Virtuaalihevonen - Takaisin hevoslistaukseen

FROZEN LOVE

© kitte

Perustiedot

Nimi Frozen Love Lempinimi Roza
Syntymäpäivä23.01.2009 Rekisterinumero VH06-031-9108
RotuSuomalainen puoliverinen SukupuoliTamma
Säkäkorkeus164 cm VäriTummanruunikko
Koulutustasoko HeA re 160 cm me 150 cm PainotusEsteet
Kotitalli - Omistaja nica VRL-01425
Kasvattaja Maria Kinnari, Suomi (EVM) Muuta Välittänyt Joushou Gaidoun

Kuvagalleria


© Ratsastuskuva kitte

Ikääntyminen

23.01.09 - syntynyt
23.04.09 - 1v.
23.07.09 - 2v.
23.10.09 - 3v.
23.01.10 - 4v.
23.03.10 - 5v.
23.05.10 - 6v.
23.07.10 - 7v.
23.09.10 - 8v.
23.11.10 - 9v.
23.01.11 - 10v.
23.03.11 - 11v.
23.05.11 - 12v.
23.07.11 - 13v.
23.09.11 - 14v. IKÄÄNTYMINEN JÄÄSSÄ TOISTAISEKSI
23.11.11 - 15v.
23.01.12 - 16v.
23.03.12 - 17v.
23.05.12 - 18v.
23.07.12 - 19v.

Luonne

Yleisesti: Hyvän kilparatsun ei ole pakko olla luonteeltaan tempperamenttinen jääräpää, joka ei tee mitään miellyttäkseen ratsastajaansa. Roza on kaikkea muuta kuin stereotypiä kuumasta kilpahevosesta, mutta kuten tamman sijoitukset osoittavat, menestyy se kilpailuissa paremmin kuin erittäin hyvin.

Hoidettaessa: Roza on luonteeltaan ujo pikku-tyttö, joka ei heti ensitapaamisella uskaltaudu olemaan täysin rentona uuden ihmisen seurassa. Roza ei suoranaisesti pelkää uusia ihmisiä, mutta pitää ihmistä vähän silmällä. Toisaalta Roza on kuitenkin ihmisystävällinen ja utelias hevonen, joten sen kaveriksi on helppo päästä. Hevosen luottamusta ei tietenkään luoteta pelkillä rapsutuksilla ja paras tie Rozan sydämeen on viettää sen kanssa paljon aikaa ja ansaita näin sen luottamus. Tuntematon tai tuttu, Roza on jokatapauksessa helppo ja rauhallinen käsitellä. Roza käyttäytyy hienosti niin pestessä kuin kaviota puhdistettaessa, eikä temppuile vaikka käsittelijä olisikin kokematon. Rozalla ei ole huonoja kokemuksia eläinlääkäreistä tai kengittäjistä, joten myös he saavat tehdä työnsä Rozan kanssa huoletta.
Pihalla Roza ei ole aivan yhtä rento tai rauhallinen kuin sisällä, sillä ulkoilma moninkerroin kinnostavampaa kuin tallin sisäilma.
Lastatessa Roza on melko epäluuloinen ja epävarma. Lastaukseen kannattaa varata reilusti aikaa, sillä Roza haluaa omakätisesti tarkistaa, ettei ramppi ole huonosti kiinnitetty tai muuten vaarallinen. Itse kopissa olo ei ole Rozalle tukalaa, mutta ramppia se ei kävele ylös ilman epäröintiä. Kunhan varaa lastaukseen reilusti aikaa ja kaksi tai kolme Rozan rauhallista, luotettavaa ihmisystävää, tamman ramppikuume ei ole voittamaton este.

Taluttaessa: Taluttaessa Roza pysyy kiltisti omalla paikallaan ja kävelee rynnimättä, vaikka oltaisiinkin matkalla jonnekin hauskaan paikkaan kuten laitumelle tai iltaruoalle talliin. Jos ympäristössä tapahtuu jotain Rozan mielestä jännittävää, se saattaa jämähtää paikalleen kummastelemaan tapahtumaa hetkeksi. Helpoiten selviät tilanteesta, kun annat tamman katsella hetken ja lähteä liikkeelle kun tilanne on Rozan mielestä ohi. Mitkään harhautukset eivät Rozan jumituksissa toimi (herkut, äänimerkit ja niin edelleen), sillä uteliaana hevosena Roza haluaa olla selvillä ympäristöstään. Roza jää kuitenkaan harvoin kyttäämään tilanteita tai asioita pelosta, sillä se on luonteeltaan rauhallinen, fiksu ja ihmiseen syvästi luottava hevonen. Rauhallisena ja fiksuna tammana Roza ei helposta säikähdä ja jos jokin asia sattuu sitä pelottamaan, luottaa Roza lopulta siihen, että luotettava ihminen vie sen turvallisesti pois pelottavasta tilanteesta. Tuntemattoman, epävarman käsittelijän käsissä Rozan reaktio oikeasti pelottavissa tilanteissa ei ole tietenkään yhtä taattu kuin tutun ja turvallisen henkilön seurassa.

Ratsastaessa ja kisattaessa: Taitavan ratsastajan käsissä Roza on herkkä ja tottelevainen hevonen. Rozan ratsastajan tulee käyttää selviä, mutta kevyitä apuja, sillä Roza on ratsuna kaikesta kisakokemuksestaan huolimatta hieman epävarma. Se tarvitsee paljon ratsastajan tukea ja määrätietoisia ohjeita uskaltaakseen liikkua rohkeasti. Roza on luonteeltaan hitaasti lämpeävä ratsu, joka toimii parhaiten pitkän, kevyen lämmittelyn jälkeen. Rozan lihakset eivät ylimääräistä aikaa siis tarvitsisi, mutta lisä-aika antaa Rozalle enemmän aikaa kasvattaa itseluottamusta ja varmuutta varsinaista suoritusta varten.
Kouluratsuna Roza on miellyttävä ja nöyrä. Liikkeidensä, rakenteensa ja luonteensa puolesta Rozasta tulisi varmasti hyvä kilparatsu vaativampiinkin koululuokkiin. Todellisen lahjakkuutensa Roza näyttää kuitenkin esteillä.
Esteilläkin Roza tarvitsee paljon ratsastajan tukea ja taitoa hypätäkseen täydellä potentiaalillaan, mutta koska esteet saavat Rozan innostumaan, on se esteillä luonnostaan varmempi kuin koulua väännettäessä. Esteillä Roza intoutuu jopa revittelemäänkin esteiden välillä, mutta jarrut löytyvät aina ratsastajan halutessa hiljentää vauhtia. Roza ei koskaan kuumu niin paljon, että voitaisiin puhua hallinnan menettämisestä. Erikoisesteet tamma selvittää siinä missä muutkin esteet. Ongelmia esteillä, erikoisilla tai tavallisilla, syntyy vain jos ratsastaja epäröi. Ratsastajan epäröidessä Rozakin epäröi, josta taas seuraa kieltäminen. On siis täysin ratsastajan vika, jos hän löytää itsensä maistelemasta vesiesteen vettä tai sylkemästä kentän hiekkoja suustaan.
Maastossa Roza on oma rauhallinen itsensä mikä tekeekin siitä varsin maastovarman hevosen. Ainoita pelottavia asioita maastossa ovat lujaa ohi ajavat autot, jotka saavat Rozassa aikaan pieniä säpsyjä. Mitään suuria, dramaattisia kohtauksia Roza ei järjestä, vaan saattaa hypähtää pari kertaa aloillaan ja olla vähän aikaa hermostuneempi kuin ennen auton kohtaamista. Isoja teitä kannattaa siis Rozan kanssa välttää, mutta tien ylitys onnistuu Rozan kanssa kivuttomasti jos muutakaan mahdollisuutta ei ole.

Kisapaikalla monet vieraat ihmiset ja hevoset hämmentävät Rozaa alkuun saaden sen pyörimään yhdessä hetkessä ja jumittumaan aloilleen seuraavassa. Tuttujen ihmisten läsnäolo rauhoittaa Rozaa kuitenkin siinä määrin, ettei se jaksa käyttäytyä pitkään kuin kuriton kakara. Itse suoritukseen tai lämmittelyyn vieras paikka ei vaikuta. Kilttinä tyttönä Roza keskittyy mielummin miellyttämään ratsastajaansa kuin tutustumaan paikkaan.

Huomioitavaa Tarhaan jännesuojat etusiin ja ratsastaessa taakse ja eteen hivutussuojat. Esteillä martingaalirintaremmi.

Luonne: mooky

Sukutaulu

i. Little Lover
fwb, trn, 165cm
EVM
ii. Secret Lover
fwb, prt, 166cm, EVM
iii. Just Do It!, EVM
iie. Gangmate, EVM
ie. Little Miss Perfection
dwb, rn, 166cm, EVM
iei. Little Disorder, EVM
iee. Almost Too Good, EVM
e. Frozen Heart
fwb, prt, 164cm
EVM
ei. If I Were You
trakh, vrt, 165cm, EVM
eii. One Mistake, EVM
eie. I Can Do Better, EVM
ee. Quiet Love
fwb, rt, 166cm, EVM
eei. Quiet Scar, EVM
eee. Love Scandal, EVM

Sukuselvitys

Rozan isä on Little Lover, eli tuttujen kesken vain Lore. Lore on rodultaan suomalainen puoliverinen ja säkäkorkeudeltaan 165 cm. Väriltään ori on upea tummanruunikko, mutta orilla on kaunis läsi päässään. Lore on painottunut esteratsastukseen ja kilpaileekin jopa 160 cm tasolla. Tällä orilla on valtavasti sijoituksia kalenterissaan.
Secret Lover on myös suomalainen puoliverinen, väriltään punarautias. Tämä upea ori on säkäkorkeudeltaan 166 cm. Secret Lover on myös painotukseltaan estepainotteinen ja kisannutkin menestyksekkäästi aika paljon. Nykyään ori viettää eläkepäiviään Suomessa.
Just Do It!, eli Jussi oli tämäkin herra rodultaan suomalainen puoliverinen. Jussi kisasi elämänsä aikana paljonkin esteratsastuksen puolella, tasolla 140 cm. Sijoituksia ori sai jonkin verran, mutta voittoja sitten vähän heikommin. Valitettavasti Jussi kuoli vanhuuden tuomiin vaivoihin ollessaan 23-vuotias. Gangmate on kaunistakin kauniimpi rautias tamma. Painotukseltaan Gangmate oli kenttäpainotteinen, mutta se nähtiin myös useasti rataesteiden puolella kisaamassa. Gangmate on saanut elämänsä aikana lähemmäs 8 jälkeläistä, mikä on tammalta aika paljon! Valitettavasti tämäkin tamma kuoli vanhuuteensa, iästä ei ole tarkkaa tietoa.
Little Miss Perfection on rodultaan tanskalainen puoliverinen. Tämä tamma on väriltään ruunikko ja korkeudeltaan 166 cm. Little Miss Perfection eli Lilla, on painottunut lähinnä maastoesteratsastukseen, mutta kisannut myös koulu - ja rataesteratsastuksessa. Nykyään tämä tamma aloittelee eläkepäiviään, mutta toimii vielä kevyessä harrastekäytössä yksityisellä omistajallaan.
Little Disorder oli myös tanskalainen puoliverinen, painotuksenaan kouluratsastus. Tämä ori rakasti koulukenttiä ja se nähtiin kyllä orin sijoituksien ja voittojen määrästä. Little Disorder oli todella taitava kouluratsu ja haluttu jalostusori. Orilta löytyykin jälkeläisiä runsain mitoin. Almost Too Good, eli Ally, oli tämäkin tanskalainen puoliverinen. Tämä tamma oli painottunut rataesteratsastukseen, mutta ei juurikaan kilpailuissa loistanut. Tammalla oli jonkinlainen esiintymiskammo ja siksi toimi paremmin omalla kentällä, kuin kisoissa. Joitain sijoituksia kuitenkin tältäkin tammalta löytyi kalenteristaan, sekä pari voittoakin.

Rozan emä taas, Frozen Heart, eli Henna, on suomalainen puoliverinen. Väritykseltään tamma on punarautias ja korkeutta neidiltä löytyy 164 cm. Henna on painottunut esteratsastukseen ja on antanut paljon geenejä varsalleen, Rozalle etenkin hyppytekniikoissaan. Nykyään Henna asustaa kilpatallin omistajalla Suomessa ja kisaa edelleen esteratsastuksessa aktiivisesti.
If I Were You on mitä upein trakehner-ori. Väriltään tämä komea herra on vaaleanrautias, korkeudeltaan 165 cm. If I Were You eli Illi on painottunut esteratsastukseen. Ori asuu tällä hetkellä Suomessa, mutta on tuotu tänne aikoinaan Saksasta. Kisannut ympäri Eurooppaa, mutta nykyään viettää kevyttä kisakäyttöä Suomessa.
One Mistake on myös trakehner, väriltään musta. Tämä ori on säkäkorkeudeltaan huimat 170 cm. Tämä ori on kisannut aikoinaan todella aktiivisesti esteratsastuksessa, niin maasto - kuin rataesteilläkin. Ori on pärjännyt todella loistavasti ja ollut todellinen uhka monille muille esteratsukoille. Valitettavasti One Mistake katkaisi kerran estematkalla jalkansa ja jouduttiin lopettamaan. I Can Do Better, eli Candy, oli kaunis rautias trakehnertamma, mikä kisasi suhteellisen paljon kouluratsastuksessa, mutta toisinaan myös kenttäratsastuksessa. Candy siirtyi kuitenkin pienen kisakautensa jälkeen aktiivisemmin siitoskäyttöön ja asui Saksassa aktiivisessa siitoskäytössä trakehnereita kasvattavalla omistajalla.
Quiet Love, eli Kissi, on rautias 166 cm korkea suomalainen puoliveritamma. Kissi kisaa edelleenkin todella paljon esteratsastuksen puolella, ja kisannut paljon aikaisemminkin. Tämä tamma on todella ihannoitu ja toimiva tamma, mikä on varmasti jokainen kilpailijan unelmahevonen!
Quiet Scar eli Skar oli ruotsalainen puoliverinen ja asui Ruotsissa. Ori oli painotukseltaan esteratsu, mutta ei juurikaan kisannut esteradoilla - ori toimi paljon useammin jalostuskäytössä upeille tammoille. Tämä ori kävi useita kertoja Suomessa jalostuskäynnillä, ja on saanut useita fwb-varsoja, jotka ovat todella menestyneitä. Love Scandal, eli Kaisa oli suomalainen puoliverinen ja painotukseltaan lähinnä yleispainotteinen. Tämä tamma on nähty kisaamassa niin esteratsastuksessa kuin kouluratsastuksessakin ja yleensä sen lisäksi vielä hyvillä tuloksilla. Kaisalla on jälkeläisiä maailmalla 5, joista kolme on tammoja ja loput oreja. Valitettavasti Kaisa menehtyi auto-onnettomuudessa.

Sukuselvitys: Juli

Jälkeläiset

synt. 03.11.10 - fwb-t ML Neda - I: Sch Hellseher - om. Solo/yogi
synt. 05.12.10 - fwb-o ML Scarecrow - I: Kearney's Anakin - om. Wasbaar Showjumpers/Hamzi
synt. 02.07.11 - fwb-o ML Icebound - I: Merlin - om. Miitsu/Maijunen
synt. 00.01.12 - fwb-o ML Corkscrew - I: Alexandr GD - om. Britta
synt. 21.09.12 - fwb-o ML Winderviet - I: Sacrament - om. Linnea
synt. 13.11.12 - fwb-o ML Hummingbird - I: Blackbird - om. Kali Showjumpers/Narie
synt. 24.07.14 - fwb-t ML Frozen Kiss - I: Scentless - om. Virginia Ness/Sachiyo

Varustekaappi


© -

Päiväkirja

Valmennukset

00.00.0000 - Estevalmennus

Palkinnot, saavutukset, arvostelut

Kilpailut

Vain sijoitukset näkyvillä, muut kisat näkyvissä täällä

ERJ:n sijoituksia koossa 110 kpl
ERJ:n kisastartteja yhteensä - kpl (+ porrastetut)

08.09.09 - Dordrecht Stall - Este/ERJ - 160cm - 3/27
15.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 120cm - 6/60
15.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 160cm - 3/60
16.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 120cm - 7/60
16.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 150cm - 4/60
16.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 160cm - 2/60
17.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 130cm - 1/60
17.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 130cm - 3/60
17.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 140cm - 7/60
18.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 140cm - 3/60
19.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 130cm - 4/60
19.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 140cm - 5/60
19.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 150cm - 3/60
20.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 120cm - 3/60
20.10.09 - Branwen - Este/ERJ - 130cm - 3/60
24.10.09 - Olney - Este/ERJ - 120cm - 3/40
18.11.09 - Dark Side Trakehner - Este/ERJ - 150cm - 5/30
19.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 130cm - 5/30
19.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 1/30
20.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 5/30
20.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
20.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
21.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 140cm - 3/30
21.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
21.11.09 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 3/30
25.11.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 4/28
25.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 140cm - 2/30
25.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 140cm - 5/30
25.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 160cm - 5/30
25.11.09 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 150cm - 4/30
26.11.09 - ML - Este/ERJ - 150cm - 3/40
27.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 130cm - 2/30
27.11.09 - Theatre of Dreams - Este/ERJ - 140cm - 4/30
27.11.09 - ML - Este/ERJ - 150cm - 5/40
27.11.09 - ML - Este/ERJ - 150cm - 1/40
28.11.09 - ML - Este/ERJ - 150cm - 2/40
28.11.09 - ML - Este/ERJ - 160cm - 5/35
28.11.09 - Twisty Puzzle - Este/ERJ - 150cm - 2/30
29.11.09 - ML - Este/ERJ - 120cm - 3/40
30.11.09 - ML - Este/ERJ - 150cm - 4/40
12.09.10 - KK Bailador - Este/ERJ - 160cm - 5/84
13.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/40
14.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/40
19.09.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
22.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 160cm - 4/40
22.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 160cm - 5/40
23.09.10 - KG Showjumpers - Este/ERJ - 160cm - 3/40
04.10.10 - VSPY - Este/ERJ - 120-140cm - 1/34
11.11.10 - Lime - Este/ERJ - 160cm - 7/50
12.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 160cm - 4/40
13.11.10 - Skurvash - Este/ERJ - 160cm - 6/40
21.11.10 - Knoxdale Farm - Este/ERJ - 150cm - 6/48
04.12.10 - Wincare - Este/ERJ - 160cm - 3/30
19.12.10 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 8/100
03.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
04.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
18.01.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
12.02.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 5/30
13.02.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 2/30
10.02.11 - Wasbaar Showjumpers - Este/ERJ - 160cm - 7/50
17.02.11 - Crawford - Este/ERJ - 150cm - 2/30
22.02.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 4/50
01.03.11 - Cheval Delamer - Este/ERJ - 130cm - 5/31
23.03.11 - Crawford - Este/ERJ - 140cm - 3/40
17.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
19.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
22.04.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
01.05.11 - Hex Stallions - Este/ERJ - 140cm - 3/69
03.05.11 - Hex Stallions - Este/ERJ - 130cm - 3/66
10.05.11 - Wikhorn - Este/ERJ - 150cm - 3/30
12.05.11 - Wikhorn - Este/ERJ - 150cm - 2/30
16.05.11 - BB. Steeds - Este/ERJ - 140cm - 1/40
16.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/30
17.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
26.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 3/30
27.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 5/30
31.05.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
05.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
07.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
23.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
26.06.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 4/30
20.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 150cm - 6/50
22.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 150cm - 7/50
24.07.11 - Västerby - Este/ERJ - 150cm - 4/50
05.08.11 - Mel Seren - Este/ERJ - 150cm - 4/30
02.08.11 - Miitsu - Este/ERJ - 140cm - 1/40
04.08.11 - Miitsu - Este/ERJ - 140cm - 4/40
06.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
08.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
09.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
10.08.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 1/30
19.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 120cm - 2/30
20.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 110cm - 3/30
21.09.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 110cm - 3/30
11.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
11.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 4/30
15.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 160cm - 1/30
21.10.11 - Dark Side Trakehners - Este/ERJ - 150cm - 2/30
21.11.11 - Lyne Stud - Este/ERJ - 140cm - 2/48
25.11.11 - Lyne Stud - Este/ERJ - 140cm - 4/48
20.11.11 - Cannabian Warmbloods - Este/ERJ - 140cm - 4/50
24.11.11 - Cannabian Warmbloods - Este/ERJ - 140cm - 5/50
23.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 2/30
25.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 1/30
28.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 1/30
28.01.12 - Mel Seren - Este/ERJ - 160cm - 1/30

1 KRJ-sijoitusta
07.09.14 - Järviluoto - Koulu/KRJ - Helppo A - 5/100

Ulkoasu © Maiju V. 2013