Virtuaalihevonen - Takaisin hevoslistaukseen

VIP MVA Fn PP MVA, KTK-II, SPL-I, ERL-III, YLA2, ERJ-I

REEVE'S WAY

© Anne L.

Perustiedot

Nimi Reeve's Way Lempinimi Reeve
Syntymäpäivä01.06.2008 Rekisterinumero VH04-099-5302
RotuSuomalainen puoliverinen SukupuoliOri
Säkäkorkeus164 cm VäriMusta
Koulutustasoko HeA re 140 cm me 130 cm PainotusEsteet
Kotitalli Mel Seren Omistaja nica VRL-01425
Kasvattaja Anne/ Seppele Muuta

Kuvagalleria


© Pääkuvat&laidunkuva AnneL 2008/2009
© Liikekuva Elmia
© Rakennekuva aksu
© Estekuva corbeau
© Varsarakenne Reega

Ikääntyminen

01.06.08 - syntynyt
01.09.08 - 1v.
01.12.08 - 2v.
01.03.09 - 3v.
01.06.09 - 4v.
01.09.09 - 5v.
01.12.09 - 6v.
01.03.10 - 7v.
01.06.10 - 8v.
01.09.10 - 9v.
01.12.10 - 10v.
01.03.11 - 11v.
01.06.11 - 12v.
01.09.11 - 13v.
01.12.11 - 14v.
01.03.12 - 15v.
01.06.12 - 16v.
01.09.12 - 17v. IKÄÄNTYMINEN JÄÄSSÄ TOISTAISEKSI
01.12.12 - 18v.
01.03.13 - 19v.

Luonne

Yleisesti: Reeve, siinä vasta ori! Reeven kanssa aika ei tule koskaan tylsäksi, siitä huolen pitää itse Reeve. Orista voi selvästi mainita hyviä ja huonoja puolia. Orilla on jatkuvasti metkuja ja ilmeikkäitä tempauksia mielessä, mutta taas hyviin puoliin kuuluu sen osoittama nöyryys ja hellyys. Reevenistä löytyy mustan kuoren alta oikeasti ihan lempeä ja pahaa tarkoittamaton herrasmies, tosin se puoli herrasta on vielä piiloutuneena. Reeven on varsinainen "Pelle-Peloton", joka ei pelkää tai säiky oikeastaan mitään. Hiukan höynähtänyt kaveri, jolla vaan on hyvät huumorilahjat.

Hoidettaessa: Kun Reeve on teljettynä karsinaansa, se pitää tarkkaa vahtia karsinan käytävän puoleiselta seinältä ja on kokoajan mukana tallin tapahtumissa. Aamulla kun avaat tallin oven on Reeven jo ponkaissut seisomaan ja valmiina hörähtämään sisääntulijalle. Kun Reeven karsinaan menee se kääntää kauniin päänsä sinua kohti ja katsoo pirteästi korvat hörössä. Sen jälkeen se onkin jo tutkimassa taskujasi tai muutenvain rapsutusta vailla. Karsinan ovea tulee pitää visusti kiinni, sillä kun käännät katseesi muualle Reeve onkin jo tallin toisessa päässä nuuhkimassa paikkoja tai jos tallin ovet ovat auki pitää Reeve huolen siitä että sitä ei enää pitkään tallissä näy. Siinä ei sitten saa liikuntaa pelkästään Reeven itse, vaan ori pitää näin myös huolta tallinhenkilökunnan liikunnan määrästä.
Jos Reeven on sidottuna voit huoletta keskittyä vain harjaamiseen. Tosin ole hereillä, Reeve voi vaikka tähdätä kavionsa varpaillesi tai saatat olla litistymisvaarassa Reeven ja seinän välissä. Oikeastaan Reeve kyllä pitää harjauksesta ja nauttii siitä, mutta ei unohda pitää harjaajaansa hereillä. Kavioiden kanssa ei ainakaan pitäisi olla suurempaa ongelmaa, mutta ori tuntee varmaan takajalkansa liian painaviksi, joten päättää nojautua henkilöön, joka on valitettavasti kaviota puhdistamassa.
Onneksi varustaminenkaan ei ole mikään vaiva, sillä Reeve vain vähän pullistelee, eikä onneksi tee sitä edes aina. Kuolaimet ori ottaa hyvin vastaan, tosin sen jälkeen on kyllä valtavien haukotusten aika. Kahisevat loimet ei saa Reeveniä pelkäämään, mutta loimen etusolkia kiinnittäessa Reeven laskee päätään sopivasti niin alas, että soljet onkin vähän hankalampi kiinnittää. Nooh, annettakoon se sitten anteeksi.

Taluttaessa: Taluttaessa Reeven voi keksiä lähteä vaikka peruuttamaan, tai kesken reippaan käynnin pysähtyä ja katsoa hölmistyneenä. Tammoille sen tarvii vähän esiintyä, jolloin Reeven vähän pullistelee. Tuulinen eikä myrskyinen sää saa piskuista Reeveä murehtimaan, eikä säikkymään, Reeve vain ottaa rennosti.

Ratsastaessa ja kisattaessa: Reeve on ratsastaessa kuuliainen ja yhteistyöhaluinen ja yrittää yleensä parhaansa. Ori voi olla alkutunnista vähän unessa tai sitten se on ylivalppaana kuuntelemaan apuja. Alkulämmitellessä tulisi saada ori hereille ja kuuntelemaan apuja. Reeven kokoaminen vaatii alkutunnista vähän aikaa, mutta kun Reeve hakeutuu muotoon, se säilyttää tahdin ja ryhdikkyyden koko loppu tunnin. Reeve tosin ottaa nokkiinsa jos ei sitä muista kehua ja antaa taputuksia. Yleinsä Reeve ei pukkaile, eikä muutenkaan laita vastaan, mutta jos ratsastaja todella vaatii siltä liikaa, ottaa Reeve nokkiinsa ja lakkaa tottelemasta ja näin lopputuntisi menee pipariksi. Herkkä suusta, toimii hyvin istunnalla ja pehmeillä avuilla. Joskus tosin Reeve osaa olla myös kankea, joka on kyllä selvä merkki, ettei orilla ole kaikki hyvin, ei ole meinaa yhtään Reeven tapaista touhua..
Esteradalla pirteä menijä, eikä juuri koskaan jätä estettä hyppäämättä, vaikka siinä olisikin lepattava takki, vettä alla, tai jotain muuta hurjaa. Reeve ei siis kiellä helposti, muutakuin jos estekorkeus on Reeven mielestä liikaa vaadittu, tai muuten mahdoton, päättää ori olla hyppäämättä. Esteradoilla Reeve tekee taktisia tiukkoja kurveja ja keskittyy rataan sekä ratsastajan apuihin. Välillä Reeven pitää kuitenkin päästä päästelemään maastoon ottamaan mittaa toisesta hevoskaverista tai päästä köpöttelemään rauhallinen kävelylenkki metsän rauhassa..

Huomioitavaa Reevelle suitsien ja päitsien niskahihnaan mieluiten aina pehmuste, tuppaa hiertämään niskaa muuten. Ratsastaessa jännesuojat tai pintelit eteen ja hivutussuojat taakse. Esteille jännesuojat ja hivutussuojat, martingaali ja kolmipalakuolain.
Hokkejen kanssa buutsit eteen. KAIKKI haavat tulee puhdistaa heti, ne tulehtuvat muuten hyvin herkästi!

Luonne iivana

Sukutaulu

i. Reimari
fwb, trt, 165cm
ii.Raymond II
fwb, rn, EVM
iii. Ray, EVM
iie. Cindy, EVM
ie. Maryanne
fwb, rt, EVM
iei. Skyliner, EVM
iee. Mary, EVM
e. Merryhoof
dwb, km, 161cm
ei. Merry Ride
dwb, EVM
eii. Bucking Erik, EVM
eie. Amalie Star, EVM
ee. Pointed Way
dwb, EVM
eei. Way of Life, EVM
eee. Jumping Way, EVM

Sukuselvitys

Reeven isä Reimari on ratsastuskoululla asustava nuori ori. Reimari on kilpaillut muutamissa estekilpailuissa, ja menestynyt näyttelyissä.
Isänisä Raymond II puolestaan kilpaili hyvinkin ahkerasti. Ajoittain häijyluontoinen ori oli esteradoilla kuin kotonaan, ja vaikutti vain siltä että mitä korkeammat esteet, sen paremmin ori hyppäsi. Luonnettaan Raymond II periytti lähes olemattomasti, mutta hyppylahjojaan sitäkin enemmän.
Maymondin isä Ray taas aloitti kilpailemisensa hyvin nuorena. Rayn jalat eivät kuitenkaan kestäneet hyppäämisen aiheuttamaa rasitusta, joten ori siirtyi hyvin varhain kouluradoille, jossa se myös menestyi. Hyppylahjoja orilla olisi riittänyt vaikka minne, ja niitä ori periyttikin mukavasti.
Cindy kilpaili esteradoilla enemmän ja vähemmän aktiivisesti, mutta menestystä ei juuri tullut. Tamma siirtyikin pian siitokseen.
Rautias Maryanne kokeili onneaan esteradoilla, mutta tamman pää ei kestänyt kilpailumatkojen aiheuttamaa stressiä. Niinpä tamma siirtyi harrasteratsuksi, ja osallistui kotitallillaan estekilpailuihin. Tammalla teetettiin vain muutama jälkeläinen ennen sen kuolemaa. Skyliner kilpaili esteiden lisäksi myös koulussa. Vaikka ori tuntui menestyvän koulussa paremmin, se tuntui periyttävän hyppytaitojaan paremmin. Mary oli Skylinerin omistajan tyttären ratsu, joka ei kuitenkaan päätynyt kilpakentille asti lupaavista harjoittelutuloksista huolimatta.

Reeven emä Merryhoof asusti myös ratsastuskoululla. Tietoja tammasta löytyy hyvin niukasti, mutta Reeven lisäksi Merryhoof sai kolme muuta jälkeläistä.
Isänisä Merry Ride kilpaili menestyksekkäästi koulukentillä, mutta myös valjakkoa.
Bucking Eric kilpaili myös kouluratsastuksen parissa, ja menestyi hyvin. Sporttityyppinen ori oli hyvin suosittu jalostuksessa, ja jättikin useita jälkeläisiä. Tamma Amalie Star kilpaili valjakkoajossa yhdessä emänsä kanssa, menestyen hyvin.
Ori Pointed Way oli tunnettu upeista liikkeistään, ja sen esiintyminen keräsikin kentän laidalle paljon yleisöä. Koulukentillä vaikuttanut ori menestyi mukavasti, ja jälkeläisiäkin jäi hyvä liuta.
Way of Life aloitti uransa estekentillä, mutta hyppääminen ei vain ollut orin juttu. Joku keksi iskeä sille kärryt perään, ja siitä alkoikin valjakkoajoura. Valjakossa ori menestyikin hyvin. Jumping Way oli pääpainotteisesti kouluratsu, mutta kilpaili myös valjakkoajossa. Tamma periytti kauniita liikkeitään, ja sen varsat olivat haluttua tavaraa.

Sukuselvitys TK

Jälkeläiset

synt. 07.06.09 - fwb-t Charpella O'DIF - E: Norah Casey DIF - om. Caracas /dandelion
synt. 15.06.09 - fwb-o Arsenal WAS - E: Shadow's Lady Vanilla - om. Elmia
synt. 04.08.09 - fwb-o ML Zamiro - E: Àfrica SVANT - om. Mel Seren /nica
synt. 01.10.09 - fwb-t ML Amberia - E: Stockholm Syndrome WA - om. Sangre Racehorses/Vinkku
synt. 05.11.09 - fwb-t Roxette Välster - E: Cherie's Ekemen - om. Decorative /sorai VRL-9237
synt. 15.06.10 - fwb-o Doomsday - E: McKinney - om. aksu
synt. 10.11.10 - rp-o Domen's Line - E: Doretta BFH - om. Heidi N
synt. 14.11.10 - fwb-o Paranoic Mer - E: Stockholm Syndrome WA - om. MeSa Horses/LuciDa
synt. 01.07.11 - fwb-t ML Wicca - E: ML Witchita - om. aksu
synt. 05.07.11 - fwb-o Ivory Riot Dance - E: Ivory Caffeina - om. Ivory Stables/Kaneli
synt. 03.10.11 - fwb-t ML Shadow - E: ML Carissa - om. Funnel/Heidi N
synt. 19.09.12 - fwb-t ML Royal Silver - E: Countess F - om. Odelie
synt. 22.07.14 - fwb-t ML Forgotten Jadeforest - E: Nymphetamine PB - om. Gateaway/Tuulia T.
synt. 21.07.14 - fwb-o Masterway - E: ML Marines - om. jodochus

Varustekaappi


© Mestyn varuste

Päiväkirja

24.08.09

Saatiin tuloksia omalla tallilla järjestetyistä tarinakisoista ja Reeve sijoittui 90cm luokassa kolmanneksi!! Tuomarina meillä toimi Snniif. Aiheenahan oli vastata toimittajan kysymyksiin. Ja itse tarina olisi tässä kysymyksineen:
Se oli hieno voitto. Miltä nyt tuntuu?
- Ööh. Polvet vapisee.
Kenelle kuuluu kunnia tästä hienosta voitosta?
- No ei ainakaan sille kuvaajalle, joka päätti ottaa kuvan salamalla aivan suoraan edestäpäin ensimmäisellä esteellä, "Ratsastaja pyytää, että salamavaloja ei käytettäisi kuvaamisessa suorituksen aikana"- pyynnöstä huolimatta.
Mitä mietit kun kuulit, että lähtöjärjestystä oli muutettu niin, että jouduitkin lähtemään ensimmäisenä, etkä viimeisenä?
- Kerkesin jo ennen sitä kuultuani ajatella, että olipas nopea verryttely, kun kutsuivat minut heti sisään. Tajusin sitten, että olenkin ensimmäinen, kun ratahenkilökunta testasi ajanottoa ja liputusta.
Mitä tapahtui kolmannen esteen jälkeen? Oliko virhe sinun vai eikö hevosesi totellut?
- Ei kumpaakaan, enemmänkin se melkeinstoppi oli esteen syytä. Ja yritä nyt sitten vielä keskittyä (ja olla repeämättä), kun kannustusjoukot heiluttaa katsomossa lakanoita joissa lukee "Reeve on paras, porkkana varas!"

26.08.09

Toisestakin ML:n tarinakisaluokasta saatiin tuloksia ja Reeve herra vei taas kolmannen sijan! Vaikkakaan tällä kertaa se ei ollut sijoitus, koska ei ollut tarpeeksi osallistujia :/ No, mutta kerrassaan mahtava päivä.
Tarinan aihe oli: "Kello tikittää ja istut edelleen autosi ratissa. Kilpailut ovat jo alkaneet hyvän aikaa sitten, mutta sinä et ole päässyt vielä lähellekkään kisapaikkaa. Tööttäilet malttamattomasti auton äänitorvea yrittäen hoputtaa edellä ajavia autoja tajuamaan lähteä liikkeelle liikennevalojen vaihduttua vihreäksi. Miten käy? Kerkeättekö kisastarttiin ajallaan, vai saatko selitellä hurjat litaniat siitä, miksi olet myöhässä, jotta sinun annettaisiin vielä osallistua?" . Tuomarina toimi Cery.
Itse tarina taas oli seuraava:
"EI voinut olla TOTTA! Miten juuri minä satuin istumaan autonratissa kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä ML:stä yksin, kohta myöhässä omasta luokastani, vain siksi, että satun olemaan armottoman tarkka varusteurheilija? Hevonen oli odottamassa kisapaikalla, asuimmehan me siellä. Mutta syy siihen että oli lähtenyt ajamaan pikavauhdilla kaupunkiin oli se, että Reeve oli mennyt ja tahrinut sinisen satulahuopansa aamulla, pudottaessaan sen melassiämpäriin. Arvatkaapas oliko siinä kiroamista kerrakseen..

Naputtelin malttamattomasti auton rattia sormillani ja laitoin radion kiinni, kun vilkaisin pelkääjänpaikalla olevaa uutuuttaan komeilevaa satulahuopaa. Valot vaihtuivat vihreiksi ja painoin kaasun pohjaan. (Vilkaisin myös sivulleni, missä huomasin vanhemman naisen luulevan, että aijoin ohittaa hänet. Nainen puristi rattia rystyset valkoisina ja yritti pysyä autoni rinnalla) Rukoilin joka sekunti, että kerkeäisin ajoissa ja että joku olisi tajunnut verrytellä Reeveä jo valmiiksi, vaikka kävelyttäen.

Päästyäni ML:n pihaan ja tehtyäni hieman kurvauksen parkkipaikalle sammutin auton, nappasin satulahuovan mukaani ja lähdin juoksemaan kansliaan.
"Armottomasti myöhässä." Sami totesi. Nyrpistin nenääni tallimestarillemme, jonka olin passittanut ottamaan vastaan ilmottautumisia. Mikä virhe.
"Vain kaksi minuuttia! Tarjoan sinulle kahvit, jos annat minun ratsastaa." Sopersin kiireissäni.
"Entäs palkankorotus?" Tallimestari kysyi, olevinaan niin viattomana.
"Älä luulekaan!" Huudahdin. Sami pudisteli päätään.
"Eipä sitten.. jos.." Hänen huulillaan kävi ivallinen hymy. ".. et laita Reevelle sitä kirkkaanviolettia huopaa."
Vedin henkeä kauhistuneena. Kirkkaanvioletti! Ei ikinä!
"Ei onnistu. Saat mieluummin vaikka kolme ylimääräistä vapaapäivää." Yritin vielä, vaikka tiesin, että olin tuhoontuomittu.
"Hyvä, sovittu. Verryttelyryhmäsi taisi mennä jo kentälle." Sami totesi. Käännyin ympäri ja lähdin kiireesti Reeven luo yrittäen olla kompastumatta matkalla.

Tyhmä minä ehkä olin, mutta en ollut hetkeäkään aikonut ratsastaa radalle, niin että korvahupun ja satulahuovan väreissä olisi ollut kymmenen sävyn ero!"

02.01.10

Osallistuttiin Reeven kanssa vähän kadonneita koulutaitoja parantelemaan Riikinevan valmennusviikonloppuun, mikä vaikutti todella mukavalta tapahtumalta! Viikonlopun lopuksi on sitten pikkukisat.. huu :D saa nähdä miten Reeve toimii.. entiset koulutulokset nimittäin kertovat paaaljon (ehkä liikaakin), niitä nimittäin on harvassa. Valmennusviikonloppu

14.05.10

ML:llään saapuikin tämän pojan iloksi meidän oma Vertti aiheuttamaan sekasortoa. Eihän Reeveä nyt ihan nenäkkäin sen kanssa viety, mutta kyllä orit nyt tallissa näkivät toisensa. Vertti on kyllä tullut niin isäänsä, paitsi että siitä löytyy vielä puolet enemmän Pelle-pelotonta. Pojat samassa tallissa olikin melkoinen metakka. Ainakin ruoka-aikaan molemmat tuntuivat ilmoittavansa haluavansa ruuan ensimmäisenä. Minkäs sille mahtoi kun poika muistuttaa isäänsä ja isä poikaansa. Miten minulle siunaantuukin nämä kaikista parhaiten käyttäytyvät hevoset.. Reeven ja Vertin kanssa pitää vain itsekin kehittää näille kahdelle sopiva huumori.

01.06.10

Oltiin Reevepojun kanssa estevalmennuksessa. Tai oikeastaan se oli ihan tallilla järjestetty estetunti, mutta estevalmennus kuulostaa miljoona kertaa hienommalta. Mentiin ihan alkutunnista ihan puomiharjoituksia, joissa piti säädellä vauhtia ja etäisyyksiä. Laukan lyhennys oli jostain hyvin kaukaa haettua, mutta pidennys toimi kyllä varsin mallikkaasti. Ehkä sain jo ensimmäisten kahdenkymmenen minuutin kuluessa esikuvaa siitä, minkälainen tämä tunti tulisi olemaan.
Seuraavalla jumppatehtävällä taiteiltiin vauhdin kanssa ja pari kertaa me mentiinkin jumppa räminällä läpi, ennen kuin Reeve malttoi pikkuisen keskittyä. Ihme höösääjä koko hevonen, eikä omistajakaan ollut aivan skarppina koko ajan.. sen voin myöntää. Jumppaa hiottiin useaan otteeseen ja tultiin jopa ravissakin sisään, jotta saataisiin Reeve mahtumaan väleihin. Lopulta, kun välejä oli pidennetty ja väleissä oli kauhea kasa puomeja merkkaamassa laukkojen paikkoja ja estekorkeus oli nostettu isommaksi Reeve vihdoin rauhoittui. Niinpä tulimme jumpan muutaman kerran näillä kaikilla erikoisviritelmillä höystettynä ja se sujui aivan loistavasti! Ilmeisesti Reeve ei kehtaa edes yrittää, jos esteet eivät ole metrin paremmalla puolella.
Lopputunnista keskityttiin sitten vähän suhteutettuihin teihin ja kaareviin reitteihin. Kaarevilla ja linjoilla yritettiin taas lyhetämistä, mutta päädyimme sitten lopulta vain pullistamaan reittiä ulos päin, jotta saatiin väleihin useampi askel. Sami totesi Reeven olevan kurinpalautusta vailla ja sille pitäisi laittaa selkään Tyler. Ehkä se olisi ihan mietittävä ehdotus.

Valmennukset

27.06.09 Yksityisestevalmennus

- "Alkutunnin Reeve liikkui laiskan puoleisesti. Hevonen ei oikein kuunnellut sisäkättä, jolloin sen ratsastus on vaikeaa. Kiemuraurilla Reevestä loppui liike ja ori näytti tahmealta. Vaihdoimme harjoitusta pian teimme temponvaihteluita, jotta Reeve heräisi. Alussa lisäys tuotti ongelmia, mutta kun ratsastaja pysyi tarkkana ja vaati hevoselta liikettä alkoi Reevekin heräillä oikku hiljaa. Palasimme kiemurauriin ja ori näytti paljon paremmalta. Ravipuomeilla Reeve sai ensin pidentää askeltaan, jotta sen selkä venyisi ja sen lihakset lämpiäisivät paremmin. Puomeja mentiin myös oikein pienellä askelluksella. Kun Reeve alkoi hakeutua muotoon ja rentoutua, otettiin laukkaa. Ori laukkasi rytmikkäästi ja taipui mukavasti ympyröillä ja myös temponvaihtelut onnistuivat mallikkaasti. Sillä välin kun Reeve käveli välikäyntejä, rakensin radan. Tänään ajattelin harjoituttaa ratsukkoa hieman heidän tasoaan pienemmillä esteillä, mutta tein radasta tarkkuutta vaativan. Rata sisälsi muun muassa kaksi suhteutettua linjaa sekä sarjaeste yhdellä laukka-askeleella.
Verkka esteenä toimi 70cm pysty, jonka ratsukko hyppäisi molempiin suuntiin. Reeve ylitti esteet hyvin, ollenkaan epäröimättä. Ratsastaja istui ennen estettä hiljaa ja ei häirinnyt hevosta esim. turhilla pidätteillä tai ajamalla sitä eteenpäin turhaa. Sitten otimme käsittelyyn suhteutetut linjat. Ensimmäinen linja oli helpompi, sillä siinä oli kaksi pystyestettä. Esteiden korkeus oli 70cm. Esteiden väliin mahtui viisi laukka-askelta, kuusi oikein lyhyttä, jos halusi. Reeve hyppäsi ensin viidellä askeleella ja onnistui molemmista suunnista. Ratsastaja hienosti sääteli laukkaa ja auttoi hevosta näkemään ponnistuspaikan. Hitaassa laukassa ilmeni pieniä ongelmia, sillä ratsastajan tehtävä vaikeutui heti. Reeve tuntui varsin energiseltä ja ei tahtonut kuunnella pidättäviä apuja. Niinpä käskin tehdä voltin ekan esteen jälkeen, jotta laukka tulisi hitaammaksi ja Reeve keskittyisi. Harjoitus auttoi ja Reeve alkoi kuunnella ratsastajaansa. Myös kuuden askeleen väli toimi loppujen lopuksi. Kävimme myös toisen suhteutetun linjan läpi. Linjalla oli okseri ja pysty ja väliin mahtui neljä laukka-askelta. Reeve sai linjan puhtaasti läpi, mutta ratsastajakin sai olla tarkkana. Sarjalla oli pysty- pysty, joten tämäkin este vaati tarkkuutta hevoselta ja ratsastajalta. Reeve sai käyttää itseään, jotta este menisi puhtaasti ja ratsastajan tehtävä olisi auttaa hevonen yli. Sarja oli kuitenkin helppo ratsukolle, joten siirryimme seuraaville esteille, jotka olivat trippeli, lankkupysty ja viimeisenä muuri. Ratana tehtävä oli helppo, sillä olimme käyneet joka esteen läpi yksitellen. Muutama tiukka kurvi aiheutti Reevelle ongelmia, sillä hevonen olisi tahtonut mennä omia teitään. Kuitenkin hevonen hyppäsi pikkuradan nätisti. Nostin estekorkeuden metriin, jolloin Reeven todellinen hyppykapasiteetti alkoi näkyä. Lopuksi otimme pari kertaa yhden 120cm korkean pystyn.
Yleisesti olin tyytyväinen ratsukon yhteystyöhön, sitä oli oikein mukava katsella. Välillä Reeve kuitenkin tuntuu ”kuuroutuvan” sisäohjalle. Tähän neuvon että nostat välillä sisäkäden ylös, yli harjan. Tällöin Reeven on vaikea tukeutua siihen. Lisäksi voisitte treenata hieman tiukkoja kaarteita ja askelten sovittamista. Nämäkin asiat ovat teillä hyvin hoidossa, mutta aina voi parantaa." - Eija.H

06.07.09 Ryhmäestevalmennus (N-L)

- "Reeve oli säikyllä päällä ja sen oli vaikea keskittyä alkutunnista. Kun ori hieman lämpeni puomeja ja pieniä pystyesteitä ylittäessä, alkoi meno rauhoittua ja pystyimme keskittymään itse tehtäviin. Tunnin aiheena oli miettiä ratsukolle henkilökohtaisesti paras ja helpooin tapa selviytyä radasta nopeasti ja virheettömästi. Keskityimme mm. johtamiseen, laukan lyhennykseen ja pidennykseen sekä asettamiseen. Reeve oppi nopeasti, mutta vauhtia olisi saanut olla hieman enemmän. Ori tarvitsee selvästi heiman tukea ja kannustusta ennen estettä, sillä se kieltäytyi pari kertaa epäröiden." - Barrier Stall

07.07.09 Ryhmä estevalmennus (N-L)

- "Alussa Reeves oli hieman tahmea eikä oikein suostunut kanssasi yhteistyöhön, mutta pikkuhiljaa orikin rupesi vertymään ja alkoi kulkemaan todella kauniisti. Esteille mentiin todella rohkeasti, enkä huomannut ollenkaan että Reeves olisi missään kohdin edes harkinnut kieltäytymistä tai epäröinyt esteelle menoa. Todella hienosti suorititte radan ja kuuntelitte myös minun ohjeita ja neuvoja tarpeen tullen. Hirveästi teitä ei kuitenkaan tarvinnut neuvoa tai ohjata. Olette Reeven kanssa todella hyvä pari!" - Houwen/Charlotte

06.09.09 Yksityisestevalmennus

"Saapuessanne maneesiin, ajattelin heti, että tässä mustassa orissa on sitä jotain. Pyysin sinua aloittamaan itsenäiset alkukäynnit sillä välin kun hain maneesituvasta kupillisen kuumaa kahvia. Palatessani takaisin maneesin puolelle, oli Reeve ilmeisesti jo ehtinyt aloittaa hauskat temppunsa. Seisoitte pysähdyksissä kahden esteen välissä ja näytti siltä, ettei Reevellä ollut aikomustakaan liikahtaa. Kehotin sinua käyttämään hieman raippaa, ja niin lähti Reeve liikkeelle.
Alkukäyntien jälkeen jatkoimme ohjat tuntumalla alkuverkkaa kevyessä ravissa. Teimme ympyrät päätyihin ja voltit kummankin pitkän sivun keskelle. Reeve näytti ravaavan ihan kivasti, tosin hieman liian pitkänä. Käskin sinua lyhentämään Reeven ravia, ja työstinkin sitä muutaman kierroksen ajan. Kun sait Reeven hieman kokoamaan askeltaan, kaartui sen kaulakin nättiin muotoon takajalkojen polkiessa hienosti alle. Vaihdoitte vielä suuntaa ja jatkoitte samaa hetken aikaa.
Koska kaikki sujui hyvin, jatkoimme verryttelyä laukassa ja otimme mukaan esteet. Laukassa ei tuntunut olevan minkäänlaisia ongelmia, joten menimme suoraan asiaan. Laitoin ensimmäiseksi verryttely esteeksi suoralla linjalla olevan n. metrin korkuisen pystyn. Siitä Reeve hyppäsi mukavalla ilmavaralla hyvin, mutta sinulla oli käsi vähän liian jäykkänä. Käskin sinun rentouttamaan kättäsi, ja niin tulitte toisen kerran saman esteen, tällä kertaa käsi rentona.
Muutaman verkkahypyn jälkeen vaihdoimme suuntaa ja laitoin pystyn kaveriksi okserin neljän laukka-askeleen päähän. Ensimmäinen yritys ei oikein onnistunut, koska Reeve tuli sisään aivan liian pitkää laukkaa. Toisellakaan yrityksellä ei neljä laukka-askelta mahtunut, mutta Reeve näytti hieman kootummalta. Seuraavat yritykset menivät loistavasti, neljällä laukalla. Näin päätin hieman nostaa esteitä. Laitoin pystyn 120 cm:n ja okserin 130 cm:n. Kauhistelit hieman esteiden korkeutta, mutta muistutin, että Reevehän hyppää ratanakin 140, joten ei noiden kahden esteen hyppäämisen mikään ongelma pitäisi olla. Tulitte sisään hyvänpituisella laukalla, ja Reeve innostui päästessään hyppäämään kunnolla. Kehuin teitä ja sinä kehuit Reeveä. Tyytyväisyys paistoi kasvoiltasi ja päätin, että lopetamme tähän onnistuneeseen suoritukseen.
Kehotin sinua loppuverkkaamaan itsenäisesti. Jäin kuitenkin hetkeksi katsomaan, rentoutuisiko Reeve treenin jälkeen. Ja kyllähän se rentoutui. Reeve näytti mahtavalta vennyttäessaan itseään eteen alas, ja etenemällä rentoa, irtonaista ravia. Olin tyytyväinen valmennukseen, jaa satoin lähteä kotiin hyvillä mielin." - Emmmaa

12.09.09 Yksityisestevalmennus

- "Tullessaan kentälle Reeve roikotti päätään maan tasalla ja haisteli maata, välillä se nosteli ylähuultaan. Kun kenttään oli tutustuttu aloimme vetää alkuverkkoja. Reevellä ja Nicalla oli todella hyvä yhteistyö ja he saivat kaikki askeleet näyttämään niin täydellisiltä, kuin alkuverkoissa voi näyttää. Laitoin 20 senttiä korkeita kavaleittejä kolme. Reeve nosteli hienosti jalkansa niiden yli molempiin suuntiin. Nostin ne pieniksi 50 sentin pystyiksi ja harjoitus meni näin: Ravilla ensimmäiselle esteelle, esteen päällä nousee laukka ja laukalla loput. Reeve jaksoi hyvin ja hypyt olivat siistejä. Kokosin muutaman esteen radan, mihin tulee laukan vaihtoja. Kertasimme Siistiksi pukeutuneen Nican kanssa rataa ja harjoitus voi alkaa. Aluksi lähestyttiin oikealla keskilaukalla pystyä. Ratsastaja odotti hienosti hevostaan ja antoi tarkan ponnistuskohdan, täydellinen hyppy. Ratsukko laukkasi normaalissa laukassa keskihalkaisijalle okserille, jossa täytyi vaihtaa laukka. Reeve vaihtoi hienosti laukan. Lopuksi oli vielä kahden sarjan 100 senttiä korkeat pystyt. Nostin lopuksi kaikki esteet metriin. Reeve oli ihan tulissaan ja ratsastajan tehtävä oli pitää ratsunsa laukka rauhallisena. Reeve oli hyvin yhteistyöhaluinen ja halusi vain miellyttää omistajaansa. Hienosti meni :)" - Praadida

21.09.09 Yksityisestevalmennus

"Olitte yllätyksekseni jo kävelemässä alkukäyntejä minun saapuessani maneesille. Viimeksihän Reeve temppuili oman aikansa, ennen kuin suostui mitään hommia aloittamaan. Nyt se käveli kuitenkin ihan nätisti uraa pitkin. Reeve näytti ehkä hieman uneliaalta ja käveli mielestäni liian laiskasti. Käskin sinua lyhentämään ohjia ja pyytämään Reeveä hieman eteenpäin. Aloitimme alkuverkat. Reeve ei oikein kulkenut mitenkään päin, vaan löntysteli vain laiskasti ja muodottomasti eteenpäin. Sinäkin taisit olla aivan omissa maailmoissasi. Ajattelin, että johan siinä on kaunis ratsukko. Käskin sinua aloittaa kunnon ratsastamisen ja Reeven herättelyn tämän päivän valmennukseen. Onnekseni heräsit itsekin ja aloit ratsastamaan Reeveä. Vaikka Reeve ei vieläkään kulkenut kovin kauniissa muodossa, oli se jo paljon virkeämpi. Alkuverkat lopetettuamme, aloitimme hyppäämisen. Tämän päivän tehtävänä oli jumppasarja. Esteet olivat ensin noin 90 cm:n korkuisia. Tulitte sisään aika laiskasti, ja ensimmäinen este tippui. Toisella kerralla sait Reeven reippaammaksi, ja jumppa onnistui. Muistit kehua Reeveä ja saitkin sen kulkemaan aika kivassa muodossa. Nostin esteitä ja tulitte uudelleen. Reeve hyppäsi taas hienosti, ja nyt sen hyppytyyli pääsi hienosti esiin, kun kaikki muu oli kohdallaan. Päätin, että voimme lopettaa ja annoin sinun aloittaa loppuverryttelyt. Kehuin sinua ja Reeveä. En nimittäin olisi tunnin alussa uskonut, että saat Reeven noin hyvän näköiseksi. Loppuverryttelyssä Reeve rentoutui ja oli selvästi myös itse tyytyväinen." - Emmmaa

22.09.09 Yksityisestevalmennus

"Ulkona oli kaunis päivä, mutta maneesista kuului huutoa. Sinä huusit Reevelle, joka oli taas keksinyt jonkun kivan jutun. Se hyppeli hienoja mullihyppyjä keskellä maneesia, eikä ollut halukas lopettamaan. Minun saavuttuani sait Reeven kuitenkin olemaan aloillaan ja aloititte alkuverkat. Reeve oli tällä kertaa todella energisen oloinen, mutta silti aika lailla sinun hallinnassasi äskeisen energianpurkauksen jälkeen. Sait Reeven heti alkutunnista kulkemaan nätisti muodossa. Reeve polki takajalkoja alleen hienosti, ja kehuit sitä. Tänään aiheenamme oli erikoisesteet. Olin rakentanut maneesiin muurin ja pressuesteen. Reeve katseli pressuestettä sivusilmällä aina ohittaessaan sen. Ajattelin, että sen kanssa saattaisi vielä tulla ongelmia. No, ravailitte molempiin suuntiin ja teitte ympyröitä Reeven kulkiessa oikein hienosti. Aloitimme muurilla, joka oli metrin korkuinen. Reeve lähestyi muuria oikein energisessä laukassa, ja ylitti sen vaivattomasti. Se katsoi muuriakin, mutta tajusi onneksi ennen hyppyä, ettei se ole vaarallinen. Tulitte muurin vielä toisen kerran, hieman korkeampana. Nyt Reeve kolautti, mutta se johtui siitä että se lähti hyppyyn vähän liian kaukaa. Päätin, että siirrymme pressuesteeseen. Kuten olin aikaisemmin arvellut, Reeve ei tykännyt siitä. Jo ensimmäisellä yrityksellä Reeve kielsi. Käskin sinua olemaan vain topakkana. Toisella kerralla Reeve hyppäsi yli, todella suurella ilmavaralla. Et muistanut kehua Reeveä, ja se alkoi kiukuttelemaan. Reeve ei suostunut enää hyppäämään pressua toista kertaa. Sait kamppailla sen kanssa aikasi, mutta lopulta Reeve sitten kuitenkin hyppäsi. Nyt kehuit sitä ja aloititte loppuverkat. Valmennus oli sujunut aika mukavasti, Reeven pieniä kiukunpuuskia lukuun ottamatta." - Emmmaa

30.05.11 Yksityisestevalmennus

"Reeven ja nican päänmenoksi olin keksinyt laittaa tämän valmennuksen teemaksi erikoisesteet sekä asetukset. Heti alkuverryttelyssä laitoin kaksikon suorittamaan erilaisia tehtäviä kavaleteillä sekä maapuomeilla, tarkoituksena herätellä ylivalpasta mustaa puoliveristä tulevaan valmennukseen, sen ei tarvitsisi olla kuitenkaan ihan niin valpas kuin mitä oli tullessaan valmennukseen. Olin kuullut orista ennenkin ja ihaillut sitä suunnattomasti, olin siis ihan ymmyrkäisenä tullut pitämään nicalle ja tämän mustalle puoliveriselle valmennusta. Sain kuitenkin hillittyä itseni ja tunteeni joten alkuverryttelyn jälkeen olin koonnut kentälle pari matalaa erikoisestettä ympyrälle, tarkoituksena olisi harjoitella hevosen sisäänasettamista samalla kun erikoisesteet vaivasivat mieltä. Ensin kaksikko suoritti tehtävän ravissa kunnes tartuin ruunan rentoon ja oleskelevaan tilaan, se yritti nyt selvästi laistaa töistä ja vain hengailla, kuitenkin annoin nicalle neuvoja, miten pitää ori aktiivisena ja samalla sain myös muistuttaa häntä suorana istumisesta ympyrälläkin, nyt hän kaatui hieman sisäänpäin hevosen mukana. Istuntaa korjattuani korjasin asetusta, nyt sitä ei ollut lähes ollenkaan ja musta ori ”hengaili” edelleen hieman, seuraavat minuutit siis kuluivat asetuksien kanssa jotka alkoivatkin tiiviin toiston jälkeen onnistua, nyt myös hevonen heräsi tähän hetkeen ja alkoi olla tosissaan mukana.
Asetusten ja Reevenin herättelyn jälkeen hyppyytin heitä muutaman kerran ympyrällä ja korjasin askelpituuksia sekä tempoa, hyvin ne kuitenkin sujuivat ja teidän yhteystyönne on saumatonta muitta mutkitta vaikka puoliverinen hieman yrittääkin testata ja ärsyttää sinua tavalla jos toisella. Ympyräharjoittelun jälkeen annoin ratsukolle hengähdystauon ja kokosin maneesin keskelle siksakkaavan esteradan erikoisesteillä, mukaan lukien vesihauta. Kaksikko suoriutui radan ensin kokeeksi ilman minua ja neuvojani, mutta parilla seuraavalla kerralla minä olin vielä milloin missäkin tarkkailemassa työskentelyänne. Muutaman muistutuksen jälkeen myös oikea tempo ja askelpituudet löytyivät ja annoin teidän vielä lopuksi päästellä höyryjä laukkaamalla maneesin ympäri, sen jälkeen olikin loppuverryttelyjen vuoro ja edelleen tarkkailin vielä teitä vaikka enemmän kyllä juttelin nican kanssa menneestä valmennuksesta ja niistä näistä maan ja taivaan väliltä." - Tanttu

Palkinnot, saavutukset, arvostelut

30-31.01.2010 - XX Kantakirjaustilaisuus
Orit 1. Reeve's Way
72% + 69,2% + 85% + 70% = 74,5%
KTK-II
-Yleisilmeltään komea sekä hyvin toteutettu ja rakenteeltaankin hyvä piirros. Kaulan liittymä voisi olla hiukan ohuempi ja korvat huolellisemmin tehdyt.
-Tumma tausta, joka ei tee mustalle hevoselle oikeutta. Lihakset erottuvat joten kuten, mutta kauniisti. Runko todella hyvä.
-Kaunis ja onnistunut väritys.Musta on vaikea väri saada toteutettua onnistuneesti. Etukaviot suuntautuvat, toine takajalka turhan rungon alla.Etujalat muutenkin väritetty kovin utuisesti. Paksu pään ja kaulanliittymä, rotu leima hyvä ja sukupuolileima ok, voisi olla ilmeeltään vahvempi.

26.08.2009 - Yleislaatuarvostelu, elokuun tilaisuus - 123p. / YLA2

SPL:n laatuarvostelutilaisuus - Lokakuu 2010
17-17-20-20-20-07 = 101p = SPL-I
Orilla oli paljon pitkiä päiväkirjamerkintöjä ja valmennuksia ja se on jättänyt hienoja jälkeläisiä! Hieno rotunsa edustaja!

Fn-arvonimi myönnetty 12.11.2010
VIP MVA-arvonimi myönnetty 12.11.2010
PP MVA-arvonimi myönnetty 12.11.2010

YLA, heinäkuun tilaisuus - 30.7.2010
Tuomarit: meym., Sallis ja Katja
UUSINTA
30+42+30+35 = 137p / YLA2

ERL:n II laatuarvostelutilaisuus, huhtikuun tilaisuus - 01.04.2011
77,77 % / ERL III

SPL:n laatuarvostelutilaisuus - Kesäkuu 2011
17-17-20-20-20-11 = 105p = SPL-I
"Rakennekuvan tausta aavistuksen liian tumma, kiitettävä rakenne ja kaunis väritys. Luonne oli varsin pätevä mutta sisälsi kirjoitusvirheitä ja vaikutti hieman viimeistelemättömältä. Todella hieno määrä kilpailusijoituksia, valmennuksia sekä päiväkirjamerkintöjä! Ori on jättänyt erittäin laadukkaita jälkeläisiä. Erittäin hieno rotunsa edustaja!"

ERJ:n lokakuun 2011 laatuarvostelutilaisuus
(11+65+4,5+15+10=100,5) - ERJ IKilpailut

Vain sijoitukset näkyvillä, muut kisat näkyvissä täällä

1x HY 4x EO-sert 3x KTK-sert 5x KP
28.06.09 - Allu Express - Näyttelyt/PKK - PKK-Mustat - 1/7 (Tuom. Akeya)
- "Kaikissa kuvissa kauniisti toteutettu musta. Rakennekuvassa hieman häiritsee värityksen tyyli, ajatuksena hyvä."
16.08.09 - Atlas - Näyttelyt/PKK - Hevosorit - 3/7 EO-sert (Tuom. Reega)
31.08.09 - Allu Express - Näyttelyt/PKK - Rakennekuva: koneella vär. hevoset - 3/12 EO-sert (Tuom. Minna)
02.09.09 - Allu Express - Näyttelyt/PKK - Rakennekuva: koneella vär. hevoset - 4/10 HY (Tuom. Jaffa)
- "Sääli, että väritys on niin tumma, että silmiään joutuu siristelemään erottaakseen rakenneosat, muuten olisi sertin hevonen"
10.10.09 - Seppele - Näyttelyt/PKK - Rakennekuvaluokka hevosorit ja -ruunat - 3/9 EO-sert (Tuom. Liisa)
- "Komea, sopusuhtainen kuva, jossa hyvät leimat ja aito väritys. Taustalle olisin kaivannut jotakin muuta kuin pelkkää tasaista harmaata, se teki kuvasta tylsän. Väritys tuo hyvin esiin lihakset."
02.11.09 - Simora - Näyttelyt/PKK - Rakenne: tietokon. piir. hevosorit - 1/8 BIS1 KTK-sert (Tuom. Odelie)
04.11.09 - Thunderbolt Racehorses - Näyttelyt/PKK - Hevosorit - 1/10 BIS1 KTK-sert (Tuom. Kukka)
15.11.09 - Oravanpyörä - Näyttelyt/PKK - Rakenne: puoliverioriit - 1/4 BIS2 KTK-sert (Tuom. Liisa)
15.12.09 - Artsin Ravitalli - Näyttelyt/PKK - Rakenne - Lämminveriset - 1/12 EO-sert BIS4 (Tuom.)
04.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka - 2/10 KP (Tuom. Beronia)
10.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: Tietokoneella piir. oriit - 1/3 KP (Tuom. Odelie)
11.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: mustat oriit - 1/4 KP (Tuom. Kukka)
"Kekseliäästi toteutettu musta väritys. Vaikka valokohtia on suhteellisen runsaasti, ei se silti pilaa hevosen väritystä kokonaisuudessaan"
18.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: hevosoriit - 2/5 KP (Tuom. Kukka)
"Paljon hienoja yksityiskohtia ja kuvaa on kiva tutkailla myöskin vauhdikkuuden puolesta. Liike on otettu hyvin huomioon monellakin tavalla. Häntä jouhet ovat nätisti liikkeessä mutta harja voisi hulmuta jopa enemmän. Kuva on myöskin realistinen ja hevonen on onnistunut niin rakenteeltaan kuin väritykseltäänkin."
22.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: hevosoriit - 4/7 KP (Tuom. Kati)
19.12.2010 - PKK - PKK/Näyttelyt - Best of the Best - 1/10, Best of the Best 2010 (Tuom. Anne, aksu)

ERJ:n sijoituksia koossa 109 kpl
ERJ:n kisastartteja yhteensä 613kpl + sijoitukset (+ porrastetut) (Startit lisattu kisalenteriin, linkki ylempänä!

20.12.08 - Kutsu - Este/ERJ - 110cm - 9/87
02.02.09 - Rimeyard - Este/ERJ - 100cm - 7/60
20.03.09 - ML - Este/ERJ - 80cm - 1/40
23.05.09 - Valkeneva - Este/ERJ - 100cm - 3/23
23.05.09 - Valkeneva - Este/ERJ - 110cm - 2/21
30.05.09 - Secret of Star - Este/ERJ - 80-90cm - 4/41
30.05.09 - Secret of Star - Este/ERJ - 100-110cm - 5/42
30.05.09 - Tuuliharja - Este/ERJ - 110cm - 9/100
06.06.09 - Gräslund - Este/ERJ - 110cm - 2/30
07.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 1/30
07.06.09 - ML - Este/ERJ - 110cm - 2/29
08.06.09 - ML - Este/ERJ - 90cm - 4/33
08.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 5/34
09.06.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 2/7
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 4/33
10.06.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 2/7
11.06.09 - ML - Este/ERJ - 90cm - 5/37
20.06.09 - Kutsu - Este/ERJ - 90-110cm - 6/60
08.08.09 - Safir - Este/ERJ - 90cm - 5/100
22.08.09 - ML - Este/ERJ - 100cm - 3/40
23.08.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 2/40
26.08.09 - ML - Este/ERJ - 90cm - 3/14 TARINA
27.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 120cm - 3/30
27.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 130cm - 2/30
27.08.09 - ML - Este/ERJ - 80cm - 1/21
27.08.09 - ML - Este/ERJ - 140cm - 2/7
28.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 110cm - 5/30
29.08.09 - lexington - Este/ERJ - 120cm - 5/30
29.08.09 - Millionaires - Este/ERJ - 120cm - 4/30
30.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 120cm - 2/30
31.08.09 - Lexington - Este/ERJ - 120cm - 5/30
01.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 110cm - 4/30
01.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 130cm - 4/30
03.09.09 - Lexington - Este/ERJ - 130cm - 4/30
04.09.09 - Routakoura - Este/ERJ - 120cm - 6/50
16.09.09 - Ribera - Este/ERJ - 130cm - 3/38
16.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 120cm - 1/60
16.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 140cm - 7/60
16.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 140cm - 3/60
17.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 140cm - 4/60
19.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 130cm - 4/60
20.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 140cm - 3/60
16.11.09 - Dark Side Trakehner - Este/ERJ - 130cm - 2/30
17.11.09 - Dark Side Trakehner - Este/ERJ - 140cm - 1/30
25.11.09 - ML - Este/ERJ - 130cm - 3/36
26.11.09 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 140cm - 5/30
29.11.09 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 130cm - 2/30
29.11.09 - Hafena - Este/ERJ - 110cm - 5/60
29.11.09 - ML - Este/ERJ - 130cm - 5/40
30.11.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 1/40
30.11.09 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 130cm - 5/30
30.11.09 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 140cm - 2/30
30.11.09 - Hafena - Este/ERJ - 120cm - 1/60
04.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 1/30
04.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 5/30
05.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 5/30
05.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 3/30
05.12.09 - Bailee - Este/ERJ - 140cm - 3/30
12.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 130cm - 3/100
13.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 140cm - 6/100
15.09.10 - Vivaldio - Este/ERJ - 110cm - 3/50
16.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 140cm - 2/62
17.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 130cm - 5/76
20.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 2/30
21.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 5/30
22.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 5/30
23.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 140cm - 6/40
25.09.10 - Aavetytön yksityiset - Este/ERJ - 130cm - 2/40
26.09.10 - Riiviöt - Este/ERJ - 110cm - 3/40
07.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 100-120cm - 3/27
08.11.10 - Lime - Este/ERJ - 140cm - 4/50
10.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 140cm - 4/40
11.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 140cm - 2/40
12.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 140cm - 5/40
13.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 140cm - 4/40
20.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 130cm - 4/50
24.11.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 130cm - 3/40
29.11.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 3/30
03.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 5/40
04.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 5/40
06.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 5/40
19.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 4/100
18.12.10 - Windsor - Este/ERJ - 140cm - 3/40
09.02.11 - Wasbaar Showjumpers - Este/ERJ - 140cm - 7/50
21.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 130cm - 5/40
23.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 130cm - 4/40
20.04.11 - Scamall Ponies - Este/ERJ - 110cm - 1/46
21.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 130cm - 3/30
22.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 3/30
24.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 130cm - 3/30
25.04.11 - Toivoton - Este/ERJ - 110cm - 5/100
26.04.11 - Järnby - Este/ERJ - 90cm - 1/15
26.04.11 - Järnby - Este/ERJ - 100cm - 3/11
02.05.11 - Hex Stallions - Este/ERJ - 120cm - 5/75
03.05.11 - Hex Stallions - Este/ERJ - 120cm - 6/75
15.05.11 - BB. Steeds - Este/ERJ - 130cm - 1/40
17.05.11 - BB. Steeds - Este/ERJ - 130cm - 5/40
19.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 110cm - 4/50
20.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 120cm - 2/50
22.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 110cm - 5/50
01.06.11 - Järnby - Este/ERJ - 100cm - 3/29
17.06.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 100cm - 1/31
21.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 140cm - 2/50
02.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 140cm - 2/30
03.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 130cm - 1/30
04.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 130cm - 1/30
05.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 130cm - 3/30
05.08.11 - Miitsu - Este/ERJ - 140cm - 6/40
28.08.11 - Simora - Este/ERJ - 100cm - 3/25

17.03.09 - Seren - Koulu/KRJ - Helppo C - 2/23
02.06.11 - Järnby - Koulu/KRJ - Helppo C - 1/30
02.08.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo A - 2/30
05.08.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo A - 4/30
06.08.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo A - 5/30

15.06.09 - Allu Express - Kenttä/KERJ - Helppo luokka - 2/21
23.04.11 - Dark Side Trakehners - Kenttä/KERJ - CCI/CIC* - 7/50
19.07.11 - Solo - Kenttä/KERJ - CCI/CIC2 - 1/24
27.08.11 - Simora - Kenttä/KERJ - CCI/CIC2 - 3/11
10.09.11 - Atlas - Kenttä/KERJ - CCI/CIC** - 1/11

Ulkoasu © Maiju V. 2013