este/ERJ - 110cm - 24/50
04.09.09 - Routakoura - Este/ERJ - 120cm - 44/50
04.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 100cm - 12/40
04.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 110cm - 28/40
04.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 120cm - 12/40
05.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 100cm - 29/40
05.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 110cm - 26/40
05.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 120cm - 14/40
06.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 110cm - 26/40
06.09.09 - Shreed - Este/ERJ - 120cm - 19/40
11.09.10 - Cornir Sporthorses - Este/ERJ - 100cm - 23/40
12.09.10 - Cornir Sporthorses - Este/ERJ - 100cm - 8/40
12.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 120cm - 60/100
12.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 120cm - 46/100
13.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 120cm - 47/100
13.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 120cm - HYL
13.09.10 - Cornir Sporthorses - Este/ERJ - 100cm - 28/40
14.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 120cm - 53/100
14.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 120cm - 66/100
15.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 120cm - HYL
15.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 120cm - HYL
15.09.10 - Wild Flower - Este/ERJ - 120cm - 37/40
16.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 120cm - 33/69
16.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 120cm - 40/74
17.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 120cm - 14/77
17.09.10 - KK Huoleton - Este/ERJ - 100cm - 59/60
17.09.10 - KK Huoleton - Este/ERJ - 120cm - 24/60
18.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 80cm - 41/80
18.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 100cm - 19/80
18.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 120cm - 34/72
18.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 120cm - 61/77
19.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 120cm - 42/76
19.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 120cm - 79/80
19.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 120cm - 27/30
19.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 80cm - 73/80
19.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 100cm - 47/80
20.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 80cm - 11/80
20.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 100cm - 72/80
20.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 120cm - 19/30
21.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 120cm - 26/30
21.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 80cm - 64/80
21.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 100cm - 76/80
23.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 110cm - 40/60
23.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 120cm - 16/60
24.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 110cm - 17/60
24.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 120cm - 41/60
25.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 110cm - 52/60
25.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 120cm - 24/60
25.09.10 - Riiviöt - Este/ERJ - 110cm - 12/40
25.09.10 - Riiviöt - Este/ERJ - 120cm - 37/40
25.09.10 - Aavetytön yksityiset - Este/ERJ - 120cm - 28/40
26.09.10 - Aavetytön yksityiset - Este/ERJ - 120cm - 30/40
26.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 110cm - 36/60
26.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 120cm - 39/60
26.09.10 - Riiviöt - Este/ERJ - 110cm - 28/40
26.09.10 - Riiviöt - Este/ERJ - 120cm - 32/40
04.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 60-80cm - 20/50
04.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 80-100cm - 28/50
05.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 60-80cm - 10/50
05.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 80-100cm - 40/50
06.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 80-100cm - 43/50
07.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 60-80cm - 34/50
07.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 80-100cm - 38/50
12.11.10 - Ravenwood Ranch - Este/ERJ - 100-110cm - 40/93
13.11.10 - Vivaldio - Este/ERJ - 120cm - 50/57
18.11.10 - Leningrad Stables - Este/ERJ - 110cm - 51/70
18.11.10 - Leningrad Stables - Este/ERJ - 120cm - 28/70
20.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 80cm - 34/50
20.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 90cm - 16/50
20.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 90cm - 8/55
20.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 100cm - 29/60
21.11.10 - Wasbaar Showjumpers - Este/ERJ - 120cm - 34/50
21.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 80cm - 45/50
21.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 90cm - 25/50
21.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 100cm - 56/60
22.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 80cm - 9/50
22.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 90cm - 39/50
22.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 90cm - 30/51
22.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 100cm - 45/60
22.11.10 - Wasbaar Showjumpers - Este/ERJ - 120cm - 45/50
23.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 90cm - 40/50
23.11.10 - Wasbaar Showjumpers - Este/ERJ - 120cm - 17/50
16.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 120cm - 38/40
16.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 120cm - 15/40
17.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 120cm - 30/40
18.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 120cm - 15/40
18.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 120cm - 30/40
19.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 120cm - 29/40
19.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 120cm - 25/40
22.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 110cm - 30/50
22.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 120cm - 38/50
23.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 110cm - 22/50
23.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 120cm - 38/50
24.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 110cm - 40/50
24.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 120cm - 40/50
25.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 120cm - 31/50
21.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 120cm - 33/40
21.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 120cm - 20/40
22.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 120cm - 7/40
22.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 120cm - 26/40
23.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 120cm - 40/40
23.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 120cm - 40/40
24.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 120cm - 20/40
24.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 120cm - 10/40

18.09.07 - Mel Seren - Esteet/ERJ/Seurataso - 100cm - 26/36

14.10.07 - Mêl Seren - Esteet/VILLIT - 100cm - 17/18

19.12.07 - Championtalli - Koulu/KRJ - Helppo C - 13/108
19.12.07 - Championtalli - Koulu/KRJ - Helppo A - 86/136
30.01.08 - Kimakka - Koulu/KRJ - Helppo B - 38/239 78.358%
30.01.08 - Kimakka - Koulu/KRJ - Helppo A - 46/240 75.344%
1.02.08 - Kimakka - Koulu/KRJ - Helppo B - 87/169 67.976%
1.02.08 - Kimakka - Koulu/KRJ - Helppo A - 57/151 56.362%
22.04.08 - Charmeur Dressage - Koulu/KRJ - Helppo B - 14/42 68.875%
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo B - 38/82
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo A - 75/83
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo B - 44/82
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo A - 46/83
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo B - 63/82
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo A - 77/83
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo B - 67/82
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo A - 25/83
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo B - 61/82
22.04.08 - VVR - Koulu/KRJ - Helppo A - 65/83
23.04.08 - Charmeur Dressage - Koulu/KRJ - Helppo B - 38/43 57.395%
23.04.08 - Charmeur Dressage - Koulu/KRJ - Helppo A - 14/41 70.142%
24.04.08 - Tammihaka - Koulu/KRJ - Helppo B - 41/56
24.04.08 - Charmeur Dressage - Koulu/KRJ - Helppo B - 31/39 61.981%
26.04.08 - Charmeur Dressage - Koulu/KRJ - Helppo B - 32/39 61.451%
26.04.08 - Charmeur Dressage - Koulu/KRJ - Helppo A - 36/41 59.646%
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo C - 49/71
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo B - 92/94
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo A - 80/101
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo C - 17/71 74.108%
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo B - 51/94 67.431%
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo A - hyl
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo C - 67/70 54.072%
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo B - 32/94 72.338%
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo C - 55/71 59.164%
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo B - 44/03 66.283%
27.04.08 - Karmiini - Koulu/KRJ - Helppo A - 20/101 77.213%
28.04.08 - Hämypuro - Koulu/KRJ - Helppo B - 37/55
28.04.08 - Hämypuro - Koulu/KRJ - Helppo A - 55/58
29.06.09 - Neverland - Koulu/KRJ - Helppo C - 31/100
29.06.09 - Neverland - Koulu/KRJ - Helppo B - 24/100
29.06.09 - Neverland - Koulu/KRJ - Helppo B - 88/100

Ulkoasu © Aimie