Virtuaalihevonen - Takaisin hevoslistaukseen

VIP MVA Fn PP MVA, KTK-II, SPL-I, YLA2, ERJ-II

ML CHAOS

Muistoissa 10.04.2010 - 10.10.2014


© nica

Perustiedot

Nimi ML Chaos Lempinimi Tuittu
Syntymäpäivä10.04.2010 Rekisterinumero VH11-031-0067
RotuSuomalainen puoliverinen SukupuoliTamma
Säkäkorkeus163 cm VäriMustanruunikko
Koulutustasoko HeA re 150 cm me 140 cm PainotusEsteet
Kotitalli Mel Seren Omistaja nica VRL-01425
Kasvattaja nica VRL-01425 Muuta Lopetettu 10.10.2014 25 vuotiaana

Kuvagalleria


© Rakenne- ja 1. kuva Aksu
© Pää-, este-, tarhakuva nica
© Tamma ja varsa-kuva Lorion

Ikääntyminen

10.04.10 - syntynyt
10.08.10 - 1v.
10.12.10 - 2v.
10.02.11 - 3v.
10.04.11 - 4v.
10.06.11 - 5v.
10.08.11 - 6v.
10.10.11 - 7v.
10.12.11 - 8v.
10.02.12 - 9v.
10.04.12 - 10v.
10.06.12 - 11v.
10.08.12 - 12v.
10.10.12 - 13v.
10.12.12 - 14v.
10.02.13 - 15v.
10.04.13 - 16v. Ikääntyminen jäässä toistaiseksi!
10.06.13 - 17v.
10.08.13 - 18v.
10.10.13 - 19v.

Luonne

Yleisesti: Tuittua voisi kuvailla hyvinkin tammamaiseksi tapaukseksi. Se on perusluonteeltaan kiltti, mutta omia metkuja tuntuu löytyvän silloin kun se niin itse haluaa. Tuittu on myös tavattoman herkkähipiäinen. Tuitulla on paljon kapasiteettia ja energiaa. Esteet ovat se jokin, mitä tamma rakastaa. Tamma rakastaa myös maastoilua ja kulkee luontevasti jopa kärkihevosena. Isän puolelta perityt upeat liikkeet taas tekevät sileällä treenauksen miellyttäväksi.

Hoidettaessa: Tuittu käyttäytyy kuin paraskin neiti. Mahanalunen on tamman kutina-alue ja auta armias, jos satut harjaamaan sen kutittavalla pehmeällä harjalla. Tuittua ei myöskään saisi tamman omasta mielestä komentaa ollenkaan. Komennettaessa tamma päättää ruveta hankalaksi ja se pitää kyllä huolen siitä, että hoitajalla riittää päänvaivaa. Jalkojen harjaus kutittaa ja Tuittu nostelee jalkojaan ärsyttävästi. Kavioitaan Tuittu taas kiskoo mielellään pois hoitajan käsistä ja kengittäjälle tästä onkin paljon päänvaivaa. Kaviot saa vielä nopeasti puhdistettua, niin että tamma ei kerkeä kiskoa jalkojaan.

Satuloinnissa voi myös olla ongelmia. Satulan saa kyllä nostaa selkään, mutta mahan alle potkiminen alkaa satulavyötä laitettaessa kiinni. Kun vyön saa kiinni, niin ongelmat loppuvat heti. Suitsiessa Tuitun kanssa ei ole ongelmia. Parhaiten Tuitun saa hoidettua, kun se on käytävällä kahdelta puolelta kiinni tai karsinassa, niin että sen edessä on täysi heinäverkko. Huono käytös hoitaessa johtuu ihan vain siitä, että tamma on niin herkkähipiäinen ja kutiaa helposti.

Taluttaessa ja lastattaessa: Tuittua on ihan hyvä taluttaa. Se on hyvin seurallinen hevonen ja tarhassakin se viettäisi aikansa mieluummin ihmisen luona aidalla, kuin muiden hevosten kanssa. Pienistä vioistaan huolimatta Tuittu saa kyllä hoitajansa hymyilemään tunkiessaan päänsä rapsuttajan tai harjaajan syliin.

Tuittu on myös helppo lastava. Se kävelee rutiininomaisesti suoraan traileriin tai rekkaan ja matkustaa kiltisti pitkiäkin matkoja.

Ratsastaessa: Tuittu on reipas neiti saatuaan satulan selkäänsä. Jos se on hoitaessa tammamainen tuittuilija, niin ratsastaessa hevonen ei ainakaan muutu yhtään parempaan suuntaan. Liian kovakätisellä ratsastajalla Tuittu hyppii mielellään pystyyn osoittaakseen yliherkkyytensä. Jos ratsastaja taas puolestaan on liian voimakas pohkeidensa kanssa, niin tämä herkkäkylkinen neitokainen kyllä heti huomauttaa siitä potkimalla pohjetta protestoiden ja pukittelemalla. Tuitun kanssa pitää siis olla todella tarkka ja hellä kaikkien apujen kanssa. Muuten tamma on suhteellisen osaava ratsastaa.

Esteillä Tuittu on rohkea ja nopea. Tamma on kevyt ratsastaa, joten sen kanssa ei tarvitse edes ottaa käyttöön kovia otteita. Erikoisesteistä Tuittu ei välitä, vaan tamma hyppii niiden yli reippaasti. Tuitulla on loistava hyppytekniikka, eikä tamma viivy hypyissään liian kauan ilmassa. Tämän takia Tuitulla on helppo saada nopeita uusintaratoja, vaikka joskus nopeat ja puomeja hipovat hypyt saavat tamman pudottamaan puomeja.
Koulussa tamma osaa perusasiat, laukanvaihdot, väistöt, avo- ja sulkutaivutukset. Mitään erikoisia hienouksia se ei taida, mutta ei sen tarvitsekaan. Kouluratsua Tuitusta ei saisi kyllä tekemälläkään. Jos tamma ei pääse viikkoon hyppäämään, niin se rupeaa hankalaksi. Ilmeisesti kouluratsastus ei tamman mielestä riitä tyydyttämään tamman liikunnantarvetta.

Maastoillessa Tuittu saattaa tuulisena päivänä olla hieman epäluuloinen, mutta ei liian vaikea. Muitten hevosten seurassa Tuittu käyttäytyy hyvin ja tamma toimii hyvin myös kärkihevosena.

Kilpailtaessa: Tamma katselee hetken uusia asioita kilpailupaikalla ja rauhoittuu sitten nähtyään ympäristönsä. Tuittu ei välitä muista hevosista, vaan keskittyy enemmän ihmisiin. Jokaista pitäisi käydä moikkaamassa ja nuuhkimassa. Kun tamma pääsee kentälle, se touhottaa taas hetken ja keskittyy suoritukseen, kun ratsastajakin alkaa keskittyä kunnolla.

Radalla tamma loistaa. Se tekee parhaansa ja tottelee ratsastajaa epäröimättä hetkeäkään. Tuittu on kuitenkin vauhdikas ja se tarvitsee juuri oikeanlaisen, kärsivällisen ja hellän ratsastajan menestyäkseen radoilla.

Huomioitavaa: Ratsastaessa jalkoihin suojat tai sileällä vaihtoehtoisesti pintelit.
Esteillä olympiat ja rintaremmi/martingaali, koulua voi mennä D-nivelellä tai mahdollisesti kangilla. Hokkien kanssa putsit eteen.

Sukutaulu

i. Codebreaker Leya
fwb, trn, 163cm
ii. Marcolio
fwb, rt, 164cm
iii. Maddock, EVM
iie. Saribella, EVM
ie. Fredrika
fwb, mrn, 162cm
iei. Billy Bob, EVM
iee. Helga, EVM
e. Chippewa's Balanced
trakh, trt, 163cm
ERJ2, YLA3
ei. Uberweisung FU
trakh, rt, 163cm
eii. Statiös Nacht, EVM
eie. Stina FE, EVM
ee. Lipittäjä
trakh, 163cm, trn
eei. Eloquent Fortune, EVM
eee. Lohdutuksen Tuuli, EVM

Sukuselvitys

Tuitun isä Codebreaker Leya on tummanruunikko suomalainen puoliveriori. Kosti on kiertänyt kisakenttiä ahkerasti ja kerännyt kokoon 65 sijoitusta koulukentiltä. Orilla on muutama muukin jälkeläinen Tuitun lisäksi. Kosti on myös palkittu SPL-I palkinnolla. Tuittu on varmasti perinyt hienon ravinsa isän puolelta, sillä Kostin askellajit, etenkin ravi, ovat lumoavaa katseltavaa.
Isänisä Marcolio oli temperamentikas ja kapasiteetikas suomalainen puoliveriori. Se olisi päässyt pitkälle, jos pää olisi kestänyt. Ori jätti jälkeensä vain yhden jälkeläisen, Codebreaker Leyan. Ori keräsi kisaurallaan 14 sijoitusta koulukentiltä.
Isänisänisä Maddock oli isomerkkinen, upea liikkeinen, ruunikko kouluratsu. Kilpailu-ura jäi lyhyeen lastausonnettomuuden takia ja Maddock jäi opetuskäyttöön. Yhden jälkeläisen jälkeen ori ruunattiin. Isänisänemä Saribella oli ruotsalainen tamma, joka tuotiin Suomeen siitostammaksi. Tamma kilpaili Ruotisissa ja maailmalla ja muutama varsa jäi Ruotsin puolelle. Suomessa Bella on saanut monta hienoa jälkeläistä, jotka ovat kaikki perineet tamman upeat, ilmavat liikkeet.
Tuitun isänemä Redrika tuotiin Suomeen kilparatsuksi. Luonteikas tamma pärjäsi hyvin kilparadoilla ja kilpauransa jälkeen se toimi opetus- ja siitoshevosena. Tamman jälkeläisiä on ulkomailla asti.
Isänemänisä Billy Bob omasi huippurakenteen ja periytti sitä monelle jälkeläisistään. Ori toimi kisaratsuna, mutta ei ikinä saavuttanut mitään merkittäviä tuloksia. Isänemänemä Helga toimi sekä valjakko- että kouluratsuna. Tamma ei saanut erityistä menestystä kummassakaan lajissa ja jätti jälkeensä vain yhden jälkeläisen.

Tuitun emä Chippewa's Balanced oli hieno, tummanrautias trakehnertamma. Ance kilpaili kilpaurallaan esteitä ja koulua. Estesijoituksia kertyi 75 kappaletta, joista 16 oli voittoja. Tamma palkittiin YLA2 ja ERJ-II palkinnoilla. Ance jätti jäljeensä kuusi hienoa jälkeläistä, joista osa menestynyt kisakentillä loistavasti.
Tuitun emänisä, rautias esteratsu Überweisung FU on kilpaillut useissa kilpailuissa, välillä myös menestyen. Hyväluontoinen ori on jättänyt hevosrekisterin mukaan jälkeensä vain kaksi jälkeläistä.
Isänisä Statiös Nacht keräsi mainetta ja kunniaa estekentillä. Ori periytti tasaista luonnettaan ja hyppylahjojaan niille muutamille jälkeläisille, joita se ehti saada ennen lopetukseen johtanutta pahaa ähkyä. Ruunikko tamma Stina FE kilpaili matalammissa esteluokissa nuorten ratsuna. Tamma opetti monia ratsastajia, ja alkoi vasta myöhemmin kilpailla korkeammissa luokissa. Stina FE ehti jättää jälkeensä vain kolme jälkeläistä.
Tummanruunikko tamma Lipittäjä kilpaili enimmäkseen koulussa, keräten muutamia sijoituksia. Kisauralle tuli kuitenkin loppu Lipittäjän loukattua jalkansa tarhassa, ja tamma pääsi viettämään rauhallisempaa elämää tarhaillen ja muutaman varsan saaden.
Tuitun emänemä Eloquent Fortune teki pitkän ja tasaisen menestyksekkään uran kisakentillä. Ori jätti jälkeensä useita jälkeläisiä, periyttäen poikkeuksellisesti rauhallisempaa luonnetta, sillä ori itse oli hyvinkin temperamenttinen. Ancen emänemä Lohdutuksen Tuuli oli musta tamma, joka asusteli ratsastuskoululla. Tamma kuitenkin kilpaili muutenkin kuin tallikisoissa, ja menestyikin kohtalaisesti. Lohdutuksen Tuulesta ei montaa jälkeläistä jäänyt, mutta tamma periytti hyvää luonnettaan niillekin muutamalle.

Jälkeläiset

synt. 27.07.10 - fwb-t ML Chemira - I: ML Zamiro - om. sannafiina
synt. 09.11.10 - fwb-o ML Zachary - I: ML Zamiro - om. Sentence Stall/Miivi
synt. 10.07.11 - fwb-t ML Make Me - I: ML Zamiro - om. Pientalli Kielo/Lorion
synt. 00.01.12 - fwb-o ML Haymitch - I: Jazz Artist - om. Ivory/ Kaneli (VRL-10410)
synt. 08.02.12 - fwb-o ML Hangover - I: Alcohol Solo - om. Funnel/Heidi N
synt. 20.12.12 - fwb-o ML Facilier - I: Bluestreak Flow - om. Järnby/Anne (VRL-06858)

Varustekaappi


© Baycliff ja Mestyn varuste

Päiväkirja

11.04.10

Ance sai eilen illalla upean tammavarsan! Talli oli jo tyhjennetty ja valot laitettu pois, sekä työntekijät lähetetty kotiin. Kävin sitten puolenyön aikaan tarkastamassa Ancen, sillä varsominen oli todella lähellä. Sielläpä se pikkuvarsa olikin karsinassa ihmettelemässä juomakuppia. En häirinnyt kaksikkoa enempää yöllä, mutta aamulla kävin kyllä jo silittelemässä varsaa. Ance oli ensin sitä mieltä, että varsan luokse ei tarvinnut mennä, mutta kyllä se sitten hetken päästä antoi mennä tammavarsan luokse. Varsa sai nimekseen ML Chaos, mikä oli varsin osuva karsinan ulkonäköön nähden. Chaos oli ilmeisesti spurttaillut ympäri karsinaa ja purut oli saatu kasoiksi seinille. Kaaos oli siis aika osuva nimi. Kutsumanimi oli vielä auki, mutta Sami ehdotteli jotain niinkin mielikuvituksellista kuin Rääpäle, Räkänokka tai Älykääpiö. En kelpuuttanut niitä (tietenkään), joten Sami mutisi jotain varsasta ja siitä, että se tulisi kuitenkin olemaa täysi tuittupää. Aivan! Tuittu! Niimpä tammavarsa sai kutsumanimekseen Tuittu.

16.04.10

Vaikka päivä oli aika kiireinen, en silti pystynyt jättämään Ancea vaille kunnon harjausta. Mamma oli saanut jäädä karsinaan kuuden päivän ikäisen tammavarsansa kanssa. Ance näytti niin ylpeältä pienokaisestaan ja oli syytäkin, Tuituksi nimetty pikkuvarsa oli upean näköinen. Jollain tavalla se muistutti suunnattomasti emäänsä ja toisaalta, niissä ei ollut paljoa samaa. Luonteeltaan tammat olivat jo nyt täysin erilaisia.
Harjasin Ancen karsinassa ja Tuittu härhäsi minua kokoajan. Sain komentaa sitä sivummalle joka kolmas sekunti. Sami kävi kuittailemassa varsasta minulle karsinan oven yli, mutta hiljeni, kun sanoin tallimestarin auttavan minua kouluttamaan sen. Sainpahan Saminkin hiljaiseksi.
Puhdistin vielä Ancen kaviot ja kokeilin nostella kavioita Tuitultakin, mikä päättyi lopulta siihen, että tamma makasi kyljellään karsinassa. Se oli vain heittäytynyt nurin, kun ei ollut saanut kaviotaan irti otteestani. Alku vaikutti lupaavalta. Taputin vielä Ancea ja jätin Tuitun makoilemaan yksinään. Huonosta käytöksestä se ei saisi huomiota. Sitten lähdin pitämään Reeveä kiinni, kun Sami yrittäisi laittaa sille tippuneen kengän takaisin.

24.04.2010

Saimmepa sitten ML:llään lisää muhkeampia hevosia. Olin ottamassa Solinan Borista ja Kaunoa vastaan, kun ne saapuivat pihaan puolilta päivin. Ihastuin täysin mustaan Borikseen, hevonen oli kertakaikkiaan syötävän suloinen. Olipa onni, että maneesi ja maneesitalli saatiin kuntoon, sillä minulla oli mahdollisuus tarjota näille herroille ihan oma pihatto. Lisäksi sain Topin sisään, mistä Sami ei olisi mitenkään yli-innostunut. Sain järjestelyt tehtyä ja maneesitallin kuntoon aamupäivästä, joten kerkesin siirtää kaikki hevoset pois Boriksen ja Kaunon pihatosta ja siistiä sen hevosille valmiiksi.

Kun herrasväki oli tutustumassa asuinpaikkaansa, minä lähdin sisään. Olin muutenkin jo jäljessä aikataulusta ruuanlaiton suhteen, mutta toivoisin, että Tyler ja Reita olivat keksineet ottaa itse kaapeista jotain syömistä. Pojat olivatkin sisällä leipäpussin kimpussa.
"Laitan teille ruokaa, jos jaksatte odottaa puolituntia." Huomautin ja toistin saman englanniksi.
"I'll eat later. I have to take Tuittu out for a walk or she brakes the fences."
"Evil little thing." Reita mutisi. Minä naurahdin.
"She'll make a great jumper, just wait for it."
Tyler katosi minuutin päästä ulko-ovesta, mutta Reita jäi odottamaan ruokaa, ilmeisesti kiitollisena pidemmästä tauosta.

Sain nostettua kattilan pöytään, kun Sami tupsahti sisään taloon.
"Kengät!!" Huudahdin ja mies pysähtyi eteiseen, kääntyi ja kävi nakkaamassa kenkänsä eteiseen.
"Lisää hevosia? Nainen, mitä sinä ajattelet?" Mies kysyi luoden minuun kysyvän katseen.
"Yksityisiä." Vastasin ja istuin pöytään. Sami teki samoin. "Sitäpaitsi, nyt kun Lukas ja Manu lähtivät talli tuntui tyhjältä ja saimme juuri 5 lisäkarsinaakin."
"Lukas lähti, Manu seisoskelee edelleen pihatossa. Sitäpaitsi molemmat hevoset asuivat pihatossa." Sami huomautti.
"Mutta Manu on yksityinen nyt."
"Se ei muuta asiaa."
"Syö äläkä jupise." totesin. Sami mulkaisi minua, mutta nosti keittoa lautaselleen.
"Maneesin pohja pitää tasoittaa, ennen kuin sinne voi päästää ketään." Mies sanoi. Nyökkäsin.
"Pitää laittaa ilmoitustaululle lappu, että maneesi ei ole vielä käytössä."
"Jep."

Iltapäivä meni tarhojen siivoamisessa, en kerennyt edes haaveilla lähteväni ratsastamaan. Välillä kerkesin käydä vilkaisemassa Tylerin ja Tuitun tekemisiä. Tyler talutteli tammaa kentällä, tehden maastakäsin tehtäviä harjoituksia. Tuittu näytti tyytyväiseltä ja kuunteli Tyleriä hyvin. Tamma toimi pienillä merkeillä, varsinkin silloin kun Tyler pyysi sitä peruuttamaan narua heilauttamalla ja tulemaan luokse lisäämällä painetta.

Ollessani kentän laidalla Sami tuli ilmoittamaan, että hän laittaisi pari lisätarhaa pystyyn, heti kun maa olisi sulanut tarpeeksi. Tyler ja Reita liikuttivat Mayan, Anssin, Ancen ja Reeven. Suvi kävi juoksuttamassa Missyn. Muut hevoset saivat vapaapäivän.
Sami lupasi tehdä iltatallin, joten pääsin nukkumaankin suhteellisen ajoissa. Mistä moinen uhrautuvaisuus?

27.04.2010

Tänään oli tarkoituksena ottaa Tuittu ihan tehokäsittelyyn. Luojan kiitos nakkasin sille loimen viskatessani sen aamulla ulos tarhaan, sillä siellähän se neiti seisoskeli keskellä kuralammikkoa, kun menin sitä hakemaan. No onneksi jalat oli nopeasti pesaistu.
Neiti oli muuten ihan fiksulla tuulella. Harjatessa piti vähän kutista ja kyyristellä, mutta muuten ei ongelmia. Jalkojen kanssa meillä on aina ongelmia, kuten nytkin. Tuittu ei vain millään tajua, että ei se harjaaminen sitä tarkoita että komennetaan polvilleen. Mikäs siinä jos tamma haluaa leikkiä sirkushevosta. Hetken minä sitäkin pelleilyä katselin, mutta sitten kyllä komensin jo seisomaan aloillaan, että saadaan jalat harjattua. Laitoin suojat etusiin ja takasiin, sekä bootsit eteen ihan vain hokkien takia. Sittenpä vielä suitset päähän ja poni liinaan.
Juoksuttelin Tuittua ensin liinassa uudessa maneesissa! Hyvästi rapakelien ratsastusurakat. Kun tamma rupesi kuuntelemaan ja kulki nätisti, rauhallisessa temmossa kiitin sitä ja päästin sen irti. Silloin lähti rodeot ja Tuittu maneesin toiseen päähän ihmettelemään uutta isoa hallia. Puolisentuntia tamma ihmetteli ympäriinsä ja juoksenteli päättömästi, mutta sen jälkeen neiti oli jo valmis tulemaan takaisin minun luokseni ruuan toivossa. Rapsutin nuorikkoani ja vein sen talliin.

13.12.2010

Hain tamman päivällä tarhasta ja sain ilokseni huomata, että Tuittu oli rikkonut päitsensä. Ilmeisesti neiti oli jäänyt kiinni jonnekin koukkuun tai tolppaan. Niinhän tässä on käynyt useamminkin, kun Tuittu työntää päänsä joka paikkaan. No tiedänpähän nyt, että mitä Tuitulle pitää ostaa joululahjaksi. Iso kasa uusia päitsiä. Värin pitää tietenkin olla oranssi tai keltainen, muuta en Tuitulle voisi kelpuuttaa. Lisäksi ostoslistalla olisi uusi, oranssi huopa johon pitäisi käydä broodeerauttamassa Tuitun nimi. Uudet suojatkaan eivät olisi pahitteeksi, mutta entiset saavat kelvata vielä toistaiseksi.

01.02.2011

Kovien pakkasten takia Tuitun treenaus on jäänyt vähän vähiin. Lisäksi minulla on ollut kiireitä muitten nuorien hevosten kanssa, joten Tuitulle ei ole riittänyt niin paljoa aikaa. Onneksi olen saanut Reitan ja Jessen ratsastelemaan Tuitulla niin, ettei se ole pimahtanut täydellisesti. Tänään olin kuitenkin päättänyt liikuttaa Tuitun itse ja annoin Jessen liikuttaa Merlinin.
Tamma oli äkäisellä päällä, kun otin siltä toppaloimen pois. Pienellä komentamisella Tuittu piti jalkansa maassa, eikä uhitellut enää enempää. Satuloin ja suitsin tamman ja vein sen ulos. Lähdimme maastoon kävelemään ja ravailemaan, sillä pakkasta oli yli 20 astetta ja en tohtinut liikuttaa tammaa rankasti pakkasen takia. Nytkin tamma hytisi välillä kylmästä, joten lyhensin lenkkiä siitä mitä olin suunnitellut aikaisemmin.
Lenkin jälkeen Tuittu pääsi lämpimään talliin ja sai tuplaloimituksen. Kuppiin kävin viskaamassa porkkanan ja rapsuttelin Tuittua hetken.

05.05.2011

Tuitun kanssa oli tänään ihan maastotreenin vuoro. Maastorata oli jo sen verran kuivassa kunnossa, että siellä uskalsi hyppiä esteitä. Lähdettiin siis tallin pihasta täydellä varustuksella. Tuitulle olin laittanut olympiat suuhun, sillä neiti tuppasi vähän innostumaan maastossa ja halusin, että minulla on sentään jotain kontrollia tähän energiseen tammaan.
Alkuun ravailtiin ja yritin saada Tuittua vähän kuulolle. Kiersimme maastorataa ravaillen ja laukaten joitakin pätkiä. Laitoin Tuitun väistämään molempiin suuntiin ja testasin, että tamma kuunteli pidättäviä apuja. Sitten menimme pienelle puunrunkoesteelle ja hyppäsimme sitä muutaman kerran molempiin suuntiin verryttelyesteeksi.
Sitten Tuittu sai kävellä hetken, kun suunnittelin hypättävän reitin. Aloitimme radan verryttelyksi hypätystä puunrungosta. Tuittu hyppäsi isolla loikalla ja tanssi esteiden välillä, kun en antanut sen juosta täysillä. Radalle kuului puunrunkoja, banketti, vesieste (jossa oli vain vähän vettä), hyppy puron yli, portaat ja muutamia oksereita jotka oli tehty koivunrungoista. Tuittu ei töllännyt yhtäkään estettä, vaan se loikki niitten yli kuin ei olisi päässyt hyppäämään vuoteen. Olin tammaan erittäin tyytyväinen, vaikka se olikin vähän höyry. Loppuverryttelyt tehtiin maastossa ravaillen. Esteitten lähelle Tuitun kanssa ei kuitenkaan voinut jäädä, vaan se piti viedä kauemmas rauhoittumaan.

20.11.2011

Hyvä päivä tehdä pieni estetreeni. Tuittu oli aamusta asti virkeä, kun vein sen ulos. Tamma sai ulkoilla muutaman tunnin, kunnes hain sen sisälle ja harjasin. Varustin tamman estekamoilla, joihin kuuluivat estesatula, perussuitset, rintaremmi, suojat ja bootsit. Heitin tammalle vielä viltin selkään.
Talutin tamman ulos. Kävimme aluksi kävelemässä pikkulenkin lumihangessa ja sitten menimme maneesiin aloittelemaan treenin. Olin käynyt tekemässä esteitä maneesiin aikaisemmin. Aloitimme alkuverryttelyillä. Vähän ravia ja laukkaa. Sitten pieniä verryttelyesteitä. Välikäyntien jälkeen aloitimme hyppäämään jumppasarjaa ja erilaisia linjoja. Sami oli onneksi tullut avukseni nostamaan esteitä. Hyppäsimme välillä kontrollijuttuja ja välillä sellaisia tehtäviä, missä Tuittu sai laukata reippaammin eteenpäin. Näin sain hevosen pysymään suhteellisen järjissään. Hyppelyiden jälkeen loppuverkat. Paljon ympyröitä ja taivutteluja, jotta sain Tuitun taas esteiden jälkeen kuuliaiseksi. Loppukäyntien ajaksi viltti niskaan ja ulos kävelemään. Pienestä lumihangesta ei ollut vielä edes vastusta, joten siellä oli hyvä kävellä.
Tallilla hoidin Tuitun hyvin ja laitoin sille tuplaloimet. Sitten neiti pääsi takaisin ulkoilemaan.

Valmennukset

24.10.2010 - Kouluvalmennus

"Aloitimme heti alkuun verryttelyn jälkeen matalahkoilla esteillä. Tuittu melkeinpä vain nosteli jalkansa 80cm korkean esteen yli, joten korotin sen saman tien metriin ja viiteen senttiin.
-Tulkaa laukassa, voltti ennen estettä! Muista pohje, ja kädet! Nica totteli, nosti Tuitulla laukan ja teki voltin. Tuittu meinasi lähteä rynnimään esteelle, mutta Nica tiesi hyvin mitä teki, ja pidätti rauhassa ohjista. Tuittu hyppäsi hyvin ja korkealta. Kehuin ratsukkoa, ja käskin tulemaan heitä uudestaan esteelle, mutta jättämään voltin väliin. -Anna sen nyt tulla hieman kovempaa, mutta hallitusti! neuvoin ratsukkoa. Tuittu pidensi hienosti askeltaan, ja vaikka aluksi kompastuikin, niin eipä tuo hyppyyn vaikuttanut millään lailla. Kehuin heitä jälleen, ja käskin Nicaa antamaan hetkeksi ratsulleen pitkät ohjat. Ratsukon kävellessä ympäri maneesia nostin ja muuntelin estettä hieman. Lisäksi kokosin myös toisen esteen, hieman pienemmän ristikon, joka hypättäisiin ennen 120cm korkeaa estettä. Nica kokosi ohjat, ja nosti laukan.
-Tee ennen ristikkoa voltti ja ristikon jälkeen puolipidäte, tarvittaessa montakin, jottei Tuittu tule liian kovaa pystylle! Nica nyökkäsi ja aloitti tehtävän. Muutaman hyppykerran jälkeen päätin että lopettaisimme, ja annoin ratsukolle luvan mennä loppuravit. Tuittu käytti hienosti pitempää ohjaa hyödyksi, ja laski päänsä oikein alas. Nica taputti hevostaan, ja Tuittu pärskähti kuin sanoen, ole hyvä! Kehuin heitä vielä ja sitten lopetimme valmennuksen." - Irina

15.04.2011 - Estevalmennus

"Tuittu näytti alussa olevan vähän turhan innokkaalla tuulella, sillä tamma ei meinannut millää kuunnella ratsastajansa apuja, eikä se välittänyt siitä oliko sen jaloissa puomeja tai kavaletteja. Tamma halusi vain mennä vauhdilla, mikä ei tulisi ollenkaan kysymykseen, tänään..
Aloittelimme siis kontrolliharjoituksilla ja rauhoittelevilla, tasapainottavilla harjoituksilla. Niihin kuuluivat innaritehtävät ja siirtymiset esteiden väleissä. Kontrollia alettiin saada takaisin, kun oli hetki jankattu kontrollitehtävillä. Silti Tuitulla oli aivan liian paljon vauhtia ja se ei selvästikään jaksanut keskittyä kunnolla.
Alkuverkkahyppyjen ja tehtävien jälkeen siirryimme valmennuksen viralliselle osuudelle. Olin tehnyt maneesiin teknisen, lyhyen radan. Aloittelimme menemällä radan ensin läpi osissa, eli muutaman esteen pätkissä. nica sai taiteilla Tuitun vauhdin kanssa ja yrittää samalla tehdä vielä siistit reitit ja etsiä kunnon ponnistuspaikka. Kyllähän siitä läpi kaahailtiin.. Tuittu hyppäsi hyvin, vaikka välillä tamman meno näytti turhan huolimattomalta.
Menimme radan kokonaisuudessaan kahdesti läpi. Ensin 100cm korkuisena ja sitten 130cm korkuisena. Ei yhtään korkeampana, koska Tuittu ei selvästikään ollut tänään 100% mukana harjoituksissa. nica teki loppuverryttelyt itsenäisesti. Loppukäyntien aikana Tuittu alkoi vasta näyttää rennolta." - Sami

31.05.2011 - Estevalmennus

"Matkustin heidän luokseen pitääkseni heille tunnin. Menin aluksi katsomaan minkäslaisesta ratsusta olisi tällä kertaa kyse ja siellä pari jo odotti minua. "Anteeksi, että olin vähän myöhässä!" Käskin Nican ohjaamaan Tuitun kentälle ja aloittamaan verkkaamisen. Katselin heidän lämmittelyä rauhassa ja olin tyytyvänen näkemääni. Pari vaikutti jo kokeneelta ja yhteistyö näkyi jo kauas. Käskin heidän tehdä paljon voltteja ja suunnanvaihdoksia, että saataisiin Tuittu lämpiämään kunnolla. Pitkän verkan jälkeen käskin nican antaa pitkät ohjat ja pitä pienen tauon.
Heidän taukonsa aikana aloin raahaamaan tolppia ja puomeja kentälle. Pystytin pienen ristikon ja kaksi pystyä. Käskin sen jälkeen Nicaakeräämään ohjat ja tulemaan ristikon. Ristikkoa lähestyessä Tuittu innostui ja lähti kaahaamaan kohti estettä. Käskin Ncan kääntää sen voltille ja jatkaa siinä kunnes tamma kuuntelisi ohjeita kunnolla ja tottelisi häntä. Pikku hiljaa käskin heidän lähestyä estettä kohti. Pian tuitun huomaamatta he olivat menneet sen useita kertoja hyvin. Loppu tunti menin samaan tyyliin. Tunnin lopussa annoin vielä rakentavaa kommenttia ja käskin jäähdytellä sen. Sitten minä lähdin." - Kaneli

01.06.2011 - Estevalmennus

"Alkutunnista verryttelitte ensin omatoimisesti ja sen jälkeen teimme ympyrällä kavatettiharjoituksia. Halusin kavalettien väliin tietyn määrän laukka-askelia. Tuittu oli innoissaan ja reippaalla päällä, joten nicalla oli täysi työ saada tamma rauhoittumaan ja tekemään tehtävät oikein. Kavalettiharjoitusten jälkeen Tuittu sai levähtää hetken välikäyntien muodossa.
Sitten jatkoimme oikeille estetehtäville. Ensin tultiin keskelle pystytettyä jumppaa, ravipuomi, ristikko, yksi laukka, pysty, kaksi laukkaa ja okseri. Tehtävä jouduttiin uusimaan muutaman kerran, sillä Tuittu rymisteli ensimmäiset kerrat läpi jaksamatta nostella jalkojaan. Kun esteitä vähän nostettiin, niin Tuittu rupesi nostelemaan jalkojaan ja hyppäämään. Viimeistä okseria nostelttiin jokaisen hyppykerran jälkeen ja komeastihan se tuittu loikkasi 140cm okserin yli.
Jumppasarja jätettiin sitten unholaan ja siirryttiin suhteutetulle linjalle, jossa mittailtiin vähän laukkoja ja tehtiin kontrolliharjoituksia. Tuitulla oli hauskaa pukitella joka pidätteestä, mutta ratsastaja hoito aina tehtävän loppuun asti. Tämä tamma tarvitsee paljon enemmän kontrolliharjoituksia pysyäkseen ratsastettavissa." - Sami

05.07.2011 - Este-/Kouluvalmennus

"Ensin tuuppailtiin vähän koulua, jotta saatiin Tuittu aloilleen ja kuuntelemaan nicaa. Alkuverryttelyjen jälkeen ympyrällä otettiin paljon siirtymisiä ja temponvaihteluita molempiin suuntiin. Tuittu rentoutui, kun ratsastaja tajusi itse rentoutua ja höllätä vähän ohjista. Tuittu ei ilmeisesti pidä yhtään siitä, että joku roikkuu sen suussa. Jos ratsastaja unohti myödätä, kun hevonen teki oikein, niin Tuittu kiskaisi päänsä ylös ja kaikki mitä oltiin siihen asti saatu aikaiseksi meni ihan taivaan tuuliin. Siirtymisien lisäksi keskihalkaisijalta otettiin vielä pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa, jotta Tuittu kuuntelisi pohkeita.
Sitten oli välikäyntien aika ja Tuittu sai vähän hengähtää. Pääsimme sitten vihdoin aloittamaan esteet. Aluksi mentiin ihan muutaman kerran verryttelyksi pieni pysty. Maneesiin oli rakennettu rata, jota käytin nyt hyväkseni. Linjoja tultiin muutaman kerran ja vaikeita teitä. Välillä nostin esteitä parikymmentä senttimetriä ylöspäin. Muuri piti hypätä muutamaan kertaan, sillä Tuittu päätti pelleillä ja olla hyppäämättä muuria. Lopuksi tultiin koko rata kahdesti. Ensimmäisellä kerralla 110cm korkuisena ja toiselle kerralle nostin esteitä maksimissaan 140cm asti. Toinen rata oli huomattavasti parempi, mutta ensimmäinenkään ei ollut huono. Uskon, että kunnollisella läpiratsastuksella oli apua esteille, sillä Tuittu näytti tänään todella toimivalta.

26.11.2011 - Estevalmennus Mansorissa

"Aloitimme valmennusviikonlopun harjoittelemalla sarjaesteitä. Tein teille maneesiin 3 sarjaestettä, jokaisen eri estemäärällä ja sarjavälillä sekä vielä yhden pystyesteen erikseen. Selitin nicalle sarjavälit ja aloitimme. Ensin saitte verrytellä kaksoissarjalla ja erikseen olevalla pystyllä, Tuittu kokeili ensin rynniä esteille, mutta pienen keskustelutuokion myötä tamma tuntui unohtaneen sellaiset. Muutaman kerran hypättyänne harjoitusesteet korotin niitä kymmenisen senttiä (140cm) ja hyppäsitte jokaisen sarjan erikseen huolellisilla lähestymisillä.
Tuittu sekosi askeleissaan nelossarjan kolmannella esteellä ja hyppäsi viimeisen esteen sekaan. Onneksi pysyit selässä ja rauhoittelit tammaa sen aikaa kun kokosin esteen uudestaan. Toisella kerralla se osasi jo varoa ja hyppäsi jälleen hyvällä tekniikalla kaikki esteet.
Kun olitte menneet kaksi kertaa kaikki erikseen kerroin radan järjestyksen ja hyppäsitte esteet peräkkäin. Kaksois- ja nelossarjan viimeiset esteet oli oksereita ja korotin niiden takapuomit 150cm:in. Tuittu hyppäsi kaikki esteet ongelmitta kahteen otteeseen, joten muutin sarjavälejä hieman haastavammaksi. Tällä kerralla tamma saikin oikein miettiä radalla ja työskenteli oikein mielellään. Radan jälkeen hyppäsitte vielä muutaman kerran pystyesteen ja lopetimme päivän työskentelyt siihen." - Heidi N

27.11.2011 - Estevalmennus

"Tänään aiheena olivat jumppasarja, laukanvaihdot puomeilla sekä mikäli tunti kuluisi hyvin, niin myös pituusesteet.
Tuittu näytti selvästi miettineen eilistä yön yli, sillä se ei edes yrittänyt ryöstää koko tunnin aikana kertaakaan. Ensimmäisenä rakensin neljän esteen jumppatehtävän, saitte mennä ensin verryttelynä 70cm korkuisena, mutta korotin esteitä joka hyppykerran jälkeen kymmenen senttiä. Tehtävän tarkoituksena oli saada tamman lihakset toimimaan ja parantaa sen jalkojen nosto nopeutta. Tuittu ymmärsi aivan loistavasti mitä yritimme saavuttaa ja toimi täydellisesti. Viimeiseksi pyysin sinua irroittamaan ohjista esteiden ajaksi. Tuittu oli vähän ihmeissään, mutta hyppäsi edelleen hienoja hyppyjä. Se kuunteli paremmin istuntaa ja pysyi hallinnassa esteen jälkeenkin vaikka keräsit ohjat pikkuhiljaa.
Saatuamme tamman etenemään hyvin ja kuuntelemaan painoapuja, rakensin puomiradan kiemuralinjaan jossa oli tehtävänä vaihtaa laukka aina puomin päällä. Ensimmäisellä kerralla Tuittu jätti muutaman vaihdon välistä, mutta paransi jo toisella kerralla huomattavasti vaihtaen jokaisella puomilla. Toistitte harjoituksen viisi kertaa, jokaisella tamma suoritti täydelliset vaihdot. Jatkoimme uuteen harjoitukseen ja rakensin kolmesta esteestä trippelin keskelle maneesia. Lisäsin esteen pituutta joka hypyn jälkeen ja Tuittu näytti jälleen parasta itseään. Sen hyppytekniikka on uskomattoman taloudellinen. Olisipa ollut kamera mukana niin olisit itsekin nähnyt kuinka pitkälle tamma venytti itsensä trippelin päällä! Lopetimme tämänkin päivän onnistuneesti. Teitä oli oikein ilo valmentaa!" - Heidi N

30.11.2011 - Estevalmennus

"Tuttu ratsukko verrytteli maneesissa jo valmiiksi kun saavuin sinne. Tuittu ja nica tervehtivät minua ja aloinkin heti rakentaa tehtäviä. Päätin tällä kertaa tunnin aiheeksi esteille lähestymiset ja oikeat tiet. Tein muutaman esteen vähän vaativampaan kulmaan, jossa ratsukon tulisi todella työskennellä yhdessä selvittääkseen radan kunnialla läpi. Esteet itsessään eivät olleet mitään normaalia hassumpia, aloitimme satakympillä ja nostelin niitä sitten harjoituksen edetessä tarpeeksi. Ihan muuten vain laitoin normaalien esteiden sekaan yhden vähän erikoisemman esteen, jottei rata näyttäisi aivan naurettavalta Tuitun silmissä. Olitte verrytelleet jo muutamalla hypyllä joten aloitimme suoraan tehtävästä.
Selitin radan kulun ja lähditte määrätietoisen näköisinä sitä suorittamaan. Tamma näytti jälleen hyppykykynsä ja kaarteli tiukat kurvit huolellisesti. Viimeisen esteen jälkeen korotin niitä kymmenellä sentillä ja jatkoin aina 140cm asti. Estekorkeuden noustessa huomasin kuitenkin Tuitun epäröivän vähän ja pyysin sinua rohkaisemaan tammaa enemmän.
Ratsastit huolelliset tiet eikä pienen rohkaisun jälkeen Tuitussakaan ollut valittamista. Kannattaa jatkossa aina välillä hypätä esteitä vähän tiukemmilla teillä niin tammakin tottuu valitsemaan vähän rohkeammin hyvät tiet. Hieno valmennus jälleen kerran." - Heidi N

Palkinnot, saavutukset, arvostelut

Tammalla on hyvä rotuleima, mutta sukupuolileima on puutteellinen. Ilmeikäs pää, hyvä kaulan liittymä, lyhyt kaula. Olematon säkä, lyhyt runko, lihaksikas takaosa, hyvä asentoiset ja kuivat jalat.Hyvät kaviot. Yleisarvosan 8+
Arvostelijana: apiljavanilja

Fn-arvonimi myönnetty 12.11.2010
VIP MVA-arvonimi myönnetty 12.11.2010
PP MVA-arvonimi myönnetty 26.03.2012

PKK:n 22. KTK-tilaisuus - 26.02.2011
tuom. Beronia, Jjune, Anne, 3 tuomarin keskiarvo
79 - 75 - 71 - 75 = 75,0% / KTK II
- Hyvä pää ja emokatse! Paksuhko kaula. Hyvä etuosa. Aavistuken takakorkea. Hyvä takaosa ja suorat jalat.

SPL:n laatuarvostelutilaisuus - Elokuu 2011
17-17-20-10-18-10 = 92p = SPL-II
"Monipuolisesti kuvia, kauniit väritykset! Luonne oli monipuolinen, mutta virheet laskivat pistemäärää. Jälkeläiset yhä raakoja arvosteltaviksi. Tammalla on hienot meriitit ja kivasti toimintaa sivuilla, mutta enempi aktiivisuus valmennusten ja päiväkirjamerkintöjen suhteen olisi nostattanut pisteitä entisestään. Kaksi plussapistettä tuli isän hienosta SPL-I-palkinnosta"

SPL:n laatuarvostelutilaisuus - Joulukuu 2011
16-19-20-20-18-13 = 106p = SPL-I
"Pää ehkä aavistuksen lyhyt. Hyvä sukupuolileima, rotuleimaa ok. Kaunis väristys. Luonne oli sopivan pituinen ja monipuolinen, mutta sieltä löytyi muutamia pieniä virheitä. Kivan pitkiä päiväkirjamerkintöjä ja hieno määrä valmennuksia! Lisäpisteitä isän hienosta SPL-palkinnosta ja tamman omista meriiteistä. Hieno rotunsa edustaja!"

YLA:n laatuarvostelutilaisuus - Elokuu 2014
25 (12+13) - 30 (21+9) - 17 - 16 - 5 = 93p / YLA2

ERJ:n laatuarvostelutilaisuus - Elokuu 2014
8 + 51 + 14,5 + 15 + 10 = 98,5p. ERJ-II

Kilpailut

Vain sijoitukset näkyvillä, muut kisat näkyvissä täällä

31.05.10 - ML - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: Pääkuva - 6/10 KM (Tuom. Kukka)
27.06.10 - ML - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: Pääkuva - 6/10 KM (Tuom. Akeya)
13.07.10 - ML - PKK/Näyttelyt - PKK-lukka: Estekuva - (Tuom.)
03.08.10 - Yksityistalli Valkola- PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: Estekuva - 2/3 KM (Tuom. Akeya)
10.08.10 - Artsin Ravitalli - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - 3/9 EO-sert (Tuom. Beronia)
15.08.10 - Mallaspuro - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevoset - 1/10 BIS3 EO-sert(Tuom. Anne)
15.08.10 - Rikjandi - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - 1/10 BIS3 EO-Sert, KTK-Sert (Tuom. Beronia)
30.08.10 - JK Suomenhevoset - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Muut hevostammat- 1/14 BISX EO-Sert (Tuom. Anne)
30.10.10 - Artsin Ravitalli - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - 1/8 BIS4 EO-sert, KTK-sert (Tuom. Anne)
16.11.10 - Ansakuja - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - 2/10 EO-Sert (Tuom. Odelie)
14.12.10 - Simora - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Pääkuva - 3/12 KP (Tuom. qwerty)
14.12.10 - Simora - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Ratsastus - 2/11 KP (Tuom. Odelie)
19.12.10 - PKK - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Vapaalla - 2/10 KP (Tuom. Minna )
19.12.10 - PKK - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Ruunikot, rautiaat, mustat, kimot, päistäriköt - 4/15 KP (Tuom. Beronia)
19.12.10 - PKK - PKK/Näyttelyt - Best of the Best - 8/18 (Tuom. Anne, aksu)
28.12.10 - Artsin Ravitalli - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Ajo- ja ratsastuskuvat - 4/8 KP (Tuom. Beronia)

71 ERJ-sijoitusta
14.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 150cm - 3/100
19.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 120cm - 2/80
20.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 150cm - 1/40
21.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
23.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 150cm - 1/40
25.09.10 - Riiviöt - Este/ERJ - 130cm - 2/40
25.09.10 - Riiviöt - Este/ERJ - 140cm - 29/40
26.09.10 - Riiviöt - Este/ERJ - 130cm - 2/40
15.09.10 - Wild Flower - Este/ERJ - 140cm - 1/40
23.09.10 - Murder Inc - Este/ERJ - 140cm - 4/55
25.09.10 - Murder Inc - Este/ERJ - 150cm - 9/55
05.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 100-120cm - 2/28
12.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 150cm - 3/40
19.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 7/100
17.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 140cm - 5/40
13.02.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
25.02.11 - Solo - Este/ERJ - 140cm - 5/36
24.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 150cm - 5/40
05.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
05.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
06.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
22.04.11 - Scamall Ponies - Este/ERJ - 130cm - 6/40
25.04.11 - Toivoton - Este/ERJ - 110cm - 3/100
26.04.11 - Toivoton - Este/ERJ - 110cm - 9/100
01.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
03.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
03.05.11 - Hex Stallions - Este/ERJ - 150cm - 1/80
05.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
06.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/30
06.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
08.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
11.05.11 - Wikhorn - Este/ERJ - 150cm - 5/30
13.05.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 120cm - 1/16
14.05.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 1/11
15.05.11 - BB. Steeds - Este/ERJ - 150cm - 2/40
19.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/50
24.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
25.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
30.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
31.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
01.06.11 - Järnby - Este/ERJ - 100cm - 2/29
01.06.11 - Järnby - Este/ERJ - 120cm - 3/15
25.06.11 - Kotitien Kilpailukeskus - Este/ERJ - 150cm - 1/30
26.06.11 - Kotitien Kilpailukeskus - Este/ERJ - 150cm - 1/30
27.06.11 - Kotitien Kilpailukeskus - Este/ERJ - 150cm - 5/30
03.07.11 - Seppele - Este/ERJ - 140cm - 2/19
04.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 3/30
05.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 5/30
01.08.11 - Miitsu - Este/ERJ - 150cm - 5/40
02.08.11 - Miitsu - Este/ERJ - 150cm - 6/40
03.08.11 - Miitsu - Este/ERJ - 150cm - 4/40
07.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
28.08.11 - Simora - Este/ERJ - 100cm - 4/25
28.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
12.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/30
21.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
23.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
24.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 1/30
28.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 3/30
12.02.12 - Cheval Delamer - ERJ - 130 cm - 4/50
22.03.12 - Pyrr Warmbloods - Este/ERJ - 150cm - 2/100
25.02.12 - Bairdon - Este/ERJ - 140cm - 4/60
29.04.12 - LAC - Este/ERJ - 140cm - 1/40
29.08.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 1/13
08.09.12 - Welbyn yksityiset - Este/ERJ - 130cm - 2/40
09.09.12 - Welbyn yksityiset - Este/ERJ - 120cm - 2/40
10.09.12 - Welbyn yksityiset - Este/ERJ - 130cm - 6/40
08.09.12 - Nonnshein - Este/ERJ - 150cm - 2/30
10.09.12 - Nonnshein - Este/ERJ - 150cm - 1/30
30.09.12 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ-CUP - 140cm - 4/200
05.10.12 - ML - Este/ERJ - 140cm - 4/30

10 KRJ-sijoitusta
12.05.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo A - 3/30
02.06.11 - Järnby - Koulu/KRJ - Helppo B - 1/51
04.07.11 - Seppele - Koulu/KRJ - Helppo B - 5/47
18.07.11 - Heathermoor Heights - Koulu/KRJ - Helppo B - 3/41
01.08.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo A - 3/30
03.08.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo A - 1/30
29.08.11 - Simora - Koulu/KRJ - Helppo B - 5/30
07.09.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo B - 10/100
07.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo B - 4/40
10.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo B - 1/40

27.08.11 - Simora - Kenttä/KERJ - CCI/CIC2 - 2/11
23.09.11 - Mallaspuro - Kenttä/KERJ - CCI/CIC** - 1/16

Ulkoasu © Maiju V. 2013