Virtuaalihevonen - Takaisin hevoslistaukseen

PP MVA, ERJ-I, YLA1, KTK-II

CEINAK ZHYDAR

© Carolina

Perustiedot

Nimi Ceinak Zhydar Lempinimi Cina
Syntymäpäivä27.10.2009 Rekisterinumero VH11-031-0076
RotuSuomalainen puoliverinen SukupuoliTamma
Säkäkorkeus165 cm VäriCremello
Koulutustasoko HeB re 160 cm me 140 cm PainotusEsteet
Kotitalli Mel Seren Omistaja nica VRL-01425
Kasvattaja Kikka Tamminen, EVM Muuta

Kuvagalleria


© Pääkuva: nica
Ratsastuskuva: AnneL 2010
1. kuva: Carolina
Laidunkuva: Aksu
Rakennekuva(line): Aksu (väritys): nica

Ikääntyminen

27.04.10 - 3v.
27.06.10 - 4v.
Nyt 24 vuotta

Historia

Cina saapui Mel Sereniin 3 vuotiaana. Tamma valloitti sydämeni värillään, kun olimme pääkaupunkiseudulla pidettävässä Suomalaisten puoliveristen huutokaupassa. Etsin kykyjä omaavia hevosia ja näin Cinassa selvää potentiaalia. Sillä oli hieno, liidokas ravi, sekä irtohypytyksessä tamma loikkasi esteiden yli höyhenenkevyesti. Päätin tarjota hevosesta, minun oli pakko saada tämä nuori tamma.

Itse huuto oli tiukka. Cinan ostaminen ylitti yhteen hevoseen varaamani budjetin melkein puolella, mutta tamma on kyllä osoittautunut koko rahan arvoiseksi.

Tammaa oli jo ratsastettu hieman ja hypättykin selästä, kun se tuli Mel Sereniin. Koulutusta ei tarvinnut siis aloittaa ihan alusta, mutta haasteita tamman kanssa on ollut. Se on alusta asti näyttänyt vahvaa luonnetta ja upeaa estehevosen päättäväisyyttä ja kilpailunhalua.

Yksinkertaisesti Cina on yksi upeimmista hevosista, jonka olen ikinä omistanut.

Luonne

Yleisesti: Cina on hauska tapaus. Tamma luulee kovin olevansa jotain suurtakin, mutta itseasiassa se on jo hätää kärsimässä, jos puskasta lehahtaa lentoon lintu. Kapasiteettia ei tältä neidiltä puutu pätkääkään ja vaikka Cina onkin käsiteltäessä hermoheikko, niin se ei pelkää mitään estettä, vaan kaikki mennään yli vaikka räminällä. En oikeasti tiedä miten satuin taas valitsemaan talliini tämmöisen höyrypään kaikkien edellisten lisäksi, ehkäpä se väri kuitenkin auttoi asiaa kummasti.. Eli omistaja ja hevonen ovat molemmat hemmetin nirsoja.

Hoidettaessa: Cina on herkkä neiti hoitaa. Välillä se tuntuu kutiavan jo pelkästä kosketuksestakin, joten on parempi harjailla sitä ihan napakoin vedoin. Cinan takajalkoja kannattaa varoa, sillä tammalla on tammamainen tapa kiukutella mahan alta harjatessa ja satuavyötä kiristäessä. Kovemmalla komennuksella se kuitenkin tyytyy vain kiukkuilemaan itsekseen tekemättä mitään sen kummempaa hoitajalle. Tamma mikä tamma.
Hyvä suitsittava, mutta satuloitaessa kelju. Ei pahemmin välitä loimista eikä muista härpäkkeistä, joita omistaja sille ostelee. Ainoa kauhea kammotuksen kohde on vesi. Yritäppä pestä Cina niin, että itse pysyt kuivana ja et menetä hermojasi tälle hyppyheikille.
Cina on kelju taluttaessakin. Tamma säikkyy taluttaessa jokaista pensasta ja talon kulmaa. Se saattaa yrittää hyppiä tai ryntäillä, joten taluttajan täytyy olla erittäin tarkkana. Cina tarhataan yksin, mutta sen kaverina täytyy viereissä tarhassa olla aina toinen hevonen. Cinaa ei voi myöskään jättää yksin karsinaan tai esimerkiksi kuljetusautoon. Jos Cina jää yksin, niin se hermostuu ja voi rikkoa paikkoja tai itsensä alkaessaan riehumaan.

Ratsastaessa ja kisattaessa: Cina on herkkä myös ratsastaettaessa. Se innostuu helposti ja tekee asiat mielellään, mutta osoittaa mieltään heti liian vahvalle ratsastajalle. Kun tamma osoittaa mieltään, niin se hyppii pystyyn, pukittelee ja potkiutuu. Ratsastaja saa siis tietää, milloin kaikki ei ole mennyt ihan nappiin tämän tamman kanssa.
Cina hyppää hienosti. Se on ketterä ja nopea, mutta välillä myös liian uhkarohkea. Tamma ei nimittäin osaa pelätä minkään näköistä estettä ja usein siitä voi olla haittaa, sillä se ei pysähdy edes katsomaan millainen edessä oleva este on, eikä se silloin hahmota esteen muotoakaan. Uusintaradoilla kova menijä, perusradoilla turhan paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Paljon kapasiteettia isoihin luokkiin ja päätä suorittaa annetut haasteet.
Kouluratsastus ei ole Cinan lempparijuttuja, mutta se toimii sileälläkin hyvin. Ratsastajan pitää vain malttaa olla maltillinen tamman kanssa, sillä se ei anna mitään ilmaiseksi. Osaa perusasiat, mutta ei mitään kummempia temppuja.
Maastoilu on Cinalle hyvää vaihtelua kentänkiertämiseen. Tosin maastoon on otettava aina kavereita mukaan, sillä muuten Cina ei suostu poistumaan pihasta. Tämä on joskus ollut ongelma kisapaikoilla, kun yritetään lähteä kauemmas kävelemään ja tamma päättää tehdä stopin puolimatkaan.

Sukutaulu

i. Zhystrad
kwpn, vkk, 166cm
EVM
ii. Zhyyl Wie
trakh, rt, 165cm, EVM
iii. Kind a Finder, EVM
iie. Look Alike, EVM
ie. Lullaby
kwpn, vkk, 165cm, EVM
iei. Lightning, EVM
iee. Lullastiin, EVM
e. Cei Ciinarstath
fwb, 163cm, crem
EVM
ei. Ceifierth
kwpn, 165cm, vkk, EVM
eii. Fei Stail, EVM
eie. Odom Cool, EVM
ee. Lady Style
xx, 164cm, vkk, EVM
eei. Mooncatcher, EVM
eee. My Lady, EVM

Sukuselvitys

Cinan isä on komea voikko ori Zhystrad ja se on rodultaan hollanninpuoliverinen. Kermanvaalea ori on kilpaillut esteradoilla 160cm luokissa upealla menestyksellä ja sillä on kuusi jälkeläistä. Kovaluontoinen ori on myös tehnyt itsensä tunnetuksi pistämällä kisapaikoillaan ranttaliksi, sillä sen ego ei kestä muita oreja kovinkaan lähellä. Ori on kantakirjattu toisella palkinnolla ja värityksensä puolesta tuntuu menevän jalostuksessa kuin kuumille kiville. Sen omistaja ei kuitenkaan halua viljellä sen siementä liiakseen, vaan pitää oriin jälkeläiset harvana herkkuna ja vain hyvin menestyneille tammoille.

Isänisä raudikko ori Zhyyl Wie, joka on rodultaan trakehner. Ori on kilpaillut ahkerasti rataesteillä 160cm luokissa ja menestynyt hienosti. Piirtopäinen komistus on myös antanut ihmisille silmän ruokaa näyttelykehissä ja se on kantakirjattu toisella palkinnolla vain kahden pisteen päästä ykköspaikasta. Vahvaluonteinen ja voitontahtoinen ori on periyttänyt kunnianhimoaan ja hienoa hyppytekniikkaansa myös jälkipolville, joita löytyykin jo kymmenkunta.
Isänisänisä Kind a Finder on komea ja suuri 175cm korkea punarautias ori. Upean hyppytekniikkansa ansiosta ori on kahminut palkintoja niin 150cm, kuin 160cm luokista ja se on kantakirjattu ykköspalkinnolla. Ori on myös tunnettu vahvasta ja pahansuovasta luonteestaan, jonka ansiosta se sai aina kisapaikoilla mököttää kauimmaisessa nurkkakarsinassa. Nykyään Kinf a Finder viettää leppoisia eläkepäiviä kasvattajansa kotitilalla, eikä sitä ole vielä ruunattu sen suuren kysynnän ja upean suvun vuoksi. Isänisänemä, kaunis vaaleanraudikko tamma Look Alike toimi aikanaan yhden kotimaansa huippunimen kilparatsuna. Omistaja kuitenkin kuoli tapaturmaisesti, joten ennen 160cm luokissa kisannut tamma sai siirtyä poneista suurempiin siirtyneen rikkaan tytön ensimmäiseksi kisahevoseksi 140cm luokkiin, joissa se menestyin ratsastajan taidot huomioon ottaen kohtalaisesti. Tamma kuitenkin pääsi vielä ennen eläkeikää pyörähtämään toisen nuoren ratsastajan kanssa 160cm luokissa ja menestyi suorastaan loistavasti. Iän painaessa päälle tamman jalkavaivat lisääntyivät ja se pääsi ansaituille eläkepäiville hoivaamaan tulevia jälkipolviaan.

Isänemä on vankkarakenteinen ja temperamenttinen tamma Lullaby, joka on myös esteratsu. Tamma on kilpaillut aina 160cm luokissa asti ja menestynyt hienosti, vaikka sen säikky luonne yleensä uuden ratsastajan kanssa aiheuttaakin alkuun runsaasti kieltoja erikoisilla esteillä. Näyttelyissäkin tämä kaunis voikko tamma on menestynyt hienosti ja se on myös kantakirjattu kolmannella palkinnolla.
Isänemänisä Lightning on nyt jo edesmennyt raudikko ori, joka tuli tunnetuksi lähinnä kenttäpiireissä. Peloton ja rohkea ori kerkesi niittää mainetta ja kunniaa tunnetun ratsastajan kanssa, kunnes sen ura katkesi tapaturmaisesti kaatumiseen maastoradalla, joka vei oriin hengen ja ratsastajan loppuiäksi pyörätuoliin. Upea ori kerkesi kuitenkin saamaan hiukan jälkikasvuakin, joten sen hieno suku, rohkeus ja hyppytekniikka jäivät elämään jäkipolvissa. Isänemänemä Lullastiin oli oman aikansa huippunimiä, joka kiersi 160cm esteratoja omistajansa kanssa. Omistajan kuoltua auto-onnettomuudessa voikko tamma siirtyi toiselle ratsastajalle, jonka kanssa yhteistyö ei kuitenkaan enää sujunut niin, että tamma olisi päässyt takaisin palkintopalleille. Viiden varsan jälkeen tamma jouduttiin steriloimaan vakavan kohtutulehduksen takia ja se pääsi ratsastuskoululle opetusmestariksi ja kiersi nuorten juniorien kanssa pienissä luokissa. Nykyään vanha tamma viettää ansaittuja eläkepäiviä kevyessä liikunnassa.

Cinan emä sirorakenteinen tamma Cei Ciinarstath, joka omaa myös harvinaisen cremello-värityksen. Tamma on kilpaillut niin esteillä, kuin kenttäratsastuksessakin, mutta sen ehdoton vahvuus ovat rataesteet, joissa se kilpailee korkeimmissa luokissa. Tammalla on vasta yksi jälkeläinen, sillä se loukkaantui eräällä kaudellaan lievästi ja sai pitää mammaloman sinä vuonna. Vauva-ajan päätyttyä se palasi radoille entistä ehompana ja haistatti kaikille epäilijöilleen pitkät tulemalla luokassaan toiseksi. Näyttelyissä tamma ei ole vielä pyörähtänyt, kuin tamma- ja varsaluokissa, mutta nähtäväksi jää mitä sijoituksia tulevaisuus tuo tullessaan.

Emänisä on vankka ja komea voikko ori Ceifierth. Orilla on kilpailtu hienolla menestyksellä lähinnä rataesteillä 160cm luokissa ja se on nuoruudessaan niittänyt mainetta myös pienemmissä luokissa. Rodultaan herran on hollanninpuoliverinen. Ori ei ole rakenteellisesti mikään priimaelikko, mutta sen kilpasuoritukset puhuvat hyvin puolestaan sen jalostusuraa ajatellen. Ceifierthilla onkin jo kertynyt muutamia jälkeläisiä niin este- kuin kenttäradoille.
Emänisänisä on suuri, lähes 180cm korkea tummanvoikko ori Fei Stail. Tämä komistus on kilpaillut lähinnä kenttäratsastuksen parissa ja se on tuttu monelle hyvän luonteensa ja upean rakenteensa ansiosta. Ori on kantakirjattu toisella palkinnolla ja se on myös saanut oman maansa arvonimen. Nykyään ori on jo parhaan kilpailu-uransa päättänyt, mutta toimii koti-tilallaan nuorten ratsastajien starttihevosena ja opetusmestarina. Jälkeläisiä herralle on siunaantunut jo useampia kymmeniä ympäri maata. Emänisänemä, Odom Cool on pieni ja sirorakenteinen vaaleanrautias ikinuori tamma. Neitonen aloitti uransa alkujaan poliisiratsuna, mutta ei soveltunutkaan alalle, joten sen uusi omistaja koulu siitä toimivan ja varman esteratsun. Tamma päätti kilpauransa esteradoilla kunniallisesti voittaen viimeisen kilpailunsa reilusti. Hyppykapasiteetti tammalla riitti 150cm asti. Nykyisin tamma viettelee eläkepäiviään ja kiertää silloin tällöin kouluratoja uuden omistajansa kanssa. Jälkeläisiä tamma on saanut elämänsä aikana seitsemän kappaletta.

Emänemä on erikoisen voikko-värityksen omaava englantilainen täysiverinen Lady Style. Tammasta piti aikanaan tulla laukkaratsu, mutta sen ajat eivät riittäneet voittoihin, joten se sai vaihtaa alansa estepuolelle. Tamma kunnostautuikin uudessa ”ammatissaan” hienosti ja kipusi aina 160cm luokkiin asti. Nykyään tämä tulinen tamma tahkoaa viimeisiä ratojaan ennen rauhallisempaan käyttöön siirtymistä. Nähtäväksi jää tullaanko sillä vielä valloittamaan kilparatoja koulupuolella.
Emänemänisä Mooncatcher oli kotimaansa laukkaratojen huippunimiä, tienaten lähes kaksi miljoona dollaria. Orin kilpaura kuitenkin tyssäsi lyhyeen jalan murtuman vuoksi, jonka jälkeen se tervehtyi laukkakuntoon, muttei enää yltänyt sijoituksille asti. Hienon sukunsa ansiosta herra sai kuitenkin jatkaa eloaan siitosorina ja se on edelleen hengissä kotitilallaan lähes kolmenkymmenen vuoden ikään yltäneenä. Pakasteen ansiosta kermanvaalealla orilla on lähes viisikymmentä jälkeläistä ympäri maata, joten sen ruunaamista on harkittu vakavasti. Emänemänemä My Lady teki aikanaan mittavan uran laukkaratsuna, mutta koipien kilometrien tullessa täyteen rauhallinen tamma sai siirtyä tahkoamaan kouluratoja uuden ratsastajan kanssa menestyen hienosti aina Grand Prix tasolla asti. Tamma pääsi myös jatkamaan hienoa sukuaan muutaman jälkeläisen verran, mutta viimeinen varsa koitui sen kohtaloksi ja tamma menehtyi varsomisesta seuranneisiin komplikaatioihin.

Sukuselvitys: Ros.

Jälkeläiset

synt. 05.05.10 - fwb-t ML Marines - I: Merlin - om. jodochus
synt. 03.06.10 - fwb-t Carry Me Down - I: Charm Illusion - om. mokkamasiina
synt. 04.06.10 - fwb-o ML Vengeance - I: Merlin - om. aksu
synt. 27.09.10 - fwb-o ML Morfin (YLA2) - I: Black Moral - om. Soneü
synt. 11.11.10 - fwb-o ML Hustler - I: Merlin - om. Järnby/Ros.
synt. 01.12.10 - fwb-t ML Dreamcatcher - I: Kearney's Anakin - om. Simora/Odelie
synt. 14.01.11 - fwb-t ML Witchita (ERJ2, YLA2, KRJ3) - I: OVEC Band Sereg - om. Mêl Seren/nica
synt. 06.08.11 - fwb-o ML Echo - I: Kearney's Anakin - om. Järnby/Riella
synt. 31.10.11 - fwb-o ML Woodoo (ERJ1, YLA2)- I: Orbit Mocha - om. Seppele

Varustekaappi

Päiväkirja

13.06.2010 - Totuttelua tulevaan.. (osa)

Laahustin talliin ja sain komennuksen viedä hevosia ulos. Aloitin Cinasta, sillä Reita ilmeistyi paikalle juuri sopivasti viedäkseen tuittupää Tuitun ulos. Ulos päästyään Cina veti muutaman kierroksen rallia tarhan ympäri, ennen kuin malttoi rauhoittua. Se sai jäädä muutamaksi tunniksi ulkoilemaan, ainakin päiväruokintaan asti.

Ennen kahtatoista hain Cinan sisään ja harjailin sen. Olin ajatellut juoksuttaa pikkutamman, sillä pitihän senkin saada vähän liikuntaa ennen rankkoja kisamatkoja. Liian rankasti en Cinaa aikonut liikuttaa, sillä en ollut varma meinasiko nica tehdä tamman kanssa vielä viimeistelytreenin sileällä samana iltana. Puunasin tamman kuitenkin siistiksi, nypin jopa harjankin ja varustin sen sitten juoksutusta varten valmiiksi. Juoksutus tapahtui kentällä, jouduin taluttelemaan Cinaa hetken kentän ulkopuolella, kun nica harjoitteli Tuitun kanssa koulurataa, enkä kehdannut mennä häiritsemään. Kun nica ja Tuittu lopettelivat, niin menin kentälle ja valtasin Cinan kanssa toisen päädyn. Kun tamma oli valmiiksi kävelytetty, niin aloitimme suoraan ravissa. Cina näytti elastiselta ja liikkui hyvin eteenpäin ilman turhaa pöllöilyä. Otin vähän ravia ja laukkaa molempiin suuntiin ja sitten kävelytin tamman maastopolkuja pitkin ennen talliin viemistä. Loimitin tamman vielä juoksutuksen jälkeen ja jätin sisälle syömään päiväruuat.

27.12.2011 - Uutta vuotta odotellessa

Mahtavaa, kohta oli uusi vuosi ja uudet kujeet. Cina on ollut loistavassa kunnossa ja sen uusin varsa Tollo on kasvanut hurjaa vauhtia. Cina on päässyt taas treenamisen makuun ja toimii kuin unelma. Jollain tavalla pikku loma auttaa Cinaa aina keskittymään entistä paremmin treenaukseen. Lisäksi jokainen varsa on rauhoittanut tammaa huomattavasti, vaikka se on silti aina virkeä päästessään liikkumaan.
Tänään oli vuorossa ihan perus hankitreeniä, sillä huomenna olisi valmennus. Laitoin siis Cinan kuntoon tallissa ja kun hevosella oli satula selässä ja suitset päässä niin talutin sen ulos ja nousin satulaan. Kävimme noin puolen tunnin lenkin umpihangessa ja vaikka olimme menneet vain käyntiä ja ravia, niin tamman kaula oli silti kostea hiestä. Harjasin Cinan hyvin ratsastuksen jälkeen ja laitoin sille kaulakappaleisen villaloimen. Tamma sai jäädä karsinaan majailemaan ja se sai heinää turpansa eteen mutusteltavaksi.

30.12.2011 - Hiihtoratsastusta

Paljon on Cinankin kanssa koettu, mutta hiihtoratsastusta ei olla vielä päästy kokeilemaan. Tottakai muiden, vähän varmempien hevosten kanssa on päästy hiihtämään, mutta herkkähipiäisen Cinan kanssa oltiin vain unelmoitu ajatuksesta. Nyt Jesse oli kuitenkin tullut Reitan kanssa talliin ja iskenyt hiihtoratsastusvaljaat ja sukset pöydälle. "Se on menoa nyt!" poika sanoi ja Reita nauroi vieressä. Katsoin poikia ihmeissäni. Mistä moinen ajatus oli heidän päähänsä pälkähtänyt?
"Ootteko nyt ihan tosissanne?" kysyin vielä, ennen kuin pojat kerkesivät lähteä ulos.
"Tottakai, pitää nyt uuden vuoden kunniaksi vähän hiihtoratsastusta kokeilla." Reita vastasi ja Jesse nyökkäsi hänen vieressään.
"Mutta siihen on muitakin hevosia tarjolla, Kirppu tai vaikka Anssi!" huikkasin poikien perään, mutta koltiaiset kerkesivät ja mennä ulos toimistosta. Huokaisin syvään, laitoin paperit nopsasti järjestykseen ja lähdin katsomaan mitä Cinan kanssa tapahtuisi.

Jesse ja Reita harjasivat Cinaa tallissa. Cina satuloitiin ja suojitettiin ja lopuksi suitsittiin ja valjastettiin. Valjaat olivat aika heppoiset ja liinat kiinnitettäisiin valjaisiin kiinni vasta ulkona. Pakotin Jessen ja Reitan, molempien ottamaan kypärät päähänsä ja olisin halunnut molemmilla vielä olevan turvaliivit päällä, mutta siihen he eivät suostuneet. Cina talutettiin ulos ja tamma oli ihan ihmeissään valjaista. Se käänteli päätään yrittäen katsoa mitä sillä oli päällä. Kiinnitimme varovasti liinat molemmille puolille hevosta. Siinä vaiheessa Cina oli vielä ihan ok. Ihmettelin tätä, sillä tamma oli niin herkkähipiäinen, että joskus raipankin kosketus takapuolelle oli tammasta kauhistus. Jesse meni ensin suksille ja otti liinojen päässä olevasta kapulasta kiinni. Reita oli kivunnut Cinan kyytiin ja sanoi olevansa valmis. Päästin Cinan irti ja tamma oli heti lähdössä eteenpäin. Narut kiristyivät Cinan pepun molemmilla puolilla ja painautuivat hevoseen. Tamma sai säpsyt ja loikkasi eteenpäin, tehden sen jälkeen valtavan pukin ja kääntyi nopeasti ympäri. Jesse oli jo siinä vaiheessa naamallaan lumihangessa ja Reita ulvoi naurusta. Ryntäsin heti irrottamaan narut Cinasta, mutta Reita sanoi että kokeillaan uudelleen.

Tällä kertaa varmistelimme hieman. En päästänyt Jesseä heti suksilla perään, vaan menin sinne itse jalkaisin. Varmistimme että sain myödättyä tai päästettyä irti jos Cina reagoi huonosti. Muutaman episodin jälkeen tamma hyväksyi liinat ja pojat pääsivät matkaan. Rauhallisesti käyntiä tietenkin, ainakin metsän reunaan asti, jonne katsekenttäni ylettyi.

25.01.2012 - ERJ-I

Ilmoitin Cinan ERJ-laatuarvostelutilaisuuteen pari viikkoa sitten. Ihan vain sen takia, että koin tamman olevan valmis arvostelua varten. Tulokset tulivat tänään ja voi että olen onnellinen! Tamma sai ensimmäisen palkinnon! Osasin kuitenkin vähän ennustaa tamman olevan parhaiden joukossa. Kun lopulta kuitenkin kuulee että omistaa laadukkaan estehevosen, niin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Tämä on hieno saavutus ja olen varma, että tästä palkinnosta on jatkossa hyötyä myös Cinan varsoille, jos ne pääsevät laatuarvosteluihin asti.

03.02.2012 - Cina jää pois estekisoista

Tamma on saavuttanut esteurallaan paljon. Se on voittanut useita 160cm korkuisia luokkia ja muutenkin sijoittunut hyvin monessa kilpailussa, sekä saanut ERJ:n laatuarvostelussa upeasti ensimmäisen palkinnon. Tamma on nyt kuitenkin kilpaillut viimeiset isommat kilpailunsa. Sen on aika jäädä kisaeläkkeelle estekilpailuista. Sitä en kiellä, etteikö tamma voisi joskus käydä hyppäämässä jotakin pienempää luokkaa mielenvirkistykseksi kotikisoissa. Koulukilpailuissa Cinaa saatetaan myös mähdä, sillä tamman kilpailuhenkinen luonne ei anna sen lopettaa kilpailu-uraansa ihan vielä.
Olen niin ylpeä tästä tammasta. Se on ollut alusta asti aivan mahtava ja yrittänyt todellakin kaikkensa esteradoilla. Toivon, että saamme nähdä tätä samaa ominaisuutta myös tamman jälkeläisissä. Omaan talliin jääneet varsat ML Witchita ja ML Woodoo ovatkin jo vähän vilautelleet omaavansa estehevosen aineksia. Niin luonteen, kun scoupinkin kohdalla.

13.08.2013 - Loppukesän kuumuus

Ulkona oli niin pätsi. Kuumuus näkyi jopa hevosten velttoutena. Cina oli asustellut pihatossa koko kesän. Tamma nautti ulkoilmasta ja siitä, että se sai liikkua paljon. En ollut vielä varma tulisiko se talveksi sisälle, vai jättäisinkö sen pihattoon talveksikin. Viihtymisessä ei ollut kyllä mitään ongelmaa, tamma varmasti tykkäisi ulkoilla paljon. Eilisen estetreenin jälkeen tamma olisi kuitenkin pakko liikuttaa tänäänkin, oli miten kuuma tahansa. Nytkin kello näytti kahdeksaa illalla ja olin silti nuutua kuumuuteen. Hain Cinan sisälle ja harjasin sen huolellisesti. Pihattoelämän takia tamma näytti joka ikinen harjauspäivä aivan älyttömän likaiselta. Se tykkäsi etsiä likaisimman paikan pihatosta ja kellahtaa sinne nukkumaan. Sain kuitenkin tamman puhtaaksi (myös kakkalaikuista!) kuivashampoon avulla ja pääsin varustamaan hevosta.

Tänään meillä oli maastoilupäivä. Mikäs sen parempaa, kuin päästä varjoisan metsän uumeniin iltamaastoon. Tamma oli eri mieltä asiasta. Metsäpolun alussa tamma veti liinat kiinni, eikä meinannut millään suostua lähtemään maastoon yksin. Jouduin taistelemaan tamman kanssa varmaan viisitoista minuuttia, että se suostui ottamaan askeleen metsään. Sitten pääsimme eteenpäin. Ensimmäinen askel oli aina se vaativin Cinalle. Tamma oli muutenkin vähän arka lähtemään maastoon yksin ja jättämään kaverit tallipihaan. Kiitin tammaa kuitenkin siitä, että se lopulta suostui lähtemään maastoon ja tottelemaan minua. Kävimme kävelemässä ja tutkimassa maastoesterataa. Sitten ravailimme hieman maastoestereittejä pitkin ja kävimme laukkasuoralla tekemässä pari vetoa. Tammaa häiritsivät ötökät ja se huiski hännällään jatkuvasti. Noin 30min maastoilun jälkeen päätin, että palaisimme kävellen tallille ja Cina pääsisi sitten pesulle.

Tallille saavuttuamme Cina oli todella hermostunut. Ötökät olivat hyökänneet Cinan kimppuun, kun lähdimme kävelemään tallille. Olin joutunut ottamaan muutamia pätkiä ravia paluumatkalla, sillä Cina ei ollut malttanut kävellä sitten ollenkaan. Tallilla talutin tamman talliin, purin siltä varusteet ja vein sen pesukarsinaan. Sain hetken taas keskustella, että mennäänkö sinne pesukarsinaan vai ei, mutta tällä kertaa väsähtänyt tamma antoi nopeasti periksi ja sain pestyä sen helposti. Cina sai jäädä yöksi sisään ötököitä karkuun.

04.07.2014 - Lihashuoltoa

Cinalle oli tulossa ilta kuuden aikaan hieroja. Tamma oli ollut hieman jumissa takaosastaan, lähinnä ristiselän alueelta. Meillä kävi kaikkia hevosia hoitamassa sama henkilö, joka olikin jo oikeastaan jo luottohieroja. Anne saapui täsmälleen ilmoittamaansa aikaan. Cina odotteli jo käytävällä ja Anne rupesi heti tarkastelemaan tammaa, samalla kun kerroin millä tavalla Cina oli reagoinut. Anne sanoikin välittömästi, että Cina oli jumissa ristiselästään, sekä pitkät selkälihakset olivat myös todella kireät. Annen käsittelyssä Cina rentoutui minuutti minuutilta enemmän. Se nautti hieronnasta, niin kuin joka kerta. Lopuksi Anne pyysi vielä kävelyttämään Cinaa eestakaisin maneesissa, jotta hän näkisi miten tamma käveli. Se oli rento ja askellus oli hyvä. Annen käskystä Cina sai vielä loimen niskaansa ja sai jäädä yöksi sisälle talliin. Jotta tamma malttoi olla karsinassa kiltisti, sille piti antaa heinää nenän eteen ja hakea viereiseen karsinaan kaveri.

29.08.2014 - Laatuarvosteluvalmistelua

Ajattelin, että tämä vanha mummeli olisi aika viedä vielä yhteen laatuarvosteluun. Kohteena onkin nyt yleislaatuarvostelu, jonne Cina menisi esittäytymään. Tammalla on nyt hienoja jälkeläisiä ja hyvät kilpailusuoritukset takana, joten toivoisin myös pisteiden olevan hyvät. Odotan tammalta siis paljon ja toivottavasti virtainen vanha tamma osaa käyttäytyä vielä ihmisten ilmoilla, vaikka onkin kierrellyt kisoja hieman vähemmän lähivuosina. Samaan tilaisuuteen ollaan myös ilmoittamassa Cinan kahta varsaa! Saa nähdä miten niiden kohdalla käy.

Valmennukset

28.12.2011 - Estevalmennus

Maneesissa oli esterata valmiina kun saavuin valmentamaan nicaa ja Cina-tammaa. Ratsukko tuli sisälle samalla oven avauksella ja suorittivat itsenäisen alkuverryttelyn. Seurailin parin työskentelyä ja heistä näki selvästi tiedon ja taidon määrän.
Muutin vähän sarjaetäisyyksiä ja muutaman esteen korkeuksia ja aloitimme radan hyppäämiset. Verryttelynä tulitte metrin korkuisen jumppasarjan muutamaan kertaan. Cina oli heti nopea jaloissaan ja vertyi hyvin. Siirryimme siis seuraavaan tehtävään, 3 esteen sarjaan ja erikoisokseriin. Tamma koetti vähän pelätä okseria, mutta tottui onneksi hyvin nopeasti siihen. Sarjavälit tuli hypätä 3 ja 5 laukalla, Cina venytti kuitenkin ensimmäisellä kerralla välit 2 ja 4 laukkaan. nica sai tehdä vähän töitä jotta välit osuivat oikeiksi.
Tämän jälkeen rakensin esteradan, kerroin järjestyksen ja lähditte hyppäämään rataa. Sarja meni tällä kertaa oikeilla laukoilla ja oikein esimerkillisesti. Ainoa hutilointi sattui radan toiseksi viimeisellä esteellä, jonka päällä ratsastaja taisi miettiä vähän liikaa viimeistä estettä eikä keskittynyt kokonaan nykyhetkeen. Puomi tippui maahan ja Cina reagoi ääneen heittämällä pari pukkia. Saitte palautua hetken jonka jälkeen oli uusinta kierroksen aika. Tällä kertaa olit paremmin kiinni nykyhetkessä eikä puomeja tipahdellut enää. Nostin vielä paria estettä tamman kisakorkeuteen ja hypättyänne vielä kolmannen kerran radan oli aika lopetella valmennusta. Annoin loppuun pari parannusehdotusta ja jätin teidät suorittamaan loppuverryttelyä. - Heidi N.

02.01.12 - Estevalmennus

Tamma ratsastajineen saapuivat maneesiin juuri kun olin saanut esteet pystyyn. Jo alkuverryttelyissä neuvoin pyytämään Cinalta vähän enemmän kuin normaalisti, pohkeenväistöjä ja taivutuksia. Verryttelyn vaikutuksen näki melko nopeasti ja aloitimme hyppytehtävät. Pitkän sivun myötäisesti oli 3 esteen sarja, jonka jälkeen tuli kääntyä pääty-ympyrälle, josta löytyi neljä estettä ympyrälinjalla. Ensimmäiset esteet sujuivat hyvin, mutta kaarevalla linjalla olevat osottautuivat vähän vaikeammaksi. Tamma meinasi karata ulkopohkeelta toisella esteellä, huomautin asiasta heti ja korjasit virheen välittömästi. Parin toiston jälkeen oli suoritus huomattavasti parempi. Seuraavaksi oli neljän esteen sarja, joihin tuli vain yksi laukka-askel väliin. Cina sai tosissaan keskittyä nostamaan jalkojaan ja toisen kerran jälkeen nostin kaksi viimeistä estettä 160 sentin korkeuteen. Muuten tehtävä meni hyvin, paitsi viimeisessä välissä tamma hätiköi liikaa ja viimeisellä esteellä puomi heilahti, mutta pysyi kuitenkin kannattimilla. Seuraavalla kerralla ohjastit hevosta paremmin ja Cina malttoi ottaa rauhallisesti. Siirryimme seuraavaan tehtävään, joka oli siksak linjalle pystytetyt esteet, jokaisen päällä piti vaihtaa laukka jotta seuraavalle tuli hyvä lähestyminen. Esteiden väliin mahtui kolme laukka-askelta. Tässä tehtävässä Cina loisti ja teki ihan täydellistä jälkeä joka esteelle. Parin toiston jälkeen päätimme yhdessä lopettaa valmennuksen hyvään mieleen. -Heidi N.

05.06.2012 - Kouluvalmennus

Cinan ilmeestä näki, että se odotti estevalmennusta ja esteitä, kun se tuli kentälle. Nopeasti tamma kuitenkin tajusi, että esteitä ei kentällä ollut ja sen olemus laski hieman. nica kävelytti tammaa samalla, kun kyselin vähän mitä tamman kanssa oli lähiaikoina tehty ja miten se oli toiminut ratsastettaessa. Sain kuulla, että suoruudessa oli hieman tekemistä, sekä tamma oli yleisesti hyvin hätäinen. Sanoinkin heti, että keskittyisimme niihin asioihin tänään.

Aloitimme siis käynnissä ja keskityimme käynnin tehokkuuteen. Se ei kuitenkaan saanut olla liian kiireistä, vaan askeleiden piti olla pitkiä ja hevosen piti polkea alle. nica laittoi tamman töihin ja näimme oikein hyvää käyntiä. Tulimme myös kokoajan uran sisäpuolella, niin että tamma ei voinut nojata aitoihin tai hakea tukea sieltä vaan joutui oikeasti itse kulkemaan suoraan. Tietysti ratsastajan piti vähän auttaa sitä ja suoristaa aika-ajoin, kun Cinan takaosa lähti valumaan ulos. Lyhyille sivuille halusin pienet voltit, millä Cina joutui oikeasti taipumaan sisäpohkeen ympärille. Käyntityöskentelyn ollessa hyvää, aloitimme samaa tehtävää ravissa. Välillä suunnanvaihto ja pieniä muutoksia tehtävään, temponlisäystä, hidastusta, voltti eri kohtiin, jotta tamma ei ihan ennakoisi kaikkia tehtäviä.

Ravityöskentelyn ollessa hyvää ja hevosen ollessa rento, mutta elastinen, jatkoimme ottamalla laukkaa mukaan tehtäville. Laukassa tuli tulla suorat urat ja sitten ottaa raviin lyhyelle sivulle, tehdä kahdeksikko ravissa, jonka keskellä tuli siirtyminen käyntiin ja takaisin raviin. Sama molemmissa päissä. Cina rupesi suoristumaan hyvin pitkillä sivuilla ja lähti hyvin pohkeesta eteen. Siirtymisiä hioimme vielä rauhallisemmiksi, halusin paremman valmistelun ja rauhallisemman käden siirtymisissä.
Kaiken kaikkiaan hyvää tekemisen meininkiä ja saimme myös tulosta aikaiseksi - Sami

15.08.2012 - Estevalmennus

Supermummeli Cina näytti oikein pörhäkältä saapuessaan nican kanssa kentälle. nica naureskeli, että tänään tulisi löytymään vauhtia. Niimpä päätin, että tänään mentäisiinkin kontrollitehtäviä, jottei Cina katkaisi koipiansa. nica verrytteli Cinaa ravissa ja laukassa samaan aikaan, kun rakentelin esteitä valmiiksi. Kun olin valmis, nica oli jo verrytellyt ja kävellyt lyhyet välikäynnit. Aloitimme ravilähestymisellä. Ensin ponnistuspuomi, ristikko, yksi laukka, pysty, kaksi laukkaa, okseri. Cina tuli häseltäen sisään jumpalle. Se oli nostamassa laukkaa jo ennen puomia ja ei olisi millään sopinut ponnistamaan laukassa. Myös välit olivat hieman lyhyehköt, sillä sisään tultiin ravissa. nican piti kääntää voltti, ennen puomia että tamma tulisi oikeasti ravissa tehtävälle, eikä laukkaisi. Päästiin tehtävälle muutamia kertoja hyvin, kun Cina tajusi, ettei kuski antaisi sen rynnätä esteille. Cremello tamma oli näppärä jaloistaan ja selvitti jumpan helposti, vaikka nostin esteitä loppua kohti hieman suuremmiksi.

Jumpan jälkeen tultiin kaarevia linjoja, joiden väleihin piti tehdä laukkavoltit. Cinan kanssa ei ollut ongelmia laukanvaihdoissa, tai laukan pyörimisessä. Tamma tuli kokoajan tasaisessa hyvässä rytmissä esteiden väleissä, mutta heti esteen nähtyään, se yritti rynnätä ja nica joutui pidättelemään tammaa. Teimme useita toistoja. Jos tamma ryntäsi, se joutui tekemään uuden voltin. Tulimme tehtävää molemmista suunnista. Viimeisenä tehtävänä oli vielä innarisarja, josta käännettiin päädyssä tiukasti ja tultiin lävistäjällä olevat kalavetit kolmen laukan väleillä. Innareilla Cina joutui miettimään jalkojaan, mutta kavaleteilla se olisi mieluusti jättänyt yhdet askeleet pois. Halusin kuitenkin kolme laukkaa kavalettien väliin, joten nica joutui tekemään töitä. Tehtävää tultiin molemmista suunnista ja yhden todella onnistuneen suorituksen jälkeen otettiin vielä loppuverryttelyt. Cina on selvästi edelleen estehirmu, vaikka se on jo uransa lopettanut. Tamma näyttää yksinkertaisesti rakastavan hyppäämistä. - Sami

16.08.2012 - Estevalmennus

Hyppäsimme eilen jumppasarjoja ja kontrollia, Tänään ei ollut tarkoitus hypätä enää, mutta nica soitti illalla ja pyysi vielä ratatreeniä tälle päivälle. Saavuin siis Mel Sereniin jo heti aamusta. nica oli jo kentällä ja verrytteli Cinaa valmiiksi. Kokosin Jessen avustuksella radan eilisitä esteistä ja kun olin valmis, niin nica aloitteli verryttelyhypyillä. Cina oli ihan yhtä innokas, kuin eilenkin. Välillä tamma oli pää taivaissa ja yritti rynnätä esteelle, mutta nica piti sen hyvin. Cina ei näyttänyt välittävän pienistä esteistä tuon taivaallista, mutta kun nostin verryttelyestettä, niin tamma rupesi rauhoittumaan. Rataa tultiin ensin noin 110cm korkuisena, ihan vain verryttelyksi. Cina oli hätäinen, mutta suoritti hyvin. Nostimme estekorkeutta parikymmentä senttiä ja ratsukko tuli radan uudelleen. Uusintakierros oli temmoltaan parempi. Muurille Cina tuli hieman kauas ja otti sitten laakana etujaloilla palikoita alas. Muille esteillä tuli hyviä hyppyjä ja tamma oli oikein skarppina. Emme hypänneet kahta rataa enempää, sillä nicakin oli sitä mieltä että Cina oli kuitenkin eilistä parempi ja hyppäsi hyvin. Näin pienillä esteillä se ajatteli vain olevansa aikaratsu. Loppuverryttelyn nica hoiti myös itsenäisesti. Hyvää tekemisen meininkiä taas, hevoselta ja ratsastajalta. - Sami

01.06.2014 - Kouluvalmennus

Ratsukko oli jo kävellyt, kun tulin paikalle. Menimme maneesissa, sillä ulkokenttä oli todella märkä yöllisten sateiden jälkeen. Aloitimme heti laukalla, jotta saimme Cinan vertymään kunnolla. Menimme ensin hyvää verryttelylaukkaa isoilla ympyröillä, vähän avoja ja sulkuja ja sitten siirtymisiä laukasta käyntiin ja käynnistä laukkaan. Takaosaa yritettiin saada aktiiviseksi siirtymisillä. Laukka olo hyvää ja aktiivista. Laukkaverryttelyn jälkeen aloitimme ravityöskentelyn. Cina ravasi paremmin ja aktiivisemmin laukan jälkeen. Tulimme siirtymisiä myös ravista käyntiin ja käynnistä raviin. Ravissa tehtiin väistöjä halkaisijalla ja temponlisäyksiä pitkillä suorilla. Tunti oli hyvin toiminnallinen, teimme paljon ja ratsukkoi joutui oikeasti hommiin. Lisäksi emme keskittyneet vain tiettyihin asioihin vaan perusratsastukseen, sekä kokonaisuuteen. Cina näytti loppukäynneissä oikeasti hieman väsyneeltä. nica taputti sitä iloisesti ja kiitti hyvästä tehokoulutunnista. - Sami

Palkinnot, saavutukset, arvostelut

PP MVA-arvonimi myönnetty 12.11.2010

25.01.2012 - ERJ:n laatuarvostelu - Tulokset
(7+50+24+15+7=103) ERJ I

PKK:n 27. KTK-tilaisuus - 30.01.2012
Tuomarit: Beronia, Jjune, Anne, aksu (vara)
75+78+(ka)76,5 = 77% KTK-II
-Kaunis tamma ja väritys. Hyvä rotu-ja skpleimat. Korkea selän risti, takakorkeutta. Lyhyehköt jalat.

25.10.2014 - YLA:n laatuarvostelu - Tulokset
31 (15+16) - 28 (16+12) - 17 - 17 - 4 = 97p / YLA1

Kasvattajapäivien arvostelu:
- Ceinak Zhydar - ML Woodoo - Carry Me Down - ML Vengeance
- Emä on hyvin rodunmukainen ja lempeänoloinen tamma. Hieman ylipainoinen, mutta käyttökelpoinen. ML Woodoo on perinyt emältään kauniin värin, pienen pään ja hieman epäjalon rungon. Saisi olla lihaksikkaampi ja orimaisempi. Orivalinta on mennyt nappiin, ja hyvä esteori näyttää tämä olevan. Carry Me Down on hyvin emänsä oloinen tamma. Hyvä, tasapainoinen runko ja sama perusratsun olemus kuin emässäänkin. Isältään tamma on perinyt luustoonsa kulmakkuutta ja ryhtiä. ML Vengeance on hyväryhtinen ja aavistuksen raskaampi ori. Emästä on piirteitä esillä, mutta tämä herra on selvästi sporttisempi. Paljon olemusta isästään ja hyvältä kilpahevoselta vaikuttaa myös luonteensa puolesta. Tasainen jälkeläiskatras persoonallisesta tammasta.

Kilpailut

Vain sijoitukset näkyvillä, muut kisat näkyvissä täällä

10xKP, 7xEO-sert, 1xKTK-sert
24.01.10 - Ansakuja - Näyttelyt/PKK - PKK-luokka - 4/10 KP (Tuom. Anne)
28.01.10 - Simora - Näyttelyt/PKK - PKK-vapaakuva - 1/9 KP (Tuom. Odelie)
19.03.10 - ML - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka - 3/10 (Tuom. Liisa)
"Näyttävä kuva. Jouhet tehty kauniisti."
22.03.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka -
28.03.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka hevostammat - 1/3 KP (Tuom. Minna)
02.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka hevostammat - 1/4 KP (Tuom. Akeya)
03.04.10 - Mallaspuro - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka muukuva - 1/10 KP (Tuom. Annundwen)
06.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - 1/10 KP (Tuom. Mimi)
10.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: Tietokoneella piir. tammat - 1/4 KP (Tuom. Odelie)
11.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: muut värit - 1/7 KP (Tuom. Akeya) BIS-1 (Tuom. Beronia)
18.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: hevostammat - 2/5 KP (Tuom. Kukka)
"Lähes aavemainen kuva ja tunnelma! Cremellon hevosen väritys hyvin onnistunut ja hauska kuvakulma. Kauniit lennokkaat jouhet ja yleisilmeeltään varsin taidokas työ."
22.04.10 - Allu Express - PKK/Näyttelyt - PKK-luokka: hevostammat - 4/7 KP (Tuom. Kati)
24.12.11 - Mel Seren - Näyttelyt/PKK - Rakenne: FWB tammat - KTK-sert BIS2 (BIS Tuom. Odelie)
30.03.12 - Mel Seren - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Fwb tammat - EO-sert (Tuom. Jonna K.)
31.03.12 - Mel Seren - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Fwb tammat - EO-sert (Tuom. Jonna K.)
06.06.12 - Järnby - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - EO-sert (Tuom. Anne)
16.09.12 - Mel Seren - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Fwb tammat - EO-sert (Tuom. Minna)
20.04.12 - Kilva JK - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - EO-sert (Tuom. Chao)
30.08.12 - Seppele - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - EO-sert (Tuom. Anne)
20.09.12 - Vecno Stud - PKK/Näyttelyt - Rakenne: Hevostammat - EO-sert (Tuom. Elisa)
10.10.14 - Seppele - Näyttelyt/PKK - Jälkeläisryhmä lämminverisille - 1/3 (Anne)

93 ERJ-sijoitusta
11.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 140cm - 7/60
12.09.10 - Fiktio - Este/ERJ - 140cm - 1/60
12.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 160cm - 3/84
15.09.10 - Vivaldio - Este/ERJ - 140cm - 4/50
18.09.10 - Rowshock - Este/ERJ - 160cm - 4/72
20.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 4/30
21.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
22.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 160cm - 4/40
26.09.10 - Dainty - Este/ERJ - 130cm - 6/60
05.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 140-160cm - 1/25
27.10.10 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 160cm - 6/40
10.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 160cm - 4/40
13.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 160cm - 3/40
21.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 160cm - 1/44
22.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 160cm - 3/44
23.11.10 - Mörkövaara - Este/ERJ - 130cm - 1/50
05.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 4/40
12.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 4/30
03.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
14.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
16.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
17.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
12.02.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
12.02.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
10.02.11 - Wasbaar Showjumpers - Este/ERJ - 160cm - 4/50
15.02.11 - Crawford - Este/ERJ - 160cm - 3/30
25.02.11 - Solo - Este/ERJ - 150cm - 1/37
26.02.11 - Solo - Este/ERJ - 160cm - 4/50
28.02.11 - Solo - Este/ERJ - 160cm - 6/50
28.02.11 - Cheval Delamer - Este/ERJ - 150cm - 4/48
06.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
16.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
17.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
19.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
19.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 3/30
22.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 3/30
26.04.11 - Järnby - Este/ERJ - 120cm - 3/10
01.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
09.05.11 - Wikhorn - Este/ERJ - 150cm - 3/30
10.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
12.05.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 3/11
13.05.11 - Wincare - Este/ERJ - 160cm - 2/30
15.05.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 120cm - 1/16
15.05.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 3/11
18.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
21.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 7/50
23.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 3/30
27.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
28.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 3/30
29.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
01.06.11 - Järnby - Este/ERJ - 160cm - 2/9
03.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
22.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
23.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
19.07.11 - Solo - Este/ERJ - 140cm - 2/30
22.07.11 - Solo - Este/ERJ - 140cm - 1/30
22.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 160cm - 1/50
23.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 160cm - 1/50
27.07.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
01.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 4/30
02.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 1/30
03.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 3/30
06.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
07.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
08.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
09.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/30
20.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 3/30
24.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 4/30
26.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
27.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
29.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
09.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
10.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/30
12.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
13.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
14.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
26.11.11 - Lyne Stud - Este/ERJ - 150cm - 2/50
26.11.11 - Lyne Stud - Este/ERJ - 150cm - 1/50
21.11.11 - Cannabian Warmbloods - Este/ERJ - 150cm - 4/50
01.01.12 - Wincare - Este/ERJ - 150cm - 4/30
06.01.12 - Wincare - Este/ERJ - 150cm - 4/30
23.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 4/30
24.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 4/30
24.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 1/30
25.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 2/30
31.01.12 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 150 cm – 5/30
01.02.12 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 150 cm – 1/30
01.02.12 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 150 cm – 4/30
17.01.12 - Hex Sporthorses - ERJ - 150cm - 3/50
18.01.12 - Hex Sporthorses - ERJ - 150cm - 2/50
18.01.12 - Hex Sporthorses - ERJ - 150cm - 6/50

10 KRJ-sijoitusta
19.06.11 - Mel Seren - Kenttä/KERJ - Tutustumisluokka - 2/12
10.09.11 - Atlas - Kenttä/KERJ - Tutustumisluokka - 2/8
14.10.11 - Järnby - Kenttä/KERJ - Tutustumisluokka - 2/7
19.07.11 - Heathermoor Heights - Kenttä/KERJ - Tuttustumisluokka - 2/8
27.08.11 - Simora - Kenttä/KERJ - Tutustumisluokka - 1/6
31.08.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo B - 2/100
05.09.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo B - 6/100
07.09.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo B - 1/100
16.09.14 - Stal Lycan - Koulu/KRJ - Helppo B - 4/100
19.09.14 - Stal Lycan - Koulu/KRJ - Helppo B - 2/100

6 KERJ-sijoitusta
05.08.11 - Mel Seren - Koulu/KRJ - Helppo B - 5/30
05.09.14 - Saanilan Suomenhevoset - Kenttä/KERJ - Helppo - 2/40
13.09.14 - Saanilan Suomenhevoset - Kenttä/KERJ - Helppo - 3/40
20.09.14 - Saanilan Suomenhevoset - Kenttä/KERJ - Helppo - 4/40
23.09.14 - Saanilan Suomenhevoset - Kenttä/KERJ - Helppo - 5/40
28.09.14 - Saanilan Suomenhevoset - Kenttä/KERJ - Helppo - 3/40

Ulkoasu © Maiju V. 2013