Virtuaalihevonen - Takaisin hevoslistaukseen

PP MVA

ZANE SOLO

© nica

Perustiedot

Nimi Zane Solo Lempinimi Zane
Syntymäpäivä15.04.2012 RekisterinumeroVH12-031-0241
RotuSuomalainen puoliverinen SukupuoliOri
Säkäkorkeus165 cm VäriMustanruunikko
Koulutustasoko HeB re 160 cm me 150 cm PainotusEsteet
Kotitalli Mel Seren Omistaja nica VRL-01425
Kasvattaja Yogi / Solo Muuta

Kuvagalleria


© Ravikuva: (line) Leia-Luver/dA / (väritys) nica
Hyppykuva: nica

Ikääntyminen

15.04.12 - syntynyt
15.07.12 - 3v.
Ikä 13 vuotta.

Luonne

Yleisesti: Zane on luonteenpiirteitään hyvin isänsä oloinen. Ori sykähdytti olemuksellaan jo heti synnyttään ja osoitti omaavansa tulevaisuuden kilpahevosen elkeitä. Se oli alusta asti todella itsenäinen ja utelias, mutta omasi kuitenkin tietynlaisen arvokkuuden ja tiesi omat rajansa. Varttuessaan Zanesta paljastui isänsä veroinen jääräpää, joka määräisi mieluusti treenien kulunkin. Oria ei kiinnosta sileällä meneminen ja kentällä pyöriminen on sen mielestä turhaa. Zane tylsistyy helposti ja alkaa kyttäämään olemattomia asioita. Esteitä nähdessään ori kuitenkin tormistautuu ja siitä kuoriutuu mahtava estehevonen, jonka rohkeus ja itsevarmuus ovat Zanen parhaita piirteitä.

Hoidettaessa ja taluttaessa: Zane on ihmisiä kohtaan talliolosuhteissa hieman erakko. Se viihtyy parhaiten omissa oloissaan, eikä pidä ylenmääräisestä lääppimisestä. Orin kanssa tehdään vain tarvittavat hoitotoimenpiteet ja turha seurustelu jätetään väliin. Mikään hoitotoimenpide ei tuota Zanen kanssa ongelmia. Ori saattaa näyttää happamalta, kun ihminen tulee sen "kotiin" eli karsinaan, mutta se ei ole koskaan tehnyt pahaa ihmiselle eikä ori ole missään nimessä ilkeä ihmistä kohtaan. Zane ei välitä muista oreista tai ruunista, mutta tammojen perään se tuppaa huutelemaan tallissakin.

Zanen kanssa saa olla tarkkana sitä taluttaessa. Ketjunaru kuuluu orin vakiovarusteisiin, kun se on lähdössä ulos karsinasta. Zane osaa olla omapäinen ja usein se yrittää päättää menosuunnan. Lastattaessa Zane käyttäytyy mallikkaasti, eikä koskaan kieltäydy nousemasta traileriin tai rekkaan. Se matkustaa hyvin ja matkan aikana orin ruokahalu on valtava, joten heinää on varattava pussi jos toinenkin.

Ratsastaessa ja kisattaessa: Zanella on hyvät askellajit estehevoseksi. Laukka on upea, ravi on hieno ja ryhdikäs, mutta vaikka käynti on huilatessa ja maastossa hyvä ja tahdikas, muuttuu se treenatessa ja oria kootessa kiireiseksi ja hieman kolmitahtiseksi, eikä näin ollen anna parhaita edellytyksiä kouluradalle. Sileällä työskennellessä Zane pitkästyy helposti ja alkaa kyttäämään turhia asioita. Tämän takia orille on jatkuvasti keksittävä virikkeitä ja sen kanssa on oltava askeleen edellä. Ori on haastava ratsastaa herkkyytensä ja reaktiivisuutensa puolesta ja sen selkään ei voi laskea ketä vain. Ori tulee toimeen erityisesti miesten kanssa, sillä se osaa toisiaan olla hyvin vahva ja itsepäinen.

Esteillä kaikki on Zanelle helppoa. Este saa olla minkä korkuinen vain ja orin itseluottamus sekä pelottomuus vievät orin esteen yli. Sillä on estehevosen tahto tehdä parhaansa esteradalla. Hyppääminen on ehdottomasti Zanen lempipuuhaa, oli hypättävä este sitten kentällä, maneesissa tai maastossa. Kaikki kelpaa, kunhan sen yli saa hypätä. Orilla on valtava hyppykapasiteetti ja voima, sekä hyvä tekniikka. Orin laukka on säädeltävissä ja vaikka se olisi normaalisti isoa ja ilmaa voittavaa, niin uusintaradalla laukka taipuu siihen muottiin, että käännökset onnistuvat vaivatta. Joskus innostuessaan ja protestoidessaan ratsastajan kannusta Zane saattaa heittää muutaman pukin, mutta kaiken kaikkiaan se ei ole niin haastava esteillä, kuin mitä sileäntyöskentely saattaa antaa olettaa. Ori on enemmänkin ulkokenttien hevonen raamikkuutensa johdosta, mutta tarvittaessa se taipuu myös halliolosuhteisiin. Kilpailupaikalla Ori on levoton, mutta areenalle päästyään se nauttii esiintymisestä ja näyttää aina parhaansa. Sen takia ori on yksi hienoimmista omistamistani hevosista.

Huomioitavaa: Ori saa helposti hankaumia, joten orilla on laaja valikoima lampaankarvaisia pehmusteita varusteisiin laitettavaksi. Etenkin niska ja lavat ovat orin herkkää aluetta. Orin sisäloimen kaulaosaan on laitettu vanha, pehmeä satulahuopa estämään loimea hankaamasta Zanen ryntäitä. Tiettyjen loimien kanssa on tarpeellista käyttää lapasuojusta, varsinkin kun ori on klipattu.

Sukutaulu

i. VIP MVA Fn
ML Zamiro
fwb, rnvkk, 166cm
SPL-I*, ERJ-I
KTK-II, YLA2, ERL-II
ii. VIP MVA Fn PP MVA
Reeve's Way
fwb, m, 165cm, SPL1, ERJ1, YLA2, KTK2, ERL3
iii. Reimari
iie. Merryhoof
ie. Africa SVANT
kwpn, prn, 165cm, ERJ IV
iei. VIR MVA Ch Waldano MIC
ERJ1, YLA2, KRJ2
iee. Eleonor MG, YLA3
e. VIR MVA Ch
Camp Gros Solo
fwb, rtkm, 162cm
ERJ-I, ERL-I, YLA1
SPL-I, A-lk
ei. VIR MVA Ch Cemetery PB
hann, m, 162cm, KTK-II,
ERJ-I, YLA2, SJP-I, HANN2
eii. Extase CX, ERJ-I, YLA2
eie. Ravishment of Hades, ERJ-II, YLA2
ee. Furore NON
fwb, km, 165cm
ERJ-I, SPL-I, YLA2, ERL-III
eei. Capoltin d. Urvan, ERJ-III, YLA3
eee. Millefeuille GÅ

Jälkeläiset

synt. 25.08.12 - fwb-t Zid Holmes - E: Kid Jocelyn - om. Sherlock Horses/Chao
synt. 25.11.12 - fwb-o Zero Holmes - E: Kid Jocelyn - om. Sherlock Horses/Chao
synt. 25.11.12 - fwb-o Hestia Zephyr - E: ML Careless - om. Pt Flien/Pipsa (VRL-08409)
synt. 28.08.12 - fwb-o Zaza! Solo - E: Hunting Club Solo - om. Solo/Yogi
synt. 30.08.14 - fwb-t Chanell Solo - E: Illusia Solo - om. Mel Seren/nica
synt. 20.02.15 - fwb-t ML Wiza - E: ML Witchfire - om. nica/Heidi N.
synt. 27.02.15 - fwb-t Shadow's Dinky Dinah - E: Jinxie-Dix Solo - om. Shadow/Hamzi

Varustekaappi


Varusteet on ostettu EQP:stä ja Mestyn varusteesta
Klikkaa kuvat isommiksi

Päiväkirja

00.00.0000

Tekstiä

00.00.0000

Tekstiä

Valmennukset

11.08.2012 - Estevalmennus

Tunnin alussa minua hieman mietitytti mitä tunnin tuleman piti. Ratsu vaikutti aluksi uniselta, joka köpötteli uralla eteenpäin konemaisesti. Esteitä kootessani ratsun ilme kumminkin kirkastui silminnähden. Kootessani viimeistä estettä oli ratsukko ja ravia verryttelemässä oma-aloitteisesti ja siinä näki miten innoissaan ori jo oli esteille, se ravasi hieman jännittyneesti pitäen esteitä kokoajan sivusilmällä. Ratsastaja, Nica, naurahti ohi ratsastaessaan että ori on viettänyt vapaata päivän verran laitumella ja se sangen pursuaa energiaa. Laukkaverryttelyihin siirryttäessä huomasi kumminkin iloksi, miten ratsastaja sai taitavasti oriinsa hieman rentoutumaan. Varsinaisen estetreenin alkaessa kevyt verryttely esteemme oli metrin korkuinen. Ratsukko hyppäsi sen kuin pienen risun yli, en voinut juurikaan kommentoida hyppyä sen suuremmin. Nostin esteen noin 130cm korkeuteen, jossa näytti hieman enemmän että ratsukko tosiaan teki töitä, en silti moiti hyvää suoraa lähestymistä, mutta Zane selvästi hieman intoili ja hypystä jäi kunnon ponnu, vaikka yli mentiin oli se sen verran lähellä ettei kavio olisi kolahtanut puomiin. Muut esteemme vaihtelevat 140-160cm tasolla, joissa oli seassa mm kolmen esteen sarja, jossa mahtui kaksi laukka-askelta esteiden väliin. Ensimmäinen kerta oli, noh Zanen intoilema, mutta toisella kierroksella Nica laittoi oriin upeasti järjestykseen ja askelet menivät juuri eikä melkein esteiden väliin sopiviksi. Aurinko lämmitti ja ratsastajan hymy lämmitti jopa valmentajan mieltä suuresti. Oli ilo valmentaa hyvää ratsukkoa, jolla potenttiaali on taivastasolla. - Sylvester

12.08.2012 - Estevalmennus

Sade, mikä inhottava syy mennä maneesin suojaan, eikä kyse ole mistään pienestä ripsuttelusta vaan kunnon kaatosateesta. Sade rummutti maneesin kattoa ja Zane tuntui hieman aralta ja kyttäili kulmia jo alkuverkan jälkeen, eikä edes esteet tuntuneet aluksi vievän oriin huomiota kiinnostavampiin asioihin. Päivän valmennus sisältäisi sarjan harjoittelua tasolla 120-140cm ja hienon maapuomi sarjan, jossa haettiin askelia sopivaksi ja Zanen vauhtia hillitymmäksi. Alkujaan ravimaapuomeilla oria lyhennettiin ja sitten pidennettiin puomeille, jossa ori ei malttanut keskittyä ns näinkin helppoon tehtävään, mutta ratsastaja osasi pistää ratsunsa aisoihin ja askeliin saatiin ponnukkuutta. Laukkapuomit mentiinkin leikiten, vaikka Zane oli erimieltä siitä askelletaanko niiden ylitse vai hypitäänkö liioitellen. Sarjaharjoituksissa Zane oli todella hyvin kuulolla ja ensimmäiset reilu metriset mentiin leikiten kolmen laukka-askelen väleillä, mutta muutoksen jälkeen, kahdelle askeleelle olikin heti haastavampi vaikka yli mentiinkin suurenmoisesti. Sarja korotettiin 140cm korkuiseksi, kahdella laukkaväli askeleella, jossa ei huomautettavaa. Yhden laukka-askelen sarjana se tuotti jo pientä hikeä minulle, sillä jännitys oli katossa. Viimeinen puomi tipahti ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla Nica pisti oriinsa kunnolla töihin ja esteistä mentiin yli humahtaen, äänekkäästi, mutta loistokkaasti. - Sylvester

13.08.2012 - Estevalmennus

Kahden päivän sarjatreenien jälkeen on sopivaa ottaa yksittäisiä esteitä ja kokeilla hieman missä taivaan raja menee. Maneesin vanhat esteet olivat edelleen paikallaan ja ratsukon saapuessa maastosta alkuverryttelyissä oli oriin rento verkkafiilis tiessään ja into käsin kosketeltavaa. Ratsukko ravasi uraa pitkin tehden voltteja. Laukkaan siirryttäessä Zane heittikin muutaman huomaamattoman pienen ilohyppelyn, mutta asettui takaisin ruotuun nopeasti. Maneesin kaksi estettä olivat kooltaan metrin ja toinen 140cm. Aloitimme pienellä esteellä verryttely mielessä hyppäämällä. Zane näytti heti alussa miten helppoa tämä oli hänelle, ilmavara esteeseen oli huomattava ja muutaman hypyn jälkeen päätimme siirtyä Nican kanssa yhteisymmärryksessä seuraavalle esteelle. Seuraavan esteen luona tulo oli suora na hypyssä oli ponnua taas enemmän kuin tarvittiin, Zane oli selvästi innokkaalla tuulella. Nostimme esteen 150-160cm tasolle, jossa saatiinkin jo panostaa enemmän. Hyppy lähti asteen liian kaukaa esteelle, mutta yli mentiin nipinnapin. Toinen kerta todensanoo, jolloin lähestyminen oli hyvä, juuri sen askeleen lähempänä kuin edellinen, jolloin hyppyyn saatiin sopivasti ponnukkuutta. Hyppy oli erinomainen ja Nican äänekäs kiittely Zanelle kertoi sen. Nostimme esteen noin 165-170cm korkeuteen, jossa jännitimme hieman kaikki, mutta minä olin ainut kuka söi kynsiään. Nica kokosi Zanea laukkavoltilla ennen estettä, jonne se lähti lyhyeltä sivulta reippaalla laukalla. Muutamaa askelta ennen ponnua se kokosi Zanen hyvin, Nica napautti kunnon YAP -sanalla oriin lennokkaaseen hyppyyn, josta ratsuko tuli puhtaasti alas. Esteen reiät alkoivat loppua kesken, joten saimme sitä hieman ylemmäs, muutaman sentin ainakin. Nica otti kierroksen ravia ensin kentän ympäri, kokosi Zanea paremmin tuntumalle ja pyöräitteli olkapäitään. Uusi koitos. Nica siirty Zanen laukkaan, otti muutaman voltin laukkaa ennen esteelle tuloa, tie oli suora. Esteelle tultiin sopivan reipasta tempoa ja kokoaminen ennen hyppyä. Siitä se lähti! Ponnistus oli hyvä, siinä oli paljon voimaa, hiekka pöllähti ja ratsukko nousi esteelle. Lennokas liito yli esteen ja alastulo loistava! Nica taputti ratsunsa kaulaa vuolaasti ja hymystä huomasi että fiilis oli loistava, kaikkien kohdalta. On aina ilo valmentaa tulevia tähtiä! - Sylvester

Palkinnot, saavutukset, arvostelut

Power Jump-kilpailuista voitettuja palkintoja:

PP MVA-arvonimi myönnetty 02.03.2015

Kilpailut

Vain sijoitukset näkyvillä, muut kisat näkyvissä täällä

16.09.12 - Mel Seren - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Rusettihait - 1/3 KP (Tuom. Minna)
"Kuvaan on hyvin onnistuttu vangitsemaan kisajännitys, kuinka tämä hyppy ratkaisee voittaako ratsukko, on nopea aika ja vain jos puomi pysyy paikallaan on ratsukon voitto varma. Ratsukko on hyvin toteutettu ja kuvaa jää mielellään katsomaan useammaksikin hetkeksi. Jäin vain kaipaamaan ratsastajan silmien näkymistä. Erittäin hyvin ja tarkasti toteutetut varusteet."
30.08.12 - Seppele - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Ajo- ja ratsastus - KP (Tuom. Anne)
"Huolellinen ja toimiva estekuva. Upean värinen hevonen on toteutettu hienosti ja yksityiskohtaisesti varusteineen."
31.10.12 - Artsin ravitalli - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Liikekuva - 1/8 KP(Tuom. Anne)
10.11.12 - Farhill Riding Center - PKK/Näyttelyt - Muu kuva: Ratsastuskuva - 1/2 KP(Tuom. Anne)
07.09.14 - Amarante - Näyttelyt/PKK - Muu kuva: Kilpaurheilua - 1/10 KP, EM (yksityiskohdat) (Tuom. Anne)
11.09.14 - Simora - Näyttelyt/PKK - Muukuva: Esteitä hypellen - KP (Elisa)
09.11.14 - Hirttivaara - Näyttelyt/PKK - Muu kuva: Hyppykuva - KP (yksityiskohdat) (Kaneli)
"Tarkka kuva. Hyvin toteutetut varusteet."

67 ERJ-sijoitusta
22.06.12 - Dark side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 4/30
23.06.12 - Dark side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
24.06.12 - Dark side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
29.08.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 1/7
30.08.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 2/7
31.08.12 - Mel Seren - Este/ERJ -160cm - 2/11
01.09.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 2/11
02.09.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 3/11
21.08.12 - Undomiel - Este/ERJ - 160cm - 2/40
31.08.12 - Underground - Este/ERJ - 160cm - 4/30
01.09.12 - Underground - Este/ERJ - 160cm - 4/30
04.09.12 - Underground - Este/ERJ - 160cm - 4/30
06.09.12 - Callanley - Este/ERJ - 160cm - 3/40
07.09.12 - Welbyn yksityiset - Este/ERJ - 160cm - 6/40
07.09.12 - Welbyn yksityiset - Este/ERJ - 160cm - 2/40
08.09.12 - Welbyn yksityiset - Este/ERJ - 160cm - 3/40
09.09.12 - Welbyn yksityiset - Este/ERJ - 160cm - 2/40
26.09.12 - Caral - Este/ERJ - 160cm - 1/40
24.09.12 - Kultahuisku - Este/ERJ - 160cm - 8/80
17.09.12 - ML - Este/ERJ - 160cm - 5/30
17.09.12 - ML - Este/ERJ - 160cm - 2/30
23.09.12 - Escorant trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
20.09.12 - SLC Ponies - Este/ERJ - 110cm - 3/50
01.10.12 - Järnby - Este/ERJ - 110cm - 1/16
07.10.12 - ML - Este/ERJ - 160cm - 1/30
07.10.12 - ML - Este/ERJ - 160cm - 4/30
09.10.12 - ML - Este/ERJ - 160cm - 4/30
11.10.12 - ML - Este/ERJ - 160cm - 3/30
17.10.12 - LAC - Este/ERJ - 160cm - 2/11
24.10.12 - Solo - Este/ERJ - 160cm - 3/40
25.10.12 - Solo - Este/ERJ - 160cm - 5/40
27.10.12 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
31.07.14 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 1/30
31.07.14 - Westbound - Este/ERJ - 140cm - 3/30
01.08.14 - Thrillium - Este/ERJ - 140cm - 3/30
02.08.14 - Westbound - Este/ERJ - 140cm - 3/30
02.08.14 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 2/30
03.08.14 - Thrillium - Este/ERJ - 140cm - 3/30
03.08.14 - Juksula - Este/ERJ - 130cm - 1/60
04.08.14 - Juksula - Este/ERJ - 130cm - 1/60
05.08.14 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 4/30
05.08.14 - Westbound - Este/ERJ - 140cm - 5/30
06.08.14 - Westbound - Este/ERJ - 140cm - 4/30
07.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 5/30
07.08.14 - Reiter - Este/ERJ - 140cm - 4/30
07.08.14 - Juksula - Este/ERJ - 130cm - 5/60
08.08.14 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 3/30
08.08.14 - Reiter - Este/ERJ - 140cm - 2/30
08.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 3/30
08.08.14 - Virginia Ness - Este/ERJ - 150cm - 5/40
09.08.14 - Thrillium - Este/ERJ - 140cm - 1/30
09.08.14 - Westbound - Este/ERJ - 140cm - 4/30
09.08.14 - Reiter - Este/ERJ - 140cm - 2/30
09.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 4/30
10.08.14 - Virginia Ness - Este/ERJ - 150cm - 6/40
10.08.14 - Diethelm Stables - Este/ERJ - 160cm - 5/43
11.08.14 - Diethelm Stables - Este/ERJ - 160cm - 6/43
11.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 3/30
12.08.14 - Virginia Ness - Este/ERJ - 150cm - 1/40
12.08.14 - Reve de Haussea - Este/ERJ - 160cm - 4/40
13.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 3/30
14.08.14 - Shangri La - Este/ERJ - 160cm - 1/30
15.08.14 - Shangri La - Este/ERJ - 160cm - 5/30
16.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 2/30
18.08.14 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 4/30
31.08.14 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ-CUP - 150cm - 4/215
30.03.15 - KK Bailador - Este/ERJ-CUP - 150cm - 20/1204

7 KERJ-sijoitusta
04.09.12 - Satulinna - Kenttä/KERJ - Helppo luokka - 2/40
12.09.12 - Heartvilla - Kenttä/KERJ - Helppo luokka - 6/49
11.10.12 - Taikakuun Kartano - Kenttä/KERJ - Helppo luokka - 5/35
12.10.12 - Taikakuun Kartano - Kenttä/KERJ - Helppo luokka - 4/35
13.10.12 - Taikakuun Kartano - Kenttä/KERJ - Helppo luokka - 3/35
23.09.14 - Saanilan Suomenhevoset - Kenttä/KERJ - Helppo - 6/40
30.09.14 - Saanilan Suomenhevoset - Kenttä/KERJ - Helppo - 1/40

12 KRJ-sijoitusta
22.09.12 - Takkura - Koulu/KRJ - Helppo B - 1/30
20.09.12 - Latun talli - Koulu/KRJ - Helppo B - 1/30
04.09.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo B - 7/100
06.09.14 - Dainty - Koulu/KRJ - Helppo B - 4/30
07.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo B - 2/40
07.09.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo B - 5/100
08.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo B - 4/40
09.09.14 - Dainty - Koulu/KRJ - Helppo B - 1/30
11.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo B - 2/40
12.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo B - 6/40
12.09.14 - Shadiya Arabians - Koulu/KRJ - Helppo B - 5/40
18.09.14 - Stal Lycan - Koulu/KRJ - Helppo B - 1/100

Ulkoasu © Maiju V. 2013