Virtuaalihevonen - Takaisin hevoslistaukseen

VIP MVA Fn, SPL-I*, KTK-II, ERL-II, YLA2, ERJ-I

ML ZAMIRO

© nica

Perustiedot

Nimi ML Zamiro Lempinimi Vertti
Syntymäpäivä04.08.2009 RekisterinumeroVH06-031-6556
RotuSuomalainen puoliverinen SukupuoliOri
Säkäkorkeus166 cm VäriRuunivoikko
Koulutustasoko HeA re 160 cm me 150 cm PainotusEsteet
Kotitalli Mel Seren Omistaja nica VRL-01425
Kasvattaja nica VRL-01425 Muuta

Kuvagalleria


© Este- ja pääkuvat nica
© Rakennekuva: Suvi.K (väritys: nica)

Ikääntyminen

04.08.09 - syntynyt
04.09.09 - 1v.
04.10.09 - 2v.
04.11.09 - 3v.
04.12.09 - 4v.
04.02.10 - 5v.
04.04.10 - 6v.
04.06.10 - 7v.
04.08.10 - 8v.
04.10.10 - 9v.
04.12.10 - 10v.
04.02.11 - 11v.
04.04.11 - 12v.
04.06.11 - 13v.
04.08.11 - 14v. IKÄÄNTYMINEN JÄÄSSÄ TOISTAISEKSI
04.10.11 - 15v.
04.12.11 - 16v.
04.02.12 - 17v.
04.04.12 - 18v.
04.06.12 - 19v.

Luonne

Yleisesti: Zamiro, eli Vertti tallilaisten kesken, on oikein omanlaatuinen persoona. Se ei paljon välitä siitä, mitä siltä pyydetään, vaan tuppaa yleensä tekemään kaiken aivan toisella tavalla. Toisinaan tämä johtaa maailmanlaajuisiin ongelmiin, mutta toisinaan Vertti pelastaa oman nahkansa, puhumattakaan ratsastajasta. Vertin lempipuuhaa karsinassa on heinien levittely ympäri karsinaa, sen jälkeen se alkaa potkia ovea uusien heinien toivossa. Ulkona se taas tykkää katsella päristen ympärilleen ja ihmetellä maailman menoa. Monesti Vertti ottaakin suunnakseen jonkun tietyn paikan ja sitä saa sen jälkeen vetää kaksin käsin takaisin sinne suuntaan mihin oikeasti halutaan mennä. Vertti tuppaa koettelemaan hoitajan (ja omistajan) hermoja, mutta kun katsoo sen meripihkasilmiin, ei voi enää välittää kepposista.

Hoidettaessa: Vertti ei ole sieltä pahimmasta päästä. Sen lisäksi, että Vertti leikkii omistavansa vetopaniikin poika osaa näytellä hemmetin hyvin. Ei siis kannata uskoa hetkeäkään, että Vertti pelkäisi hikiviilaa tai pölyharjaa, sillä niitä on käytetty vaikka kuinka monet kerran ennenkin. Jos haluaa hoitaa Vertin karsinassa kiinni, voi aina kokeilla joko Vertti antaisi laittaa itsensä kiinni. Yleensä se onnistuu joka toinen kerta ja joka toisella kerralla Vertti vetää itseään taaksepäin ja istahtaa niin, että päitset tai naru menevät rikki. Kuljetusautossa tätä ongelmaa ei ole (jostain Verttimäisen ihmeellisestä syystä tietenkin), joten sinne sen voi sitoa kiinni ihan tavallisesti. Käytävälläkin Vertin voi hoitaa, mutta silloin pitää vähän katsoa ettei muita ole alla tai ovet eivät ole auki, jos tulee "Apua, minulla on tänään taas vetopaniikki"-kohtaus, niin päitset ovat rikki ja hevonen irrallaan.
Helppo pestä, satuloida ja suitsia. Suojia laittaessa nostelee hieman jalkojaan, mutta komennuksesta käyttäytyy hitusen paremmin.

Taluttaessa: kannattaa pitää siis kuolaimia suussa tai narua suussa, sillä Vertti saattaa päättää lähteä käymään marjapuskassa talon takana tai moikkaamassa muita hevosia aitojen luona tai muuten vaan käppäillä sinne minne oma pää sattuu silloin vetämään. Näitä kannattaa ennakoida, niin ei sitten satu kaatumaan, kun Vertti vetäisee itseään johonkin suuntaan. Poika ei kuitenkaan hypi pystyyn eikä keuli muutenkaan, on se sentään niin kiltti.

Ratsastaessa ja kisattaessa:tai ylipäätäänkin selkään noustessa pitää varoa kiskomasta ohjista, sillä Vertti voi äksytä ja nousta pystyyn. Ei tosin yleensä, näitä sattuu ihan joskus vain. Kun sitten pääsee Vertin selkään, niin voidaan vaikka sanoa, että ongelmat vasta alkavat.
Koulua mennessä Vertti ei oikein jaksa keskittyä. Se saattaa tehdä pukin laukkaa nostettaessa tai jatkaa suoraan pohkeenväistöavuista huolimatta. Ei ole siis mikään ihme, jos ratsuttajat kyllästyvät Verttiin aina niin nopeasti. Voimalla ei kuitenkaan saa Vertin kanssa mitään aikaan, vaan sitä täytyy huijata ja pitää yrittää olla aina askeleen edellä Verttiä, ennen kuin se keksii lähteä tekemään omiaan. Kun Vertti on hyvällä päällä sitä on aivan upea ratsastaa. Askeleet ovat matkaavoittavat ja pehmeät ja yleensä Vertti toimii hyvin pienillä avuilla. Voimaa ei tarvitse käyttää.
Esteitä Vertti rakastaa. Vaikka joskus saattaakin näyttää siltä, että se kieltelee tavallisille esteille, niin silti sillä on aina pilke silmäkulmassa kun se pääsee hyppimään esteitä. Olivat ne sitten miten isoja tahansa. Nämä tyhmät ja olemattomat kiellot johtuvat taas ja kerran Vertin tyylistä pelleillä. Jos ratsastaja on liian tosissaan hevonen ei ole ja ottaa ohjat. Vertin kanssa pitää osata olla rento, sitä ei saa patistaa liikaa. Vertti menee ihan mistä vain yli, kun itse haluaa (yleensä se haluaa), eikä poika kyttää mitään. Vertti on mahdottoman osaava ja sillä on kapasiteettia vaikka mihin. Hypyt ovat ilmavia ja sulavia. Vertti varoo jalkojaan viimeiseen asti, silloin kun se on tosissaan. Kieltoja ja sekaan sukelluksia tulee siis yleensä enemmän kuin pudotuksia.
Vertti käy esteillä yleensä hyvin kuumana, mutta jos sille laittaa lisää rautaa suuhun tai martingaalin se on aivan mahdoton ratsastaa, sillä se saa kohtauksen. Sitten alkaa pukittelu ja hyppiminen. Verttiä täytyy vain ratsastaa omalla istunnalla ja taidolla, muuta siihen ei vaadita.
Vertti tykkää maastoilla ja hypätä maastoesteitä. Se on peloton ja kulkee mielellään edessä pörhistellen kavereilleen. Synnynnäinen esiintyjä.

Kisoissa Vertti on yleensä melko samanlainen kuin kotonakin. Ei se turhia hötkyä, mutta sillä on omat kujeensa. Radalla Vertti tekee joskus omia valintojaan, vaikka ratsastaja saattaisi yrittää mennä pitkää reittiä Vertti päättää oikaista. Joskus nämä päättyvät hyvin (ja tulee voitto mahdottoman nopealla ajalla!) tai sitten mennään ryminällä sarjaesteitten sekaan ja puomit lentelevät. Koulukisoissa Vertin kanssa ei pahemmin käydä, kun Vertti ei osaa, eikä halua keskittyä. Ehkäpä se luulee koulukisojen olevan jonkin asteen vitsi.

Huomioitavaa Ratsastaessa jalkoihin suojat tai sileällä vaihtoehtoisesti pintelit. Esteillä kolmipala ja rintaremmi, koulua voi mennä nivelillä tai mahdollisesti kangilla. Hokkejen kanssa buutsit eteen.

Sukutaulu

i. VIP MVA Fn PP MVA
Reeve's Way
fwb, m, 165cm
YLA2, SPL-I, KTK-II
ERJ-I, ERL-III
ii. Reimari
fwb, trt, 165cm
iii. Raymond II, EVM
iie. Maryanne, EVM
ie. Merryhoof
dwb, km, 161cm
iei. Merry Ride, EVM
iee. Pointed Way, EVM
e. Àfrica SVANT
kwpn, prn, 165cm
ERJ IV
ei. VIR MVA Ch Waldano MIC
kwpn, rn, 168cm
ERJ1, YLA2, KRJ2
eii. Wiley Sensation, EVM
eie. DaidyDay BH, EVM
ee. Eleonor MG
fwb, rn
YLA3
eei. Ferrar DN, EVM
eee. QI Helen V, EVM

Sukuselvitys

Vertin komea isukki Reeve's Way on upea esteratsu. Sen kummempia meriittejä ori ei ole vielä kerännyt, mutta omistajan suunnitelmien laajuus voisi tulla hevoselle itselleenkin yllätyksenä. Estekilpailuiden lisäksi Reeve kiertää kilpailemassa kenttää, koulua ja näyttelyitä. Luonteeltaan Reeve on "Pelle-Peloton" ja kieltämättä tämä on auttamattomasti periytynyt myös Vertin luonteeseen. No olkoon sitten penskat yhdessä asenne- ja luonneongelmaisia. Reeve on palkittu YLA2-palkinnolla pistein 123.
Reimari on taas ratsastuskoululla asustava nuori ori. Reimari on kilpaillut muutamissa estekilpailuissa, ja menestynyt näyttelyissä.
Isänisäisä Raymond II puolestaan kilpaili hyvinkin ahkerasti. Ajoittain häijyluontoinen ori oli esteradoilla kuin kotonaan, ja vaikutti vain siltä että mitä korkeammat esteet, sen paremmin ori hyppäsi. Luonnettaan Raymond II periytti lähes olemattomasti, mutta hyppylahjojaan sitäkin enemmän. Maymondin isä Ray taas aloitti kilpailemisensa hyvin nuorena. Rautias Maryanne kokeili onneaan esteradoilla, mutta tamman pää ei kestänyt kilpailumatkojen aiheuttamaa stressiä. Niinpä tamma siirtyi harrasteratsuksi, ja osallistui kotitallillaan estekilpailuihin. Tammalla teetettiin vain muutama jälkeläinen ennen sen kuolemaa.
Vertin mummi (isänemä siis) Merryhoof asusti myös ratsastuskoululla. Tietoja tammasta löytyy hyvin niukasti, mutta Reeven lisäksi Merryhoof sai kolme muuta jälkeläistä.
Merry Ride kilpaili menestyksekkäästi koulukentillä, mutta myös valjakkoa. Luonteeltaan ori oli erittäin kiltti ja rehti. Ori Pointed Way oli tunnettu upeista liikkeistään, ja sen esiintyminen keräsikin kentän laidalle paljon yleisöä. Koulukentillä vaikuttanut ori menestyi mukavasti, ja jälkeläisiäkin jäi hyvä liuta.

Emältään Àfrica SVANT:ilta Vertti ei ole kyllä perinyt ainakaan luonnettaan. Tamman omistaja kuvaa sitä rauhalliseksi ja kiltiksi hoitaa, mutta ratsastaessa siltä löytyy kyllä omaa tahtoa, kuten Vertiltäkin. Ehkä se osa sattui kohdalleen.. Tämä upea tamma on kilpaillut niin esteillä kuin koulussakin sijoittuen hienosti. Tammalla on Vertin lisäksi muutama muukin jälkeläinen.
Vertin suvusta löytyy myös hieno VIP MVA Ch arvonimellä palkittu ori ruunikko Waldano MIC. Sivut ovat kadonneet, mutta orin tiedetään saaneen kerättyä kasaan mm. ERJ1, KRJ2 ja YLA2 palkinnot. Se on pärjännyt kisakentillä aivan upeasti ja saanut kisaurallaan 150 sijoitusta joista 30 on ollut voittoja.
Eii Wiley Sensation ei ole ollut niin paljon otsikoissa, mutta hevonen on tehnyt vaikuttavan uran estekentillä. Hevosessa oli jo varsasta asti nähty paljon potentiaalia ja oria oli ruettu valmentamaan säästeliäästi. Se saikin osakseen pitkän uran ja hevonen jätti estekentät vasta ollessaan 17 vuotias. Eie DaidyDay BH oli hollantilaisen kasvattitallin ensimmäisiä kasvatteja, joka jäikin sitten asumaan kyseiseen talliin. Tammaa ei käytetty kilpakäytössä kuin muutamia kertoja, sillä hevoselta puuttui se tietty kilpavietti, joka olisi saanut sen yrittämään parhaansa. Niinpä Day jäi siitostammaksi ja se on periyttänyt hyvää hyppytekniikkaa jälkeläisilleen, joista moni on menestynyt aina kansainvälisellä tasolla asti.
Vertin mummi Eleonor MG, ruunikko puoliveritamma, toimi kilpahevosena melkein koko elämänsä. Tamma sai 48 sijoitusta esteiltä ja se kilpaili myös kenttää ja vaativaa koulua. Tamma on palkittu YLA3 palkinnolla. Vanhuusvuosinaan se sai muutaman hienon varsan, joilla kaikilla on hyvät edellytykset seurata emänsä kavionjälkiä kisakentille.
Eleonorin isä Ferrar DN oli saksasta hollantiin tuotu ori. Saksassa se oli aloittanut kisauransa lupaavasti, mutta hevonen myytiin sitten isolla summalla hollantiin. Siellä ori jatkoi kilpailemista ja siirtyi vaativiin esteluokkiin. Ferrar jätti jälkeensä monta upeaa jälkeläistä, jotka ovat menestyneet niin este kuin kenttäkisoissa. QI Helen V on hieman erilainen tapaus kuin olisi voinut odottaa. Tamma toimi ratsastuskoulussa monta vuotta, kunnes se laitettiin hankalan luonteensa takia myyntiin. Hevosen osti eräs nainen tyttärelleen ensimmäiseksi kisaratsuksi pieniin luokkiin, mutta Helen osoitti potentiaalinsa esteratsuna. Sillä oli synnynnäinen kipinä kilpailemiseen. Myöhemmällä iällä Helenillä teetettiin muutama varsa.

Sukuselvitys isänpuolelta: TK

Jälkeläiset

synt. 06.12.09 - fwb-o Addict Robber - E: Mary Jane Mer - om. Cheval Delamer /Ziki
synt. 28.11.09 - fwb-t First Coltsfoot - E: Cassandra WOE - om. Verbatrin /Cyprial
synt. 07.08.10 - fwb-o Squirrel's Balto Brüno - E: Squirrel's Candy Corn - kuollut
synt. 20.06.10 - fwb-o Castiel De Romei - E: Vainglory WAS - om. Bri
synt. 27.07.10 - fwb-t ML Chemira - E: ML Chaos - om. sannafiina
synt. 05.11.10 - fwb-t Kolibri WAS - E: Kalypso Mer - om. Solo/yogi
synt. 09.11.10 - fwb-o ML Zachary - E: ML Chaos - om. Sentence Stall/Miivi
synt. 10.11.10 - fwb-o Lamebrained Mer - E: Contessa - om. Miaun pikkuiset/Meow VRL-10122
synt. 12.12.10 - fwb-t Mage Masher - E: Mythril Dagger - om. Las Vegas/Troya VRL-03933
synt. 31.01.11 - fwb-o Squirrel's Remus - E: Squirrel's Candy Corn - om. miriam
synt. 17.03.11 - fwb-o Dance the Rain REC - E: SW´s Lady Samatha - om. Miitsu/Maijunen
synt. 15.04.11 - fwb-o Quimiro - E: RGE Quienna SK - om. Kya's stables/Kya
synt. 20.04.11 - fwb-t Stellar Wind Solo - E: Camp Gros Solo - om. Fiktio/Milja
synt. 10.07.11 - fwb-t ML Make Me - E: ML Chaos - om. Pientalli Kielo/Lorion
synt. 01.10.11 - fwb-o ML Mysterioso - E: ML Dark Cinnamon - om. aksu
synt. 26.11.11 - fwb-o M'Onspicous - E: Hiekan Celinca - om. Mia
synt. 26.12.11 - fwb-o Teddington - E: Night Before DON - om. Barnianca / Emertus
synt. 26.12.11 - fwb-t Demolition Lover P - E: For You Kukkis - om. Rautkymi / Tinúvel
synt. 15.04.12 - fwb-o Zane Solo - E: VIR MVA Ch. Camp Gros Solo - om. Mel Seren / nica
synt. 25.09.12 - fwb-o ML Wiccedom - E: ML Witchlight - om. Miian virtuaalihevoset/Miia
synt. 31.07.13 - fwb-o Aquila BO - E: Falcone NU - om. kati VRL-10361
synt. 24.07.14 - fwb-t Hestia Carlee - E: Cherished - om. Hestia/Heidi N.
synt. 15.02.15 - fwb-o ML Forever Silence - E: Thalassa Mer - om. Steffy VRL-13016
synt. 05.12.15 - fwb-t ML Wicked Curiosity - I: ML Witchlight - om. Pientalli Silveria/eela

Varustekaappi


© Mestyn varuste

Päiväkirja

Vertillä on niin paljon seikkailuja, että sivu venyisi mahdottoman pitkäksi. Niinpä kaikki päiväkirjamerkinnät on kerätty erilliselle sivulle. PÄIVÄKIRJA

Valmennukset

09.10.09 Yksityiskouluvalmennus

"Saapuessani paikalle olitte juuri Vertin kanssa matkalla kentälle. En ollut aiemmin nähnyt hevosta, mutta kiinnitin heti huomiota siihen, että orin liikkeet olivat helpon näköiset ja se vaikutti oikein virkeältä. Pelkäksi vaikutteeksi se ei jäänytkään, sillä, kun pääsin vauhtiin teidän alkuverkkaamisessanne sain totisesti nähdä, että Vertissä oli virtaa. Alkuesityksenne oli hieman säälittävä, sillä ori tuntui kokoajan osoittavan sinulle mieltään jostain tuntemattomasta syystä ja heilutteli päätään närkästyneenä siitä, ettei saanut lisätä tempoa. Kymmenisen minuutin päästä homma alkoi kuitenkin jo pelittää paremmin ja saitte enemmän irti harjoituksista, joita pistin teitä suorittamaan. Myöskin ohjeet tuntuivat menevän paremmin perille. Ratsastajan istunta oli oikein hyvä tänään ja myös käsi pehmeni alun hienoisen jännittämisen jälkeen. Pyrin pitämään Vertin mielenkiinnon töissä antamalla teille ohjeita jatkuvasti ja se tuntui hieman avittavan orin keskittymiskyvyn parannuksessa. Siksi kehotan jatkossakin kiinnittämään huomiota Verttiä ratsuttaessa siihen, että ori ei kauaa ole ilman tekemistä. Vertti käyttäytyi loppuvalmennuksesta erinomaisesti. Muista pitää hevosen huomio kokoajan itsessäsi, kun ratsastat!" - Sidar

18.10.09 Yksityiskouluvalmennus

"Saapuessani valmentamaan Verttiä ja hevosen ratsastajaa nicaa, huomasin jo, että kyseessä oli malttamaton ori. Hetken pitkin ohjin kävelyn jälkeen, käskin nica ottamaan ohjat tuntumalle, että päästäisiin aloittamaan. Alkuverkkana otettiin ihan lisätty käynti. Ori oli varsin malttamaton ja se olisi vain halunnut mennä puksuttaa pitkin kenttää ilman ohjeistusta, mutta nica otti sen nopeasti kontrolliinsa ja terävillä pidätteillä saatiin eka ori lyhentämään askeltaan, josta sitä lähdettiin sitten lisäämään. Pikku hiljaa tahti löytyi ja käynti näytti varsin hyvältä. Sitten siirryttiin raviin. Vertti oli todella kärsimätön ja pukitteli tiuhaan tahtiin. Seuraavana tehtävänä olikin keskiravi. Lisätyn käynnin jälkeen tämä alkoikin luonnistua jo ihan hyvin, vaikkakin edelleenkin nica sai olla hyvin napakkana orin selässä. Toiseen suuntaan keskiravi sujui ihan hyvin. Sitten tehtiin muutamia peruutuksia, pysähdyksiä ja etuosakäännöksiä, että saatiin raveissa kiihtynyt Vertti vähän rauhoittumaan. Sitten oli laukkojen vuoro. Laukkatehtävä oli keskilaukka. Nyt nica sai olla todella topakka, sillä Vertti pukitteli todella komeasti ja osoitti mielipiteensä tehtävästä. Ympyröillä löytyi kuitenkin näyttävä keskilaukka molempiin suuntiin ja kaksikko sai olla todella tyytyväinen. Lopuksi raviympyröitä ja annettiin pitkät ohjat. Hienoa nica ja Vertti!" - Jassu

02.01.10 Yksityisestevalmennus

"Kaunis, ruunivoikko ori pyöri ympyrää paikoillaan pöristen ratsastajan koittaessa nousta ratsaille. Ratsastajan sinnikkyys ja kärsivällisyys voittivat oriin kärsimättömyyden ja pian maneesin uraa kiersi hiukan jännittynyt, mutta upea ratsukko. Pakkasaamuna aurinko valaisi ikkunan lävitse maneesin pimeimmätkin nurkat ja korosti oriin lihaksia ja silkkimäistä, mustaa harjaa.

Vertti osasi käyttää pitkät ohjat hyödykseen venyttelemällä kaulaa jo heti alkuverryttelyssä ja sitä alkoi hiukan kismittää, kun aloit kokoamaan ohjia ja vaatimaan muotoon. Sait taistella kovasti, ettei ori mennyt ympyrää lapa edellä tai lähtenyt väistämään pohjetta, vaan taipua oikein ja kulki muodossa.
Ravissa tämä sama kuvio olikin heti helpompi Vertille, ehkäpä mieluisampi askellaji. Orin korvat liikkuivat hauskasti, ikään kuin ne olisivat olleet pelkkää pumpulilla täytettyä fleeceä, jotka heiluivat liikkeiden muukaan edes takas. Vertin ravi oli hyvin joustavaa, lentävää ja rentoa, sitä oli mukava katsella.
Laukkaa sait pyytää useampaan kertaan, sillä ori teki vain mielettömän pukin tai lähti kaahaamaan, enkä hyväksy kaahotusta, edes estehevosilla. Laukan täytyy olla hallittua, vaikkakin esteillä siinä saa olla enemmän tempoa, kun aikaa ratsastetaan ja hypätään korkealta.
Lopulta kuitenkin hiukan vasta hakoisesti ori rauhoittui ja meni laiskasti eteenpäin päätään viskellen. Vertti oli todella raskas ratsastettava tässä hillityssä laukassa, jossa olisi saanut tempoa olla rutkasti enemmän.

Esteeksi olin rakentanut pienen sarjan; trippeli, okseri, pysty. Tälle sarjalle tehtiin lähestymisharjoituksia, mutta lämmittelynä otettiin yksittäistä pystyä. Siitä ori varsin innostui, eikä välittänyt puolipidätteistäsi lainkaan, vaan kouhotti menemään, juuri ennen estettä kuitenkin huomasi pidätteesi ja kieli rajusti rysähtäen esteen päälle. Tästä säikähdyksestä selvittyänne tartuitte härkää sarvista ja tulitte esteelle heti uudestaan, ratsastit oriille sopivan tempon ympyrällä. Ajoit oritta esteelle ja teit puoli pidätteitä, se kuunteli sinua koko ajan ja ”hop”, teki täydellisen ponnistuksen esteen ylitse ja sopiva tempo pysyi yllä vielä esteen jälkeenkin. Tämä oli upea suoritus.
Sarjalla teit samat temput kuin pystylläkin ja ori meni oikein hyvin, kuitenkin se otti yli määräisen laukka askeleen ja pudotti viimeisen esteen etujaloillaan, koska tila jäi ahtaaksi. Seuraavalla yrityksellä osasit pidättää ja ohjata oritta ottamaan askeleet oikein. Tämä näytti todella hienolta ja annoin teidän hetken mennä vapaalla.
Pienenä tasapainoharjoituksena ratsastajan kannalta laitoin esteet matalammiksi ja sait hypätä ilman jalustimia. Orin ohjaus heikentyi himpun verran, kun jouduit tekemään enemmän töitä pysyäksesi satulassa ja sait ensiksi hiukan totutella tähän menoon, ettei esteillä tule mitään paniikkia tai vaara tilannetta. Vertti kuitenkin käyttäytyi herrasmiehen lailla ja meni erittäin varovasti myöskin esteillä, jottei emännälle kävisi mitään. Selviydyitte kyllä oikein hyvin tästäkin tehtävästä.

Sait laittaa jalustimet takaisin, sillä otettiin vielä hiukan kuuntelu harjoitusta hevoselle. Eikä todellakaan sen helpoimmasta kohdasta, vaan heikoimmasta päästä, laukan vaihtoja nimittäin. Ori näytti kärttyisältä, se laukkasi töksyttävästi, viskoi päätään, eikä pyrkinyt lainkaan eteen päin. Laukka vaihtui hyvin vasten oriin tahtoa, mutta kuitenkin se halusi miellyttää ratsastajaansa.
Etu- ja takaosan käännökset meni hyvin, ori kääntyi nätisti, laittoi vähän vastaan, mutta kuitenkin teki käännökset. Pieni väistätyksin sujui ravissa mallikkaasti.
Lopuksi lähdettiin pellolle hölkkäämään pitkillä ohjilla. Kauempana loikkiva jänis sain oriin ottamaan jalat allensa, sait sen hyvin hallintaasi ja rauhoittumaan ja jatkamaan ravailua. Se pärski ja venytti kaulaansa kolaten samalla vasta satanutta lunta suuhunsa.
Ori lähti mielellään kävelemään tallille päin ja reippaasti kaviot liikahtelivatkin tien reunaa pitkin, kohti auringon punaiseksi maalaamaa taivaan rantaa.

Olitte hieno pari, teidän menoa oli mukava seurata. Sinnikkyytesi sai oriin menemään hyvin koetteluksista huolimatta. Ori osaa, vaikkei aina näytäkään sitä ja toiste päin. Vaikka ori olisikin haluton jonkin, kannattaa vain puristaa kaikki irti. Hienoa!" - Hokkus

03.01.10 Yksityisestevalmennus

"Vertti aloitti valmennuksen kaahottamalla maneesissa suu auki ja pää vinossa koko alkuverryttelyn ajan. Ori teki selväksi, että satulassa ei matkustettu vaan ratsastaja joutuisi hikoilla saadakseen ratsunsa kuulolle. Veikeä parivaljakko koki hyppäämisessä vauhtia ja toisinaan tukalia tilanteita, kun Vertti intoili puomeista niin, että ajautui törmäyskurssille estekaluston kanssa muutamaan otteeseen. Rauhalliset lähestymiset auttoivat pitkäjänteisten toistojen myötä tuloksiin, ja rentouduttuaan ja hellittäessä kaasujalkaansa ori hyppäsi hyvällä tekniikalla ja ketterästi kuin kissa. Aluksi se veti vauhdin hidastamisesta herneen nenäänsä ja yritti kukkoilla ratsastajan avuille. Tahtojen taistossa ratsastaja sai kuitenkin pidettyä pomoasemansa, josta pointsit nicalle! Tajuttuaan, että vähemmällä hössöttämisellä esteiden ylitys on ihan yhtä mukavaa, siitä kuoritui varsinainen "salonkileijona", joka ylitti esteen kuin esteen selkeällä ilmavaralla ja hyvin selkä pyöreänä. Vertti on selvästi herkkä ratsu ja vaatii varman ratsastajan, mutta hyppykykyjä tältä orilta ei puutu!" - Fanny

04.01.10 Yksityisestevalmennus

"Iloinen Vertti hurmasi heti positiivisella asenteellaan, vaikka heti alussa huomattiinkin, että orissa on vielä rauhallisuuden ja tietynlaisen pehmeyden osalta vielä työnsarkaa. Se vilkuili esteitä niin ettei meinannut nahoissaan pysyä, ja ratsastaja sai virittää tasapainonsa ajoittain äärimmilleen. Oli tärkeää saada Vertti rennoksi ennen esteillä siirtymistä, sillä vieterin kanssa yhteistyö olisi ollut varmasti aika tukalaa! Tämän työstämiseen kului enemmänkin aikaa, mutta toisaalta yksinkertaisia puomiharjoituksia ja orin mielestä puuduttavantylsiä lähestymisiä treenatessa ori alkoi pikku hiljaa sulaa ratsastajan käsissä ja kuunteli paremmin komentosillan ohjeita. Tarvittiin kuitenkin paljon voltteja ja käännöksiä, jotta Vertti ei olisi innostuksissaan pyrähtänyt kerta heitolla esterataa lävitse. Pariin otteeseen se päätti lähteä omatoimiseen treeniohjelmaan, mutta ratsastaja pysyi määrätietoisena alusta loppuun ja ylimääräiset kujeilut saatiin karsittua. Kun Vertistä oli lopulta saatu esiin pitkäjänteisen yhteistyön merkkejä, siirryimme radalle ja samalla uusiin haasteisiin. Ratsastaja piti hyvin orin kasassa ilman että se olisi lähtenyt ratsastushanskasta, ja lopputulos oli mukavaa katseltavaa. Vertin kanssa on tärkeää keskittyä esteillä työskentelemään ratsukkona, jolloin Vertti ei vauhkoa turhia vaan antaisi päätöksentekoa myös satulan suntaan Orilla on mahtava potentiaali korkeille radoille, mutta se pitää vain ottaa käyttöön. Siihen ei päästä varmastikaan ilman ahkeraa työskentelyä, mutta tulokset ovat varmasti todella hyviä." - Fanny

11.05.11 Yksityisestevalmennus

"Jessen suorittaessa omatoimisia alkuverryttelyjä maneesissa, minä kokosin matalia, noin metrin korkuisia esteitä vaikka tiesinkin niiden olevan helppo nakki Vertin kaltaiselle hevoselle. Minulla kuitenkin oli tapana testata ratsastajan ja hevosen välistä yhteistyötä mitä erilaisimmilla tavoilla heti valmennuksen alussa, kuten nytkin. Juttelin samalla Jessen kanssa Vertistä ja selostin hänelle valmennuksen kulkua, tosin hän taisi unohtaa kertomani hetkessä sillä kohta maneesin toisesta päästä kuului ihmettelevää mutinaa esteiden korkeudesta. Keskeytin mutinat ja korjasin pojan istuntaa ennen kuin neuvoin häntä löysäämään ohjat mahdollisimman pitkiksi ja kommunikoimaan ruunivoikon hevosen kanssa istunnalla, pohje- ja ääniavuilla. Kun ratsukko oli pariin kertaan tehnyt kahdeksikkoa esteiden ympärillä ravissa ja laukassa, komensin hänet hyppäämään pystyttämäni estekujan pitkillä ohjilla toinen käsi sivulla ja silmät kiinni. Seuraavaksi pyysin häntä irrottamaan toisenkin käden ohjista ja hyppäämään kujan vielä kerran, tälläkin kertaa silmät kiinni mutta kädet selän takana. Tehtävä sujui loistavasti eikä Vertti pelleillyt kun Jesse oli rento ja luotti hevoseen täysin, silminnähden ratsukon yhteistyössä ei ole valittamisen varaa.
Tuon pienen alkutestin jälkeen pystytin maneesin keskelle 140 ylöspäin olevan jumppasarjan ja sain huomata Vertin ratsastajan hermoilevan hiukan, niinpä pyysin häntä taas kerran ratsastamaan mahdollisimman löysillä ohjilla ja ohjaamaan omalaatuista oria ilman ohjasapuja. Kun Jessen jännitys oli purettu hyppäämällä jumppasarja pari kertaa löysillä ohjilla, korkeutin esteitä vielä hiukan ja annoin Jessen ratsastaa normaalisti ohjat hyvällä tuntumalla hevoseen. Korjasin pojan istuntaa ja neuvoin katsomaan esteiden välit tarkemmin, nyt ne eivät oikein olleet hanskassa. Valmennuksen lopuksi annoin heidän hypätä vielä yhden noin 150 senttisen pystyn pariin kertaan ennen huolellisia loppuverryttelyjä. Kaiken kaikkiaan valmennus sujui hyvin vaikkakin Jessen ja Vertin kannattaisi harjoitella useamminkin niin että menevät löysemmillä ohjilla, se voisi huomattavasti parantaa heidän suorituksiaan ja Jessen väliaikainen hermoilu saattaisi unohtua." Tanttu

30.05.11 Yksityisestevalmennus

"Lämmin päivä alkoi viiletä, valmennuksen aikaan, eli noin seitsemän jälkeen illalla lämpöä oli yhä +15 astetta ja kenttä oli juuri kasteltu pitkän kuuman päivän jälkeen pölyämisen vähemtämiseksi. Jesse oli oma-aloitteisesti käynyt Verttiä verkkaamassa maastossa noin vartin ajan kun kokosin kentälle viisi estettä. Esteet koostuivat seuraavista: 2x ristikko (80cm & 100cm), pysty (120cm), ja "tupla este" (130cm) kahden laukka-askelen välillä. Ratsukko tuli kentälle ja aloitti ravailemalla ja hieman oriin kokoamisella. Vertti oli reipas ja toimi hyvin kuuliaisesti ratsastajan ohjeiden mukaisesti. Laukka nousi kevyesti ja ratsukko meni kaksi kierrosta laukkaa kenttäistunnassa ennen pienimmälle ristikolle tuloa. Oriilla oli selvästi vauhtia ja hyppy oli puhdas, mutta ratsukko tuli uudelleen jotta hyppy saatiin paremmin hallittua. Seuraava hyppy oli huomattavasti parempi ja hallitumpi. Siirryttiin isommalle ristikolle, joka meni niissä samoissa mauissa, vauhtia oli mutta Jesse hallitsi oriita hyvin. Ori sai hypätä pystyä muutaman kerran, suoritukset puhtaana. Oriilla oli virtaa, mutta hypyt olivat nätit ja puhtaat. Esteet nostettiin 130cm - 150cm korkuisiksi. Hyppyytimme oriilla pysytä kaksi kertaa ennen kuin treenattiin tuota kahden esteen sarjaamme. Ensimmäisellä yrittämällä sinne mahtui nihkeästi kaksi laukka-askelta sillä ori tuli aivan liian pitkänä ensimmäiseltä alas. Ori kielti toisella. Otimme uuden yrityksen, joka meni nappiin. Kokeilimme tätä hienoa viiden esteen rataamme. Ori liikkui reippaasti, mutta Jesse hallitsi hyvin oriin rytmin, eikä se näin päässyt turhaa kiihdyttelemään. Yksi pysty este (korkeus 150cm) kolahti, mutta ei tippunut ja rata oli puhdas. Hienoa! Ratsukko otti kierroksen laukkaa ennen loppuravia ja loppuverkkoja. Tunti kului hyvin, Vertti oli kuuliainen vaikka intoa tuntuikin piisaavan reippaasti. Ihastuttava tekniikka oriilla, jota moni muu voisi vain kadehtia." - Sylvester

31.05.11 Yksityisestevalmennus

"Tämän valmennuksen aiheena olivat sekä vauhdinsäätelyt sekä huolelliset lähestymiset. Heti verryttelyesteillä huomasin orin ryntäilevän esteille aivan päättömästi. Tätä ongelmaa alettiin heti hioa pois. Verryttelyesteitä hypätessä ori ymmärsi pian jutun jujun, kovalla vauhdilla ei esteelle pääse. Pian esteiden kasvettua suuremmiksi, Vertti kuitenkin aloitti kieltelyn ja ohimenemisen. Ensimmäisenä korjauksena Jessen ratsastustyyliin käskin häntä katsomaan siisteimmät tiet ja olla miettimättä aikaa. Toisena orin tuli rauhallisessa vauhdissa ja lähestyttävä estettä oikeasti suorassa. Heti Vertin yrittäessä hivuttautua hiemankin sivummalle, tuli ori ohjata heti takaisin niin että se lähestyisi suoraan ja juuri ennen oletettua ponnistuskohtaa orille tuli antaa reipas pohje. Jessen yritettyä uudelleen ohjeita noudattaen, ori saatiin esteistä yli varsin hyvin. Ratsukko sai siirtyä lopulta hyppäämään muutaman kerran pystyttämäni esteradan. Muutamaa kieltoa lukuunottamatta radat menivät oikein hyvin." - Miltsu

Palkinnot, saavutukset, arvostelut

Varsapäivät Kings Road - 02.09.2009 - Aikuiskuvalliset varsat - 3/10
"ML Zamiro oli kuin ilmetty kuvajainen lapsuudenaikaisesta unelmahevosestani. Hevonen esiintyi pää pystyssä vähät välittäen muiden ajatuksista ja oli vahvasti täysin oma persoonansa! Kauniisti väritetyt piirroskuvat loivat uniikkia ja kunnon luonne sekä sukuselvitys nostivat varsan pisteitä huimasti. Hieno hevonen!"

Halloween -tapahtuma Kings Road - 31.10.2009 - Orit - 2/8
"Tämä ori onkin tuttu ystävä ja se tanssahteli jälleen mukavasti toiselle sijalle. Kaunis väritys ja meripihkaiset silmät kiinnittävät katseen. Monipuolisesti löytyi sekä ratsastus-, rakenne- kuin pääkuvatkin. Pitkällä luonteella ja muilla aktiviteeteilla siunattu hyvinhoidettu hevonen."

SPL:n laatuarvostelutilaisuus - Elokuu 2010
17-17-20-15-19-06 = 94p = SPL-II
"Rotuleima puutteellinen, luonnetekstissä virheitä, jälkeläiset olleet vähällä käytöllä. Mahtava määrä kisoja, näyttelyitä, päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia!"

Fn-arvonimi myönnetty 12.11.2010
VIP MVA-arvonimi myönnetty 12.11.2010

PKK:n 22. KTK-tilaisuus - 26.02.2011
tuom. Beronia, Jjune, Anne, aksu
72 - 85 - 52 - 85 = 73,5% / KTK II
- Orimainen ja hyvin ryhdikäs. Leimat kunnossa. Vuohiset ovat melko ohuet. Suuri nälkäkuoppa, muutoin hyvä syvä runko. Pää suora ja kuiva. Hyvä piirtojälki!
- Erinomaiset leimat. Hyvä, jalo pää, hyvä kaula. Todella runko, joka voisi olla rahtusen syvempi. Hieman pysty lapa, hyvä vahva selkä, hyvä lanne, lautanen ok. Hyväluustoiset, vahvat etujalat, hieman pitkät kaviot. Todella hyvä ja lihaksikas takaosa. Hyväasentoiset, hyväluustoiset takajalat, hieman pystyt vuohiset ja hieman pitkät kaviot. Kokonaisvaikutelma todella tyylikäs.

YLA, heinäkuun tilaisuus - 30.7.2010
Tuomarit: meym., Sallis ja Katja
30+41+30+35 = 136p / YLA2

ERL:n II laatuarvostelutilaisuus, huhtikuun tilaisuus - 01.04.2011
80,67% / ERL II

SPL:n laatuarvostelutilaisuus - Kesäkuu 2011
19-18-20-20-20-15 = 112p = SPL-I*
"ML Zamiro on ensimmäinen tähtipalkinnon saavuttanut arvosteltava ja mitä upein rotunsa edustaja! Orilla on kunnioitettava määrä kilpailusijoituksia, päiväkirjamerkintöjä sekä valmennuksia! Luonne oli monipuolinen sekä kohtuullisen pitkä, miinuksena pienet virheet sekä viimeistelemättömyys. Rakenne erittäin hyvä ja kauniisti väritetyt kuvat. Orin jälkeläisnäytöt olivat laadukkaita! Tähän hevoseen on panostettu!"

ERJ:n laatuarvostelutilaisuus - Syyskuu 2011
(10+61+21+15+10=117) ERJ I

Power Jump-kilpailuista voitettuja palkintoja:

Kilpailut

Vain sijoitukset näkyvillä, muut kisat näkyvissä täällä

2xKTK-sert, 7xEO-sert, 7xHY, 3xKP
25.10.09 - Sea Gritter - Näyttelyt/PKK - Rakenne: Hevosorit ja ruunat -
02.11.09 - Simora - Näyttelyt/PKK - Rakenne: tietokon. piir. hevosorit - 2/8 EO-sert (Tuom. Odelie)
04.11.09 - Thunderbolt Racehorses - Näyttelyt/PKK - Hevosorit - 4/10 HY (Tuom. Kukka)
15.11.09 - Oravanpyörä - Näyttelyt/PKK - Rakenne: puoliverioriit - 2/4 HY (Tuom. Mimi)
24.01.09 - Ansakuja - Näyttelyt/PKK - Rakenne: Hevosorit ja ruunat - 5/10 HY (Tuom. Liisa)
28.01.10 - Simora - Näyttelyt/PKK - Rakenne: esteratsut - 2/9 EO-sert (Tuom. Odelie)
30.01.10 - Artsin ravitalli - Näyttelyt/PKK - Rakenne: Hevosorit - 5/11 HY (Tuom. Odelie)
30.01.10 - Oravanpyörä - Näyttelyt/PKK - Rakenne: Muut hevosorit - 4/10 HY (Tuom. Liisa)
13.02.10 - Kivihaka - Näyttelyt/PKK - Rakenne: Hevosorit - 5/10 HY (Tuom. Minna)
01.03.10 - Allu Express - Näyttelyt/PKK - Rakenne: Hevoset - 2/8 EO-sert (Tuom.Kukka)
19.03.2010 - ML - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevosorit ja -ruunat - 3/10 EO-sert (Tuom. Odelie)
24.03.2010 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevosoriit -
28.03.2010 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevosoriit - 5/10 HY (Tuom. Minna)
02.04.2010 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevosoriit - 2/10 EO-sert (Tuom. Akeya)
03.04.2010 - Mallaspuro - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevosoriit ja -ruunat -
04.04.2010 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevosoriit - 1/10 BIS 2 KTK-sert (Tuom. Mimi)
10.04.2010 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Tietokoneella piir. oriit - 1/7 BIS1 KTK-sert (Tuom. Kukka)
11.04.2010 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: muut värit - 3/7 KP (Tuom. Akeya)
18.04.2010 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevosoriit - 2/10 EO-sert (Tuom. Kukka)
22.04.2010 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevosoriit - 3/10 EO-sert (Tuom. Kati)
10.08.10 - Artsin Ravitalli - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Hevosen väri - 4/6 KP (Tuom. Anne)
10.08.10 - Artsin Ravitalli - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Pääkuva - 4/12 KP (Tuom. Odelie)
17.02.11 - Kimola - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Tietokoneella piirretyt hevoset - 8/10 KM (Tuom. Tinka H.)
17.02.11 - Kimola - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: tietokoneella piirretyt - 8/10 KM (Tuom. Tinka H)
"Suitsien yksityiskohdat hauskat ja kauniit. Tumman turvan olisi voinut häivyttää aavistuksen pehmeämmin peitinkarvan väriin, pistää katsellessa silmään. Ja silmistä puheen ollen, tälläkin mahtavat silmät."
03.07.11 - Lutakon ratsastajat - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Pääkuva - KM (Tuom. possiikeri)
"Pää muhkurainen, turpa omituisen mallinen. Väritys kuitenkin todella kaunis."
16.07.11 - Artsin ravitalli - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Ratsastuskuva - KM (Tuom. Odelie)
"Kuvasta löytyy vauhtia ja jännitystä, tausta olisi kuurannut mahdollisesti kuvan ja este todella koettelee ratsukkoa."

118 ERJ-sijoitusta
15.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 120cm - 5/60
15.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 140cm - 2/60
17.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 150cm - 3/60
18.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 130cm - 1/60
18.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 150cm - 2/60
18.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 160cm - 4/60
20.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 120cm - 3/60
20.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 150cm - 4/60
28.10.09 - Longjump - Este/ERJ - 140cm - 4/30
28.10.09 - Longjump - Este/ERJ - 140cm - 4/30
29.10.09 - Longjump - Este/ERJ - 140cm - 2/30
29.10.09 - Longjump - Este/ERJ - 140cm - 2/30
29.10.09 - Longjump - Este/ERJ - 150cm - 3/30
30.10.09 - Longjump - Este/ERJ - 140cm - 3/30
09.11.09 - Bailee - Este/ERJ - 160cm - 5/30
15.11.09 - Naturael - Este/ERJ - 100cm - 4/100
17.11.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 2/30
17.11.09 - Bailee - Este/ERJ - 150cm - 1/30
17.11.09 - Bailee - Este/ERJ - 150cm - 1/30
17.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 2/30
17.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
17.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
18.11.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 3/30
18.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 3/30
19.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 130cm - 2/30
19.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 2/30
19.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
20.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 1/30
21.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 5/30
21.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/30
25.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 130cm - 4/30
25.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 140cm - 1/30
25.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 160cm - 4/30
25.11.09 - Twisty - Este/ERJ - 150cm - 2/30
25.11.09 - Twisty - Este/ERJ - 160cm - 2/30
26.11.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 1/40
26.11.09 - ML - Este/ERJ - 150cm - 6/40
26.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 130cm - 5/30
26.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 150cm - 1/30
26.11.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 4/33
27.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 130cm - 2/30
27.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 140cm - 3/30
27.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 160cm - 2/30
27.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 160cm - 26/30
27.11.09 - ML - Este/ERJ - 150cm - 1/40
28.11.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 3/40
28.11.09 - Twisty - Este/ERJ - 160cm - 3/30
30.11.09 - Twisty - Este/ERJ - 150cm - 4/30
03.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 5/30
03.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 3/30
03.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 2/30
04.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 3/30
04.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 2/30
04.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 4/30
04.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 2/30
05.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 5/30
05.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 1/30
16.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 6/40
18.09.10 - Lime - Este/ERJ - 160cm - 1/96
20.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
20.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 150cm - 5/40
22.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
22.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
22.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 150cm - 6/40
06.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 100-120cm - 2/27
10.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 160cm - 3/40
12.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 160cm - 2/40
12.11.10 - Ravenwood Ranch - Este/ERJ - 140cm - 6/100
18.11.10 - Leningrad Stables - Este/ERJ - 130cm - 3/70
20.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 160cm - 3/44
24.11.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 6/40
28.11.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
29.11.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 4/30
03.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/40
04.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 3/40
20.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/100
22.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 8/100
12.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
18.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 4/30
18.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
11.02.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
14.02.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
10.02.11 - Wasbaar Showjumpers - Este/ERJ - 160cm - 2/50
11.02.11 - Wasbaar Showjumpers - Este/ERJ - 160cm - 1/50
02.03.11 - Cheval Delamer - Este/ERJ - 140cm - 2/38
17.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
19.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
22.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
23.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
26.04.11 - Järnby - Este/ERJ - 100cm - 1/11
29.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
02.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
09.05.11 - Wikhorn - Este/ERJ - 150cm - 1/30
11.05.11 - Wikhorn - Este/ERJ - 150cm - 5/30
19.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 6/50
20.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/50
22.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/50
24.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
25.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
25.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/30
01.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
01.06.11 - Järnby - Este/ERJ - 140cm - 2/15
06.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
17.06.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 1/9
22.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
23.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
03.07.11 - Seppele - Este/ERJ - 160cm - 1/9
20.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 140cm - 2/50
22.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 140cm - 5/50
24.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 140cm - 3/50
24.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 140cm - 4/50
02.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 130cm - 2/30
08.09.11 - Atlas - Este/ERJ - 160cm - 1/9
13.10.11 - Järnby - Este/ERJ - 140cm - 2/15
17.10.12 - LAC - Este/ERJ - 160cm - 3/11
10.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 130cm - 1/30
18.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 1/30
12.08.14 - F&H Stables - Este/ERJ - 150cm - 5/45

4 KERJ-sijoitusta
19.06.11 - Mel Seren - Kenttä/KERJ - CCI/CIC** - 3/11
17.07.11 - Solo - Kenttä/KERJ - CCI/CIC2 - 3/24
19.07.11 - Solo - Kenttä/KERJ - CCI/CIC2 - 2/24
14.10.11 - Järnby - Kenttä/KERJ - CCI/CIC** - 1/14

15 KRJ-sijoitusta
22.04.11 - Dark Side Trakehners - Koulu/KRJ - Helppo B - 2/100
24.04.11 - Dark Side Trakehners - Koulu/KRJ - Helppo B - 4/100
27.04.11 - Järnby - Koulu/KRJ - Helppo A - 4/24
12.05.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo B - 2/28
14.05.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo B - 3/28
05.08.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo A - 1/30
12.10.11 - Järnby - Koulu/KRJ - Helppo B - 4/28
12.10.11 - Järnby - Koulu/KRJ - Helppo A - 4/25
25.08.14 - Funnel - Koulu/KRJ - Helppo A - 6/50
30.08.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo A - 4/100
06.09.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo A - 3/100
08.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo A - 6/40
08.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo A - 3/40
10.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo A - 3/40
13.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo A - 2/40

Ulkoasu © Maiju V. 2013